“Zin in een smoothy?” stond er in het sms-berichtje dat mijn vriendin een tijd geleden stuurde, terwijl ik op mijn werk was. Dol als ik ben op die gezonde drankjes antwoordde ik haar bevestigend. De hele verdere middag vroeg ik mij af voor welke vruchten zij gekozen zou hebben. Ananas en lychees? Of toch mango en passievrucht? In de aanloop naar de winter waren de meest zonnige vruchten verkrijgbaar. Nieuwsgierig betrad ik ons huis die avond. Wat ik aantrof deed mijn mond van verbazing openvallen… Waar gisteren bij mijn vriendin haar wenkbrauwen zaten, stonden nu twee scheefgetekende streepjes. Boven haar stralende glimlach stonden tranende, wimperloze ogen.
“Verrassing! Ik ben jouw smoothy”, riep ze vrolijk. Ze legde mij uit dat ze op haar zoektocht naar lekkere recepten een geheel andere site tegen was gekomen. Waar zij appels en peren had verwacht, stond een agenda vol onbehaarde activiteiten. Blozend vertelde ze dat het idee haar wel opwond, vandaar deze actie.

Eenmaal van de schrik bekomen, moest ik toegeven dat het voor mij ook best spannend was. Vooral toen ze mij gelijk na het eten onbeheerst besprong en er van de hoofdpijn, waar zij al wekenlang elke avond last van had gehad, niets meer te bespeuren viel. Een nacht vol passie en hartstocht volgde. Ik voelde mij de koning te rijk. Hopend op een vervolg kwam ik de volgende ochtend uitgeput op mijn werk aan. Steeds langzamer leek de secondewijzer van de klok te tikken, terwijl mijn hormonen steeds sneller door mijn lichaam gierden. Als een speer reed ik die avond naar huis.

Ook nu werd ik verrast, want zij hing in een klassieke ‘Al Bundy’-houding lusteloos op de bank. Haar hand bewoog onrustig in haar joggingbroek. Die nacht was er geen sprake van passie. Op het moment dat zij haar kleding uitdeed zag ik dat de sexy glimlach om haar lippen veranderd was in een roodgloeiende grimas. Geen kinky Kerstjurkjes dit jaar, geen passievolle cadeautjes. De feestdagen leken haar niet meer te deren. Met het verwijderen van haar haar had ze waarschijnlijk ook een deel van haar hersenen geëpileerd. Eén dag per week was ze opwindend. De rest van de week liep ze ongemakkelijk door het huis. ‘Grabbing her crotch’ werd haar nieuwe handelsmerk. Ze deed het vaker dan Wacko Jacko.

Mij was het lachen al snel vergaan. Waar haar ongemakken en opgetogenheid groeiden, daalde haar sex-appeal in een veel sneller tempo. Voorzichtig vertelde ik haar dat ze mét lichaamshaar minstens zo aantrekkelijk was. Verontwaardigd riep zij: “En dat vertel je mij nu pas? Net nu ik ons heb opgegeven voor het smoothy-Kerstfeest en de smoothy-Nieuwjaarsduik?” Van schrik liet ik mijn koffie vallen.
“Bedoel je dat ik mijzelf ook moet ontharen?”
“Tuurlijk, jij vond het toch ook spannend?” Het idee dat ik met een groep mensen naakt en kaal in een ijskoude zee zou moeten duiken deed mijn mannelijkheid geen goed, dus besloot ik haar alleen te laten gaan.

Alles probeerde ik om haar te beharen en haar acties om bij mij het tegendeel te bewerkstelligen weerstond ik als een echte kerel. We sloegen ons letterlijk door de Kerstdagen heen. Op Oudejaarsavond bleek dat zij de meeste ballen had. Ze verbrak onze relatie.

Op internet vond ik de filmpjes van haar Nieuwjaarsduik. Samen met ‘Smooth Simon’ dook ze in de golven om zoenend samen weer boven te komen. Tot mijn spijt bleek haar vriendje geen krimp te geven in het koude water. Ik besefte dat ze mij glad vergeten was en zette een advertentie op een datingsite:

[i]Lieve, knuffelbare berin gezocht, eventuele overbeharing geen enkel probleem.[/i]


16 reacties

SIMBA · 24 december 2009 op 13:13

Wat is dat raden moeilijk….ik raad niet meer meer mee, ik geniet gewoon van de mooie verhalen 😀

DACS1973 · 24 december 2009 op 14:09

Wat een gladjakkers allemaal. Veel berinnen zullen overigens niet reageren op je advertentie, want ze houden momenteel allemaal hun winterslaap.

[quote]Waar haar ongemakken en opgetogenheid groeiden[/quote]
Die snap ik effe niet. Als het ene (ongemakken) toeneemt, dan neemt het andere (opgetogenheid) toch juist af?

Prlwytskovsky · 24 december 2009 op 15:30

Hm, uuhhhh …. Maurits?

Mien · 24 december 2009 op 15:53

Moeilijk maar wel leuk deze.
Maurits zou zo maar kunnen … maar ik verdenk DACS1937

Mien

Edit: Oepss … 1973 … veel te jong om zo’n tekst te kunnen bevatten, laat staan schrijven. ;-).
Maar Mosje dat is een mogelijk alternatief voor Maurits. Scherp gezien van Moeder3. 😆

DACS1973 · 24 december 2009 op 17:10

Nee, ik ontken en beweer het tegenovergestelde.
Ben het echt niet.

‘t Is trouwens 1973 hè. Anders voel ik me helemaal zo’n ouwe lul.

Prlwytskovsky · 24 december 2009 op 17:57

Wahahahaaaaa Dacs: Let’s shake hands. 😆

Ma3anne · 24 december 2009 op 18:18

[quote]Alles probeerde ik om haar te beharen [/quote]
Dacht ik eerst inderdaad aan Maurits, bovenstaande quote vind ik een typische Mosje-woordspeling.
Beide heren zijn niet vies van erotisch getinte tekstschrijverij, dus ik twijfel wie van de twee het is. 😀

LouisP · 24 december 2009 op 22:49

lekker om te lezen..deze….,
Perfect geschreven, mooie bladspiegel….
Dacs,

Louis

ik heb net de andere reacties gelezen…

KawaSutra · 25 december 2009 op 02:45

‘t Was nogal een tijdrovende zoektocht, maar ik houd het op Sneeuwgans. Zo niet, dan is hier sprake van ernstige misleiding door een vrouwelijke mede-columnist. 😀

Avalanche · 25 december 2009 op 11:16

Ik vind ’em geweldig, maar heb geen idee.

Chantalle · 25 december 2009 op 11:23

Ik weet het gewoon echt niet. Ik vind het een leuk verhaal, dat wel.

pepe · 26 december 2009 op 13:56

Raindog? ik weet het echt niet, maar vind het wel weer geweldig leuk te lezen hier.

pally · 27 december 2009 op 23:28

Ha, ha, arta! Ik zou het echt niet geraden hebben!

KawaSutra · 28 december 2009 op 19:30

Heel smooth geschreven Arta. Kon ook eigenlijk niet anders natuurlijk. 😀

LouisP · 28 december 2009 op 20:46

Arta,
ja nu zie ik het ook…Smoothy….

prachtig stuk,

Louis

arta · 30 december 2009 op 15:51

:naughty:

Geef een antwoord