Misschien al van gehoord, maar het gaat als volgt: de peuters komen op school en worden dan door de juf in een kring gezet , waarna de juf elk kind middels illegale ondervragingstechnieken, allerlei informatie wil ontfutselen. Wat voor nut en wat zijn de nadelen van dit wekelijks terugkerend ritueel nu eigenlijk? Eigenlijk wordt er maar een vraag gesteld, en wat hebben jullie dit weekend gedaan?

Positief: De kinderen leren te luisteren naar anderen (hopenlijk) en te vertellen als hun iets gevraagd wordt.

Negatief: Je hele prive leven ligt op straat!!! Ik verdenk de juffen ook ervan dat dit maar een bijbaantje is, en dat ze bij de BVD op de loonlijst staan, om zo beter te infiltreren in de samenleving.

Fictief:
En Esther, vertel eens wat jullie dit weekend hebben gedaan?
Ik ben in het Café van mijn vader geweest, en heb met de kindjes in het zwembad gespeeld.
De kindjes hadden geen zwembroek bij zich en hebben in hun blootje in het zwembad gezeten. En toen heft mijn vader ons allemaal ijsjes gegeven, en hij heft ook wat foto’s gemaakt.

En Mike wat heb jij gedaan dit weekend? Eerst heb ik mijn vader geholpen om allemaal snoepjes in ballonnen te doen, en daarna deze met tape dicht te plakken. En Zondag zijn we toen naar het Café gegaan en heb ik nog met Esther gespeeld. Oh ja, mijn moeder heft de ballonnen allemaal opgegeten, en is nu op vakantie naar Engeland.

En Joice wat heb jij gedaan afgelopen weekend, mijn vader heeft een winkel en die is nooit thuis, en mijn moeder krijgt de hele dag bezoek van mannen waar ze dan mee naar boven gaat.. Ik moet dan op mijn broertje van 2 passen, die trouwens wel erg zwart is, mijn vader zegt ook altijd dat die van de koleboer is, maar ik denk dat hij van onze buurman uit Nigeria is, want die is daar gevlucht en is nu hier asielzoeker, ik heb hem al eens geholpen met zoeken maar als hij dan aan mijn onderbroek begint te spelen ren ik naar huis. Maar zondagmiddag zijn we wel nog naar het café gegaan en heb ik met Esther gespeeld en gezwommen in mijn blootje en hebben we ijsjes gekregen van die vader met dat rare sikje en heft hij ons ook nog gefilmd.

En Erik vertel jij eens wat jullie gedaan hebben? Mijn vader heeft mijn moeder het ziekenhuis ingeslagen, komt door een computerspelletjes.
Mijn vader zit nu in de gevangenis en ik woon bij mijn oom en tante. Ik mag altijd met mijn oom samen in bad, en we zijn ook nog in het café op de hoek geweest.

En Willem-Jan vertel jij eens wat je zoal beleefd hebt dit week-end.
Ik ben op het jacht van mijn vader geweest, en we hebben het hele weekend gevaren. Mijn moeder woont nu tijdelijk bij een vriend van mijn vader, en moet daar achter de bar staan. Ik zie haar bijna nooit want ze moet altijd de hele dag slapen omdat ze altijd pas om 6:00 uur in bed komt. Als ze dan terug komt heeft ze zich al uitgekleed want ze loop dan al in de lingerie. Daarna zijn we ook nog naar het café gegaan.

Na het kringgesprek belt de juf met haar echte baas.
Ik geloof dat we hier beet hebben, Het café is de dekmantel, waar de kinderporno wordt gemaakt, en waar ze op zondagmiddag onder het genot van een pilsje alles verekenen.
We hebben nog een illegal prostitutie network, en een pillen smokkelaar.
Ik denk dat de baas op zijn jacht zit als alle karweitjes worden opgeknapt.
De Nigeriaanse mafia probeert via de buurvrouw te infiltreren.
Tijd voor een inval in de pittoreske dorpje.

Wat er niet kan gebeuren na een eenvoudig kringgesprek:-D


9 reacties

Mosje · 12 augustus 2004 op 20:19

Ahum, en in die poel des ontuchts heb ik enkele weken geleden een aantal uren vertoefd?
😛

tontheunis · 12 augustus 2004 op 20:57

En Moustafa, wat heb jij gedaan?

Nou, eigenlijk wilde ik naar het café, juf, maar dat mocht niet van mijn vader en toen wilde ik een eigen opblaasbadje, maar toen zei oom Feisal dat hij wel iets anders had om op te blazen. En toen deed mijn moeder me alvast een zwemband om en daarna wilde mijn vader persé dat ik wél naar het café ging, maar ik wilde niet meer want ik moest een burkha aan. Oom Feisal heel boos, maar mijn vader heeft me beloofd dat hij me vanmiddag het Binnenhof in Den Haag gaat laten zien. Dat is waar de regering op een plein in een zwembadje gaat als het héél, héél warm is. En ik mag er ook in.
Waar rent u nou heen, juf? Juf?

Ma3anne · 13 augustus 2004 op 00:02

Ik heb het genoegen mogen smaken om menig kringesprek te leiden in vele klasjes. Er wordt je zoveel informatie in vertrouwen verteld door kinderen, dat ik er voorstander van ben om leerkrachten een beroepseed te laten afleggen om al die informatie geheim te houden.

Zodra je kinderen naar de peuterzaal of school gaan, is het inderdaad oppassen geblazen met wat je thuis zegt of doet. Een leerkracht weet vaak meer over jou dan jij kunt vermoeden! :laugh:

rrobin · 13 augustus 2004 op 00:23

Positief: goed getroffen.
Negatief: helemaal waar.
Fictief: heb dubbel gelegen!

@TT;
“zucht”

Shitonya · 13 augustus 2004 op 16:42

Leuke column 🙂

Raindog · 13 augustus 2004 op 22:04

Ton, wederom dankje, dankjewel, heel erg bedankt.

Ma3, die beroepseed lijkt me een strak plan, temeer omdat alle juffen die ik persoonlijk ken zelf ook maar al te graag iets te vertellen hebben.

Godspeed, ik heb voor de zekerheid de AIVD toch nog maar even anoniem getipt. Oeps…..

Louise · 14 augustus 2004 op 08:30

Die gevaarlijke peutertjes toch…

Leuk verzonnen 😉

Godspeed · 16 augustus 2004 op 07:20

[quote]Leuk verzonnen [/quote]

Wat leuk verzonnen?

[quote]maar ik denk dat hij van onze buurman uit Nigeria is,[/quote]

De namen van de kinderen zijn fictief, en de Nigeriaan is in het echt een Irakees:-D:-D

Godspeed · 24 april 2013 op 22:23

Ben ik mijn Column nog eens aan het lezen, staat er ADHD reclame aan het einde van de Column.

Moet ik meteen aan Ravi denken, ondertussen 8 jaar oud.
We lopen vorige week op de voetbaltraining, en Ravi groet iedereen even vriendelijk. Staan er 2 jongens wat grommen en te schreeuwen. Zegt Ravi: pap niet op letten eentje heeft ADHD en de ander PDNOS, weet je wel, die hebben een rugzakje op school… ?:-)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder