Ik ben een oen, mijn kwetsbaarheid is dat ik vaak vergeet dat ik een zwak lichaam heb en dat het niet de snelheid aankan die mijn geest wil. Ik word beteugeld door medicatie, ik moet soms beseffen dat “nee” verkopen, hoe makkelijk jezelf te geloven, ook echt uit je mond moet komen. Ik ben ook niet echt gezegend met geduld voor mensen die niet willen leren van hun fouten. Als je een keer een fout maakt dat kan gebeuren, tweede keer vind ik minder, maar is de derde keer opzet? Of ben ik zo slim en jij zo stom? Ja, zo kan ik dan denken en dan kan ik zeer nijdig achter een schermpje kijken. Mijn kwetsbaarheid is een Traas-temperament.

Waar mensen zich aan ergeren? Ja, ik denk dat ik niet echt volledig volwassen ben geworden. Ik kan mij goed voorstellen dat mensen zich vreselijk ergeren als ik mij kan gedragen als een kind, blij ben met een fotomoment. Dat ik B&A-achtige grappen maak! Het heeft ook heel veel te maken met voorkeur. Maar het ergert de mensen omdat ze soms niet houden van de clown en acrobaat. Maar ook dat ze daardoor niet voorbij het masker komen, waar pijn achter is verstopt.

Maar ook liefde, verdriet, hoop, gewoon menselijke emotie! Kan ik er wat aan doen? Ik merk dat ik tot mijn ergernis dus ook een kwetsbaarheid soms niet in de hand heb en hulp vraag aan vrienden. Deze maand was dat aan iemand van wie mensen denken: die heeft hulp nodig. Maar door haar kon ik zeggen:

Tegenslag dat kan gebeuren
maar dan zie je ons niet treuren
we starten weer van voor af aan
je kunt ons niet het veld uit slaan
we gaan er fris weer tegen aan

Bas en Aad van Toor

Tim uut Kwedamme

Ik ben man met een eigen manier van leven, stijl, gevoel voor humor en net als iedereen heb ik soms geluk en soms pech! Ik ben nieuwsgierige en leergierig als het gaat om de wereld rond mijn heen. Mijn leven deel ik tegenwoordig met een prachtige vrouw. Een steun en toeverlaat, die ik blind kan vertrouwen omdat we elkaar hebben leren kennen onder bijzondere omstandigheden. Ik leef in een klein dorpje in Zeeland. Ondanks mijn fysieke beperkingen, dit betekend niet dat ik niet leef. Ik probeer te genieten van elk moment van het leven, ik ben nog altijd een beetje kind gebleven waardoor ik van de kleinste dingen kan blijven genieten. Ik ben iemand die geniet van de bourgondische levensstijl. Ik ben enorme fan van de Griekse keuken, maar ik ben zeker niet vies van de Hollandse pot. Een glasje Samos wijn of een biertje op zijn tijd gaat er ook wel in. Ik leef met het motto “Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen” en dat helpt enorm als je bepaalde dingen gewoon niet kan. Ik ben gek op schrijven, muziek luisteren en goede films kijken.

4 reacties

Suus · 7 juni 2019 op 23:24

Inderdaad Tim je kwetsbaarheid heb je niet in de hand. Heel goede eindconclusie. Je bent nu eenmaal gewoon wie je bent.

Suus · 7 juni 2019 op 23:24

Inderdaad Tim je kwetsbaarheid heb je niet in de hand. Heel goede eindconclusie. Je bent nu eenmaal gewoon wie je bent.

Nummer 22 · 8 juni 2019 op 17:38

Tim, je hebt jouw kwetsbaarheid laten lezen. Juist vanuit jouw perceptie hoe een ander naar jou kijkt zonder dat ‘kijken’ in woorden te vatten en naar jou uit te spreken kan een valkuil voor jou zijn. Wie is er niet soms de ‘clown’ door met een grap, een kwinkslag de eigen kwetsbaarheid the maskeren en de aandacht naar jezelf te weg te nemen. ‘ze lachen om mij of ze lachen niet om mij’. Zoek het midden van jouw uiteinden en dat- wat ik noem – recht is en recht doet aan jouw eigenheid en uniciteit als mens! Mo

Geef een reactie