“Huur je deze vanwege het goede verhaal, of omdat Chris Zegers er in meespeelt?” Achter de balie van de videotheek straalt hij me aan, helemaal blij vanwege zijn scherpe opmerking. Type homo, of metroseksueel, tegenwoordig weet je het nooit meer zo goed. Ik mompel dat ik de film huur vanwege het goede verhaal én Chris Zegers. Hij glimlacht en wenst mij een fijne zwijmelavond toe. Ik bedank hem en ga op weg naar de supermarkt. Deze avond vraagt om chips, chocolade en veel wijn. Rode of witte? Ach, doe gewoon allebei. Twee flessen, drie, vier, wat maakt het uit. Ook wat rosé? Natuurlijk! Alles kan. Het is weer Ladies Night. En dit keer heb ik de romantische Nederlandse komedie ‘Liever Verliefd’, met Chris Zegers dus, gehuurd.

Met een glas wijn en een reep chocolade in de aanslag, beginnen we aan de film. Deze begint als Anna (Miryanna van Reeden) op vakantie is met de zogenaamde liefde van haar leven, Dirk, later in de film omgedoopt tot Dirk de Droplul. Zoals al te raden valt, maakt Dirk het uit en blijft Anna verslagen achter. Anna is gekwetst, dit was alweer de zoveelste vent die haar pijn heeft gedaan. Tijd voor een andere aanpak dus. Voortaan gaat ze zich net zo gedragen als een man. Ze gaat mannen gebruiken, gewoon voor de lol, zonder verliefd te worden.

Dan komt ze twee mannen tegen. Bouwvakker Rob (Chris Zegers) met een onwijs lekker kontje, gespierde armen en mooi hoofd en Sander (Romijn Conen) die absoluut slim, gevoelig en muzikaal is, maar leuk, lekker of seksueel aantrekkelijk kan ik hem niet noemen. Dat is ook niet de bedoeling. Anna gaat met beiden een relatie aan en, zoals de titel al subtiel suggereert, wordt zij verliefd op allebei de mannen. Zij weet echter niet dat Rob en Sander huisgenoten zijn. Deze gegevens zorgen voor vaak hilarische, maar wel ongeloofwaardige taferelen. Maar ach, wat maakt het uit, het is niet voor niets een feel-good-movie en het draait niet om de geloofwaardigheid.

Aangezien de beide heren er toch ooit een keer achter moeten komen dat de liefde van hun leven snoept van hun allebei, verwachtte ik geen goede afloop. Desondanks lukt het de filmmakers wel een leuk en vooral grappig einde te maken van de film. Echt een toppertje onder de vaak vermoeiend saaie Nederlandse films.

“Goh,” begint een vriendin, zodra de film is afgelopen, “eigenlijk wil ze niet dat mannen vreemdgaan, maar ze doet het zelf ook.” Prachtige conclusie. “Daar ging dus de hele film over, schat,” reageert een andere vriendin lichtelijk geïrriteerd. Om het bij te leggen schenk ik de glazen weer vol en vul ik de leegrakende bak chips weer bij. “Chris Zegers is echt wel lekker,” zucht een vriendin.
“Chris Zegers heeft wat met Wendy van Dijk”, voegt een ander eraan toe. Weer een illusie minder. We schateren het uit. Nog een glaasje dan maar.

“En, hoe was ‘tie?” de homo-/metroseksueel achter de balie kijkt me vragend aan.
“Lekker!”
“Lekker? De film?”
“Oh, ik dacht dat je Chris Zegers bedoelde!”


12 reacties

wendy77 · 20 oktober 2005 op 12:50

Je zou zo het intro-verhaaltje in de Veronicagids kunnen zijn voor deze film.
Ik vond hem als column dan ook een beetje matig. De laatste zinnen vond ik wel weer grappig.

Chantal · 20 oktober 2005 op 14:37

@ Wendy: Dank je voor je reactie. Ik snap wel wat je bedoelt, achteraf gezien had het wel wat meer ‘column-achtig’ gemogen. Ik heb geprobeerd een filmrecensie te schrijven, in combi met een meidenavond, net als mijn column [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=3289]Alfie[/url]. Ik hoop dat dat een beetje gelukt is. Groetjes

wendy77 · 20 oktober 2005 op 14:59

@Chantal, als dat de bedoeling was, is het heel goed gelukt zelfs!

Shitonya · 20 oktober 2005 op 19:01

afgrijselijk. Bespaar ons voortaan dit soort puberale praatjes en stop ze in de schoolkrant alsjeblieft.

Troy · 20 oktober 2005 op 20:42

Aangezien ik de film al gezien heb viel er weinig nieuws meer voor mij aan deze column/recensie te beleven. Ik zou het leuker vinden als je evt. bioscoopfilms recenseert. Iets meer up-2-date dus. Dan heb ik er ook nog wat aan 🙂

Troy

Chantal · 20 oktober 2005 op 21:15

[quote]afgrijselijk. Bespaar ons voortaan dit soort puberale praatjes en stop ze in de schoolkrant alsjeblieft.[/quote]

@ Shitonya: Iedereen zijn eigen smaak. Maar ik hoor graag van je wat je er precies zo afgrijselijk aan vindt, beetje opbouwende kritiek is nooit weg. 🙂

Louise · 21 oktober 2005 op 08:18

Een recensie, maar door de teaser en de uitsmijter werd het toch een column 😉

Shitonya · 21 oktober 2005 op 14:00

“Ieder zijn eigen smaak”…waarom geven zoveel mensen dan nog eigenlijk reactie? Want zowat elke reactie is berust op een kwestie van smaak.

Maar goed, hoe legt men een smaak uit? Ik zal proberen mijn reactie uit te leggen.
– De film is drie keer niks.
– Chris Zegers is absoluut niet mijn type. Ik hou niet van arrogante lulletjes.
– een avondje met de meiden beschreiden vind ik hetzelfde als je penvriendin mailen wat je afgelopen weekend hebt gedaan. Te gewoontjes.
– te puberaal. D.w.z: zo’n standaard meiden avond die je wel kan dromen en die iedereen wel zo uit kan leggen. Niets origineels of grappigs.
– “feel good movie” is zo’n juppie’s uitdrukking en de recensie kun je overal op internet nalezen of elke Fancy tijdschrift.
– Het einde van de column is absoluut niet grappig of origineel of onverwacht. De gesprekken tussen de vriendinnen zijn zo standaard en saai en kinderlijk/vrouwelijk voor woorden.

Gewoon, een voorspelbaar verhaal wat je zo kan vertellen of mailen, maar niets voor een column. Zulke onzin hoorde ik vroeger op de middelbare school al vaak genoeg tot irritatie aan toe. Vandaar dat hij me niet aansprak. Niets persoonlijks.

wendy77 · 21 oktober 2005 op 14:05

@Shitonya: Je reactie moet natuurlijk nooit afhangen van het feit of je de film of Chris Zegers niks vind. Dat heeft namelijk niks te maken met de manier hoe iets geschreven is. De andere punten heb je goed onderbouwd.

Vroeger op de middelbare school??? 2 jaar geleden?? 😉

Chantal · 21 oktober 2005 op 14:20

@ Shitonya:

Bedankt voor je reactie want nu snap ik een beetje wat je bedoelt. Ik heb al gezegd dat het achteraf wat meer column-achtig had gemogen, dus wat dat betreft ben ik het helemaal met je eens.

Ik probeer kritiek me nooit persoonlijk aan te trekken, ik probeer er beter door te gaans schrijven. Toch wordt het wel moeilijk om het je niet persoonlijk aan te trekken als iemand je columns kut of afgrijselijk vindt. Dan vind ik een iets genuanceerdere reactie wat fijner. Maar dat wil niet zeggen dat je geen kritiek meer moet geven. Daar probeer ik juist beter van te worden en daarom vind ik het handig als je het onderbouwd. Dus bedankt voor je tweede reactie. 🙂

Shitonya · 21 oktober 2005 op 18:19

Wendy: 3 jaar geleden 😛

En het woord “kut” neem ik niet in de mond hoor Chantal en mja, sommige argumenten waren wat minder, maar zolang er nog enkele goede argumenten in staan vind ik het goed.

wendy77 · 21 oktober 2005 op 18:31

@Shit: je heb het woord KUT weldegelijk in je mond genomen bij een van chantal haar columns. Zoek hem maar eens op 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder