De Nederlandse politiek zou graag willen dat wij meer uren gingen werken en minder vrije dagen zouden hebben…… Wat natuurlijk een lachertje is. Probeer maar eens na zessen aantebellen bij het Gemeentehuis, dicht!!!!! Nee als je iets wilt regelen tegenwoordig (zoals een paspoort,bouwvergunning) moet je daar al bijna een hele dag vrij voor nemen. En dan praat ik alleen nog maar over de gemeente!! Zie ook alle andere overheids instanties. Die dingen zijn alleen maar open als een normaal mens moet werken!! Waarom niet op zaterdag? zo kan de overheid meteen het goede voorbeeld geven.
Want daar zijn ze toch al niet zo goed in. Zie onze CAO bepalingen. Als het slechter gaat met de economie dan kan “Jan Arbeid” als eerste inleveren, en de ambtenaar als laatste (als het dan nog nodig is). Mocht het dan weer langzaam opbloeien dan zit de ambtenaar wel weer op de 1ste rang en kan hij weer profiteren van onze welvaart. Wat ook voor heel veel frustratie zorgt bij “Jan Arbeid” is het volgende: 5 Mei Bevrijdingsdag hebben alle ambtenaaren elk jaar vrij!!! En dat terwijl “Jan Arbeid” het met schemiele EEN KEER IN DE VIJF JAAR MOET DOEN!!!!!! En laat dat (dit jaar) nu net tegelijk met bevrijdings dag vallen. En dan zouden wij nog iets pruductiever moeten worden! Beste vrienden van de overheid steek eerst je hand eens in eigen boezem!! (stelletje opvreters)

Met vriendelijke groet,

Jan

Categorieën: Fictie

13 reacties

KingArthur · 2 maart 2005 op 13:19

Ik begrijp de frustraties wel en je hebt een onderwerp gekozen waar je een pittig stuk over kunt schrijven. Helaas vind ik jou stuk niet zo goed uit de verf komen.

Het begint al met de titel. Hoe moet ik deze interpreteren? Deze titel suggereert ook iets anders dan het werkelijke onderwerp dat je probeert aan te snijden.

Daarnaast, als je een vergelijking trekt zou het prettig zijn als deze klopt en tevens geen open deur is. In mijn beleving valt 5 mei, bevrijdingsdag, altijd op bevrijdingsdags. Wat wil je hier nu werkelijk zeggen?

Tot slot gebruik eens wat minder haken in je tekst maar verweef deze opmerking op een leuke, ludieke manier in de tekst zelf.

Niet dat ik het allemaal zo goed doe en dit is zeker niet bedoeld om je hier af te kraken. Ik denk alleen dat dit stuk veel beter uit de verf had kunnen komen.

WritersBlocq · 2 maart 2005 op 14:31

[quote]aantebellen [/quote] familie van kattebellen? Zonder gekheid, je hebt een punt maar gebruikt teveel uitroeptekens, ik ben het wel eens met King. Succes met je volgende stukje, groetje, Pauline.

Kees Schilder · 2 maart 2005 op 14:36

Ik begrijp het van A tot Z. Niks mis met deze column. Erg goed zelfs.

prikkels · 2 maart 2005 op 15:12

Ik begrijp je column. Tenminste datgene wat je wilt zeggen. Helaas moet ik bij je column wat opmerkingen plaatsen.

Je stukje is lekker sarcastisch bedoeld. Komt hartstikke over. Ik ben de eerste die zal toegeven dat mijn stukjes niet foutloos zijn. Maar er staan wel ontiegelijk veel taal- en stijlfouten in. Waardoor het minder prettig leest.

Enne, ik ben ooit eens in een ver en grijs verleden ambtenaar geweest en ook kreeg maar 1x in de 5 jaar vrij en dan nog alleen maar als het werk het toestond.

Ik wens je succes met je volgende poging.

Raindog · 2 maart 2005 op 18:19

[i]Gaaaaaap[/i]

(Boring, en niet zo’n beetje ook…..)

Bakema_NL · 2 maart 2005 op 19:16

Het leukste is dat ze willen dat wij langer gaan werken, maar intussen vliegen er overal links en rechts mensen uit………..een en ander rijmt niet helemaal met elkaar.

jimiNIKS · 2 maart 2005 op 19:24

Ietwat te impulsief, ik bedoelde Hemelvaartsdag
(kleinigheidjes hou je altijd hihi)!!!!!!!!!!!! 😮 😮 😕 😕 😡 😡 😀 😀

Ma3anne · 2 maart 2005 op 20:09

ggggrrrrrroooaaauuuuwwwww

Ab · 2 maart 2005 op 20:54

Hoi Jimmi,ik begrijp wat je bedoeld.Maar dit speeld al jaren,daar is wim cock nog mee begonnen,maar die had ook geen ruggegraat.Mocht bij windkracht 2 al niet meer naar buiten van wegen het dubbel klappen. groet ab

Shitonya · 3 maart 2005 op 11:58

Aan de reactie en de column te zien schat ik deze persoon in kwestie als een peuter -_-
Maar leuk geprobeerd 🙂

Louise · 3 maart 2005 op 12:44

Ik wilde eigenlijk jouw chattekst gebruiken, maar Ma3 was me voor 😛
Is dat niet dat grommetje van de Postbank? Werk je daar?

jimiNIKS · 3 maart 2005 op 18:14

Nee, maar ik ben wel heel erg vaak blauw.

jimiNIKS · 3 maart 2005 op 23:23

Lang leve de peuters dan maar. Dan heb ik nog een hele toekomst voor me.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder