Hoera, Hoezee… weer 200 euri minder in mijn portemonnee. Want ik deed alles goed en hij hoefde helemaal niet in te grijpen, maar hij had toch liever dat ik nog een keer examen deed. Gewoon voor de zekerheid. Nou, maakt niet uit hoor, zei ik nog. Gelukkig groeit het geld me op de rug. No problemo. Doe ik het toch gewoon nog een keertje. Het CBR, oftewel Centraal Bureau voor Rijvaardigheid, bestaat gewoon uit vuile naaiers. Waarom iemand in twee keer laten slagen, als het ook in drie keer kan? Daar doen ze niet zo moeilijk over. Gewoon weer afrijden bij dezelfde klootzak als de eerste keer. Alles ging perfect. Ik keek goed, ik maakte geen blunders, reed geen 50 waar je maar 30 mag, enzovoorts. Teruglopend naar het kantoortje van die vent denk ik bij mezelf: dit kan niet missen, alles ging goed!

“Ik moet je toch teleurstellen,” begint die zakkenwasser zijn verhaal. Ik keek niet goed bij de kruispunten (wat kan je daar in godsnaam aan fout doen?) en ik kwam te hard aanrijden bij de kruispunten (50 km/u, afremmen, terugschakelen… piece of cake toch?). Welke hond had je naast je zitten, zou je vragen? Zal ik ‘em mr. X noemen? Of gewoon bij zijn naam? Ach, wat boeit het me ook. Willemsen heet ‘ie. De idioot. Slecht in het herkennen van rijtalenten, aangezien hij vorige week mijn neef liet slagen, die nu al zijn splinternieuwe golf in de prak heeft gereden. Maar dat heb je hè, mijn neef reed aan het begin van de week, toen het quotum nog niet gehaald was. Ik rij op donderdag, waarschijnlijk zijn er al weer veel te veel mensen geslaagd deze week en zijn de mensen op donderdag en vrijdag de dupe.

Het CBR heeft ook weer een nieuw idee. Een test invoeren voor jongeren die nog maar pas hun rijbewijs hebben. Een test? Het is al een godswonder als je, je rijbewijs überhaupt haalt! Maar het CBR kan het doen, met de machtspositie waarin zij verkeren. Weer lekker wat cash innen. Ja, het mag dan slecht gaan met de Nederlandse economie (die overigens weer wat schijnt aan te trekken, maar merken jullie er al iets van?), maar dat betekent nog niet dat de CBR-klungels geen salarisverhoging mogen ontvangen. Want zij zijn ó-zo belangrijk in hun werk. Onmisbaar. Een stel bevooroordeelde, seksistische, narcistische, egocentrische idioten zijn het.

Maar wat maakt het uit? Volgende keer slaag ik vast wel. Ik kan het BOB-en nog een tijdje uitstellen en neem er nog een glaasje op. Proost op het CBR, mogen zij nog maar een zeer kort leven beschoren zijn. Nog een rondje barman…

Categorieën: Verkeer

18 reacties

Eddy Kielema · 4 januari 2006 op 14:00

Als je ziet hoe sommige mensen rijden, mogen ze van mij eigenijk nog wel iets strenger zijn bij het CBR. Misschien ben ik bevooroordeeld hoor, omdat ik in één keer ben geslaagd (maar ter compensatie ben ik destijds wel gezakt voor mijn theorie…).

Mosje · 4 januari 2006 op 14:31

[quote](die overigens weer wat schijnt aan te trekken, maar merken jullie er al iets van?)[/quote]Nou, ik voelde net wel wat trekken, maar of dat nou de economie was.

Leuke column, hoewel je naar mijn idee bij dit soort stukjes eigenlijk nog harder van leer moet trekken. Nog meer overdrijven en laat je scheldkanon maar werken dan.

WritersBlocq · 4 januari 2006 op 14:47

Onwijs leuk geschreven 😀 maar wat een drama, pfff…
[quote]Nog meer overdrijven en laat je scheldkanon maar werken dan.[/quote]
Zie ik je zatterdag bij de workshop van Kees Schilder? Scheldkannonadeles enzo. Groetje van het anti-zegeltjes-spaar-terreurteam.
(note: om dit te snappen moet je een paar columns lager bij de reacties kijken. Ik zeg niet welke, het zijn allemaal leuke columns 🙂 en misschien leidt het je even af van je lijden ;-))

Trukie · 4 januari 2006 op 15:17

Voor Chantal dus geen Zatterdag in het hoge noorden met de tuut.´t Zal hier op Zatterdag wel rustig zijn. 😀
Heerlijke column.
Ik lust er nog wel zo één.

Hihi Voor mij vandaag al Zatterdag 😛

Mup · 4 januari 2006 op 15:40

Rijbewijstoerisme mag hier op het eiland weer terugkomen. Erger kan het in het verkeer niet worden, dus wat let je…..

Groet Mup.

Bakema_NL · 4 januari 2006 op 17:54

Ik ga al 35 jaar zonder rijbewijs door het leven…………en dat ga ik zo houden ook, zeker als ik ook nog eens dit soort onzin lees wat betreft dat afrijden.
En als ik al zou besluiten toch nog een rijbewijs te halen dan zou ik een week of 2 weken zo’n kamp ingaan, kost je in 1 x een stapeltje geld, maar dan is dat papiertje al veel meer binnen bereik heb ik me laten vertellen.

Shitonya · 4 januari 2006 op 18:02

Je schrijft teveel in praat-taal en je verteld niets nieuws. Iedereen die met rijlessen begint, weet dat “het” zo gebeurt. Het einde vindt ik ook niet echt geweldig. Alsof je alles er zo weer uit wilt drinken. Nogal vreemd ook…autorijden…nog een glaasje barman. Alsof je hopeloos naar een einde aan het zoeken was.

En dingen als “dat heb je hé” of “ie” in plaats van hij…dat soort dingetjes maakt hetgeen wat je zegt ook niet bepaald interessant om te lezen.

wendy77 · 4 januari 2006 op 21:49

Ik vind hem leuk 😀
Akelig herkenbaar ook, alhoewel ik van de eerste keer ben geslaagd. Mijn zus heeft er 5 x over gedaan, dus ik ken al hun smoesjes om iemand niet te laten slagen en ‘niet goed kijken op een kruispunt’ is de absolute nr. 1

Li · 4 januari 2006 op 22:35

Gelukkig niet herkenbaar. Ik vermoed dat ik er minstens 10 keer over zal doen om te slagen. Ik zie veel te veel leuke dingen onderweg en ben veel te snel afgeleid. Nee, laat mij maar fietsen.

Veel succes de volgende keer!
Li

sally · 5 januari 2006 op 00:30

Weet er alles van.
Ga niet verklappen hoe vaak ik er voor geweest ben.
Maar geniet nu nog elke dag dat ik dat felbegeerde papiertje heb.
Succes, de volgende keer!
liefs
Sally

Dees · 5 januari 2006 op 10:48

Op mijn 32e heb ik nog steeds geen rijbewijs, maar heb ik zeker al een rij-instructeur, een examinator en een inspecteur van een prépensioen voorzien.

[quote]Een stel bevooroordeelde, seksistische, narcistische, egocentrische idioten zijn het[/quote]

is het. En je bent het fascistische en de willekeur van die griezels vergeten. De fik erin, dat CBR!

[quote]Want ik deed alles goed en hij hoefde helemaal niet in te grijpen, maar hij had toch liever dat ik nog een keer examen deed.[/quote]

Die ken ik! Alles goed doen, maar zogenaamd te (on) zeker overkomen. GRRRRRRR 😡

Je raadt het al, uit mijn tenen gegrepen deze column.

Troy · 5 januari 2006 op 13:17

Ik frustreer met je mee, Chantal. Vreselijk irritant allemaal en ook ik vraag me af waarom die rijlessen in godsnaam zoveel geld moeten kosten. Ronduit belachelijk. Ik wens je alvast veel succes voor de volgende keer en ondanks alles vond ik dit wel een erg vermakelijke column.

Ma3anne · 5 januari 2006 op 17:51

Zijn het nog steeds van die zakkenwassers? Ik heb mijn rijbewijs nu 35 jaar en heb het destijds in 1 keer gehaald. Een etter van een oud-militair naast me, die mij liet slagen en mijn vriendin liet zakken. Zij kwam vlak na mij en onze gezamenlijke instructeur reed mee. Volgens het boekje had zij veel beter gereden dan ik en het was hem dan ook een raadsel, waarom ik geslaagd was en zij niet.

Dat die kennelijke willekeur er nog steeds is, is onbegrijpelijk. Maar ik hoor het inderdaad vaker.

Knap lullig voor je, en dat heb je geweldig beschreven.
Maar wel handig dat je het geld op je rug hebt groeien. Kunnen ze dat in elk geval niet uit je zak kloppen. 😛

Raindog · 5 januari 2006 op 23:39

Wilde nog even zeggen dat ik dit een prima column vind. Vooral de geveinsde logica spreekt me erg aan.

Chantal · 6 januari 2006 op 13:31

Allemaal super bedankt voor de reacties! Ik ben nu heeeeeel blij.. want 3x bleek toch scheepsrecht en ik heb eindelijk m’n rijbewijs!! 😀

Mup · 6 januari 2006 op 14:34

Gefeliciteerd Chantal, nu veilig rijden en niet meer terugdenken aan het afrijden! En zeker niet gaan uitrekenen wat het je gekost heeft (of had ik dat nu juist niet moeten zeggen)

Groet Mup. 😀

Chantal · 6 januari 2006 op 14:41

@ Mup:

Voor het gemak ben ik maar even vergeten hoeveel lessen ik in totaal heb gehad… Uitrekenen van de kosten is op die manier onmogelijk.. 😀

WritersBlocq · 7 januari 2006 op 00:38

[quote]Voor het gemak ben ik maar even vergeten hoeveel lessen ik in totaal heb gehad… Uitrekenen van de kosten is op die manier onmogelijk..[/quote]
[img]http://www.autorijschoolmedia.nl/rijbewijs.gif[/img]

[i][b]Het resultaat telt, en niet de euri die het gekost heeft!
(Stel je voor dat we nog in het Gulden Tijdperk leefden, dan was het 2,20371 x zoveel heh heh heh)[/b][/i]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder