1 april 2001, in de hoofdstad van ons land sloot toenmalig Burgermeester Cohen het eerste homohuwelijk. Een grote stap voorwaarts in het natuurlijke evolutieproces van onze samenleving. Nadat voor honderden jaren alleen het huwelijk voor man & vrouw alleen was, kunnen nu mensen van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijk treden. Volgens de conservatieve vleugel in onze samenleving nog steeds een grote schande. Enkele artikelen, in het bijzonder die in die in het Reformatorisch Dagblad van Ewout van der Staaij is daar een voorbeeld van. De man heeft goed recht om het te schrijven! Maar ik heb het recht om het een bekrompen mening te vinden, van typische “het ene recht van de vrouw is het aanrecht” figuur. Enige goede in het artikel was de vermelding dat in meer dan zeventig landen nog gevangenisstraf of in het ergste geval de doodstraf staat op homoseksualiteit. Daarin ligt een taak voor ons Koninkrijk om binnen en ook buiten, de Europese gemeenschap dit soort schandalige praktijken te veroordelen. En waar dat kan te bestrijden. Iedereen moet het basisrecht hebben op geluk, met zijn of haar partner. En in deze 21ste eeuw hoop ik de verdere ontwikkeling van gelijke rechten voor homoseksualiteit wereldwijd te zien uitbreiden.


6 reacties

klapdoos · 5 april 2011 op 11:59

Gelijke rechten? Zelfs hier in Nederland waar alles zo gelijk is moeten wij soms nog uitkijken dat wij niet hand in hand lopen zonder geschoffeerd te worden of vernederd door medelanders, omdat het geloof hen parten speelt…Há gelijke rechten zitten in de portemonee van hen die ze uitvinden maar er geen moer mee doen.
groet van leny

Kwiezel · 5 april 2011 op 12:22

TimT!

Ik begrijp je frustratie over het bewuste artikel, maar het was duidelijker geweest als je de inhoud even kort had beschreven in je stuk. Nu blijft het voor de lezer gissen wat die Van der Staaij precies vond van het homohuwelijk.

pally · 5 april 2011 op 17:35

Ik begrijp de inhoud wel en ben het ook met je eens. maar ik vind het niet goed geschreven, Tim
Bijv, deze zin:
[quote]Nadat voor honderden jaren alleen het huwlijk voor man en vrouw alleen was.[/quote]
Ik zou zeggen : Nadat eeuwen lang het huwelijk alleen voor man en vrouw was o.i.d.
En nog wat van zulke dingen. Vooral in zo’n klein stukje is dat storend.
tip: beter van te voren doorlezen

groet van Pally

Mien · 6 april 2011 op 08:36

Van mij mag je op de barricaden van Kwadendamme naar Amsterdamme!

TimT · 8 april 2011 op 12:39

Dank je wel voor de tip

TimT · 8 april 2011 op 12:40

Dank je wel voor de tip, na de vorige columns heb ik iemand gevraagd met nakijken van de columns met mijn leesblindheid.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder