Waarom maken we het ons altijd zo moeilijk? We blijven er maar omheen draaien, terwijl het middelpunt van ons leven altijd hetzelfde blijft: lijden. Hoe ik daar ( alweer ) bijkom? Nou, niet met een trap in ieder geval humorloze zak dat je bent. Het is eigenlijk heel simpel en had ik zonet op mijn tweewieler bedacht. En ik kan het in één enkele zin uitleggen: alle dingen wat ons leven nog enigzins “leuk” maakt is slecht voor ons en wordt ons onmiddelijk weer ontnomen door veel erger lijden. Misschien klinkt het nu weer allemaal hocus pocus of als waterige diarree, dus ik zal eens wat voorbeelden voor je bedenken. Waar heeft een mens het meest plezier aan? Neuken oftewel seks oftewel palen of hoe je het ook wilt noemen. Maar dat wordt ons ook weer afgenomen door de zorgen van het geld aan condooms of de pil of de angst om zwanger te raken. Als dat al niet genoeg is, wordt je ook nog eens bang gemaakt met weerzinwekkende reclames over Chlamidia, aids en meer van dat soort SOA’s. Maar ja, onze voortplantingsdrang is nu eenmaal vele malen sterker dan de angst voor dat soort dingetjes, dus neuken wij nog vrolijk verder.

Dan hebben we sigaretten, peuken oftewel kankerstaven. En daar heb je het al: kankerstaven. Dat pleziertje wordt ons ook al ontnomen door al die enige teksten op alle pakjes. Slecht voor je bloedvaten, hart, longen, nicotinel plijsters, baby als je zwanger bent, kanker her en der, smerige vingers/nagels, een onfrisse adem, een geel plafond, rookvrije plaatsen en ga zo maar door.

En wat dacht je van drank? Dat kan weer leiden tot andere heerlijke ziektes, agressiviteit, huwelijksproblemen, gezinsproblemen, AA therapie, en ga zo maar door. En het kost ons ook steeds meer geld. En zo komen we automatisch terecht bij alle soorten drugs. De nadelen en mogelijke gevolgen hoef ik denk ik niet te beschrijven, want waarschijnlijk is iedereen daar wel eens mee in aanraking gekomen. Zelf gebruikt of je kent iemand die eraan is gestorven of iets in die richting.

En zo wordt je verpest door alles wat maar op je pad komt. En als je dan eens iets “leuks” vindt, dan wordt het je alweer snel ontnomen door wat men noemt “ongeluk/tegenslagen/verveling/irritatie”. Mensen doen er alles aan om maar het besef van hun lege bestaan te verdringen door allerlei leuke dingen te verzinnen zoals pretparken, vakantie’s, extreme sporten of hobby’s, televisie, radio, cassino’s, hotels en ga zo maar door. Ze gooien er nog wat humor door heen waardoor het toch nog wat lijkt. Zo kom je het wel leven wel aardig door. Want zonder dat alles kom je vroeg of laat altijd bij jezelf terecht. En welk redelijk verstandig mens wil nu zijn lot aan zichzelf geven?

We huppelen maar als onwetende kinderen door het leven, steeds springend van de hak op de tak om maar bezig te zijn. Je eigen gedachtes zo ver mogelijk verstoppen en je gedachtes simpel vermaak voeren, zodat je er zogenaamd niet achter komt dat jouw leven niets anders is dan totale leegte. Dat alles om je heen niets voorstelt en jij al helemaal niet. Dat er geen plezierige dingen bestaan. Dat beeld houden we enkel onszelf voor, om ervoor te zorgen dat we niet sterven van eenzaamheid. Dat pleziertje wat jij hebt, al is het een dagje uit in een park of een biertje is er niet echt. Het is gewoon weer iets belachelijks wat iemand voor je heeft verzonnen om jouw leven wat aangenamer te maken. De beste manier om je leven zolang mogelijk uit te zitten.

En voor de beste dingen wat jouw leven nog dragelijk te maken, blijken het meest slechtste te zijn. Je wordt ervoor gestraft met de ergste ziektes, katers, verslavingen, tegenvallers, gebroken ledematen, geldproblemen, ruzies en ga zo maar door. Niets is zo mooi als het lijkt, want hoe je het ook wend of keert, je komt altijd weer bedrogen uit. Alles wat je leven nog enigzins kleur kan geven is het meest slechte wat er bestaat.

Want tja, door die dingen verlang je weer naar andere slechte dingen, wordt je bevredigd, raak je verveeld en verlang je weer naar iets anders. Je leven is niets meer of minder dan een rad wat de rest van je leven blijft draaien vol bedriegelijk geluk en onheil. Je zult echt niet gelukkig worden door bijvoorbeeld een biertje, snuifje, praatje, spelletje, geld of iets anders. Want vroeg of laat komt het gevolg weer ten toneel en reken er maar op dat hij nog veel en veel zwaarder zal vallen dan het beetje geluk wat je denkt te hebben.

Nieuw verlangen, verveling, irritatie, mislukkingen, teleurstellingen en ga zo maar door. En geloof het of niet, maar dat soort dingen heeft ook nog eens veel meer invloed op ons dan al het positieve in ons leven bij elkaar. Want wat onthou je nu sneller? De dood van je moeder/vriendin/broer of die geweldige neukpartij van zoveel maanden geleden? Genoeg voorbeelden te noemen en nog veel meer uitleg kan ik geven, maar dat vult niets vernieuwends aan in mijn standpunt. Het mag wel duidelijk zijn hoe verschrikkelijk een mensenleven is. En toch hechten we er zoveel waarde aan…

Tot Shit


16 reacties

wendy77 · 8 januari 2006 op 11:11

[quote] verveling, irritatie, mislukkingen, teleurstellingen en ga zo maar door.[/quote]

Is een beetje het gevoel wat ik bij deze column heb. Ik vind hem ook iets te lang. Na de 4e alinea ben ik mijn interesse verloren. Kan natuurlijk ook aan mij liggen.;-)

Kees Schilder · 8 januari 2006 op 11:18

Voor mij is wat je wilt zeggen helemaal duidelijk.Maar ik zie het zo:leefelke dag of het de laatste is.Dat doe ik al sinds mijn zestiende en ik heb echt alles gedaan wat God en/of Knevel en/of de wetenschap en/of welke bemoeizieke manipulerende overheid dan ook, verboden heeft.

En ik leef nog steeds! geestig he?

Dees · 8 januari 2006 op 11:54

Weet je wat veel mensen doen als ze net iets afschuwelijks is overkomen?

[quote]Neuken oftewel seks oftewel palen of hoe je het ook wilt noemen.[/quote]

Wat een (voortplantings/)overlevingsdrift voor zo’n klotenleven…

Teskt is wel lang, maar wel interessant als je de moeite neemt. Beetje [i]The World Acoording to Shit[/i] jouw stukjes.

bert · 8 januari 2006 op 12:09

Zelf zie ik dit als een opsomming van alle negatieve kanten van het leven waar het inderdaad nou net niet om draait. Het is dus wel erg negatief met je gesteld als je niets anders kunt bedenken. Er zijn immers voor veel mensen ook hele mooie dingen op te schrijven die het leven wel waard maken om geleefd te worden. Uiteindelijk draaien deze mooie kanten van het leven voornamelijk om liefde. Liefde voor jezelf en liefde voor anderen.
Het is erg jammer dat jij die liefde blijkbaar niet voelt of kent.

Outsider · 8 januari 2006 op 12:27

Een column die het overdenken waard is. Het is wel waar: roken, drinken, drugs, lekker eten, zelfs seks, het kan allemaal leiden tot een slechte gezondheid en ziekte.
Conclusie, beminde gelovigen, wij moeten het in iets anders zoeken, maar wat?

Mosje · 8 januari 2006 op 12:48

Gelijk heb je Shit, al jaren houd ik me bezig met de vraag waarom vitaminen in spruitjes zitten, en niet in engels drop.
😉

sally · 8 januari 2006 op 16:30

Shit, persoonlijk vind ik dit één van je toppers.

Maar met een beetje mazzel in het leven en toch laveren tussen té veel en té weinig en je verstand gebruiken kun je toch een heleboel plezier beleven van een gezellige neut, af en toe een sigaretje en veilige sex,van de ups genieten en de downs relativeren.
God, wat is het leven dan toch mooi.
Het spijt me dat jij dat niet zo ervaart.
Hoop dat je dit ooit nog eens kunt beamen.
Ik gun het je van harte.
liefs
Sally

Chantal · 8 januari 2006 op 20:09

Als je blijft hangen in het negatieve, zal je ook alleen maar het negatieve ervaren. Juist door positief te denken, krijgt het leven zin. 🙂

Goede column die het overdenken zeker waard is.

Bakema_NL · 8 januari 2006 op 22:15

Hahahaha, geweldige column. Want ondanks dat je best wel enigszins een punt hebt moet ik er ook best om lachen, want wat moet je leven een hel zijn.
Dat jij geen hobbies hebt of er geen waarde aan hecht of niets anders in kunt zien dan het opvullen van een eigenlijk leeg bestaan wil nog niet zeggen dat dat voor een ander geldt.
Die sigaretten kun je nog best roken ondanks al die waarschuwingen, ze smaken nog steeds hetzelfde, daar verandert niets aan, het gaat om de inhoud en wat het jou brengt, niet om de verpakking………het is net een mensenleven zeg….of een mens met een hobby of liefhebberij, of iemand die voldoening vind in zijn/haar werk.
Is postzegels sparen niks voor je?

Wat je ergens van denkt zal me een zorg zijn, ik ga er zoveel mogelijk van genieten….hobbies en weetikveelwat allemaal. Dat dat volgens jou een leeg bestaan is, wat je vast wel zult denken, zal me aan mijn reet roesten, jouw probleem, niet het mijne.

Tot Shit. 🙂

Trukie · 8 januari 2006 op 23:03

Shit, terwijl ik jouw aaneenschakeling van ellende lees. kjk ik met mijn andere oog naar de TV. Joris LInssen brengt als taxichauffeur een man naar zijn bestemming waar geen woord uit te krijgen is.
Mijn linkeroog leest leegte en mijn rechteroog ziet leegte.
Joris schudt eens met zijn hoofd. hipt met zijn schouders, trommelt op het stuur, blaast een ballon op. Ruilt deze met de lege ballon van de man. De man glimlacht en Joris lacht.
De leegte is compleet verdwenen.
Eindeljk kreeg Joris eens de kans om ook zijn andere poot van entertainment op de TV te laten zien.
Hoe ga je met leegte om?

[quote]Waarom maken we het ons altijd zo moeilijk? [/quote]

WritersBlocq · 8 januari 2006 op 23:18

Mijn reactie: zie Bakema. Tenminste, voor zover ik de column uitgelezen heb, het einde heb ik niet gered. Begonnen met lezen, dat werd diagonaal lezen en helemaal niet meer lezen.

Taxi, een werelds programma, jammer dat ik het gemist heb vanavond. Shit in de taxi, dat lijkt me wel interessant.

Shitonya · 9 januari 2006 op 01:46

Bedankt voor alle reacties. Dat mensen er alleen al over nadenken is voor mij al voldoende 🙂

Ik vraag me nog steeds af waarom sommige mensen mij hier persoonlijk op aanvallen. Daarmee bedoel ik hetgeen wat ik geschreven heb associeren met mijn levensstijl. Ik mag misschien wel pessimistisch en alles menen wat ik heb geschreven, maar dat betekent niet dat ik ook zo leef. Wat ik doe en denk hou ik vaak genoeg apart. Ik ben wel gek, maar zó gek ook weer niet.

Zelf drink, rook en neuk ik bijvoorbeeld nog voldoende en kan best tijdelijk genieten van de simpelheid van kleine dingen. Dit wat ik schreef gaat ook meer om de lange termijn en het algemeen. En Bert…liefde? Zelfs dat ken ik, maar dat maakt niet meteen mijn hele kijk op het leven anders 😮

En Taxi lijkt me ook wel eens gezellig. Enige wat me weerhoudt zijn de tarieven 😉 Dus mij zal je nooit in een taxi zien.

Dees · 9 januari 2006 op 08:48

Misschien zijn sommige mensen bang dat je gewoon ergens gelijk hebt 😉

Ik vond sommige reacties ook apart. Oordelen dat iemand negatief is en geen liefde kent. Vreemde uitspraken!

(maar ja, daar kan jij ook wat van Shitmens…;-))

Trukie · 9 januari 2006 op 14:06

Shit je schrijft ook zo realistisch, dat je al heel snel in de verwarrng terecht komt dat het een biografisch verhaal is.

Angst dat het een spiegel is? Het klopt wel dat mensen elkaar de put in proberen te praten met al hun fobietjes en jaloezietjes op andermans vroljkheid. Nederland gaat nog eens aan haar Calvinsme ten onder, want de Chinezen hebben er geen last van.
Dus maar gauw naar buiten voor frisse lucht en andere indrukken 😉

Li · 10 januari 2006 op 00:23

Tja, ik kan me wel in de strekking vinden.
Persoonlijk word ik dik van alles wat lekker is. 😉

Li

Shitonya · 10 januari 2006 op 09:51

Mensen zijn inderdaad altijd bang voor de realiteit en steken daarom zo vaak hun hoofd in het zand Deesje 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder