Het lijkt tegenwoordig wel of iedereen beroemd moet zijn, minimaal 1 keer in zijn leven op tv moet zijn geweest en anders een eigen persoonlijke website moet hebben over zichzelf. We zijn tenslotte allemaal ook zoó belangrijk! Ik bedoel, de meeste mensen hebben een Hyves site, een Facebook een Myspace en waarschijnlijk nog tal van andere websites die nu even niet in mijn hoofd opkomen.
Iedereen die een Hyves site heeft is iemand. De tijd dat ik er geen had, werd ik raar aangekeken. Het lijkt de normaalste zaak van de wereld te zijn, een eigen website maken over jezelf. Jezelf belangrijker laten lijken dan je daadwerkelijk bent.

Want laten we eerlijk zijn, wie kijken er nou op een hyves site van een klein meisje van amper 18 jaar oud? Niemand, hooguit en paar klasgenoten die onderling een wedstrijdje “de-meeste-vrienden-verzamelen” houden en mij daarbij nodig hebben terwijl ze in de klas geen woord met mij wisselen.
Iedereen denkt zich in dat hij of zij heel belangrijk is en daarom een eigen site zou moeten hebben, dat vind ik de grootste onzin ooit. Alsof het internet er enkel is om jezelf bekend te maken bij het grote publiek in de omgeving, nee natuurlijk niet!

Gisteren heb ik mijn Hyves-site verwijderd en er is nog steeds niemand die dat gemerkt heeft. Waarschijnlijk zal niemand het opmerken, maar ik had ook niet anders verwacht. Bij de meeste mensen zal dat zo zijn, wanneer je het profiel van jezelf verwijderd zal er niemand vragen waarom. Simpelweg omdat ze je niet eens missen. Kan je nagaan, heb je daar al die avonden voor op je profiel lopen zwoegen, de meest moie foot’s online gezet, een persoonlijk uniek profiel gemaakr, vrienden gezocht, blogs geschreven en filmpjes geupload. Ik hoor sommige mensen gewoon denken terwijl ik dit schrijf “Dat zal niet zo zijn bij mij, want ik ben echt belangrijk genoeg voor een eigen site” en toch zijn het deze mensen die het hardst tegen de muur oplopen wanneer ze de waarheid ontdekken. Ik zal het die mensen niet kwalijk nemen, tegen wie ik het ook zeg; iedereen denkt zo. Het is nou eenmaal mens-eigen en het zit in onze aard. Onszelf belangrijker laten lijken dan we zijn en anderen imponeren.

Tegenwoordig moet iedereen bekend zijn lijkt het wel. Veel nieuwe programma’s op tv maken dat iedereen denkt bekend te worden. Het echte idee van het bekend zijn is verdwenen; erkend worden voor iets wat je goed kan en erkent worden omdat je datgene zo goed kan. Toch lijkt het er tegenwoordig steeds vaker op dat men enkel bekend wil worden om het erkent worden.

Ik heb dus mijn website verwijderd omdat ik mezelf niet langer belangrijker wil laten lijken dat ik eignelijk ben. Ik ben niet bekend, belangrijk of een eigen site waard. Ik ben net als iedereen, alleen dan zonder dat ik mezelf belangrijker laat lijken dan ik echt ben en dus iemand zonder eigen website.
De komende tijd zal ik rare blikken krijgen als iemand me vraagt of ik ee n site heb en ik een trots “Nee!” moet verkopen. Toch zie ik het zo; dit jaar is het een eigen site.. wat is volgend jaar het belangrijkste doel van de mens? Een eigen tv zender hebben, omdat we allemaal zo [niet] belangrijk zijn?
Ik vind mezelf niet belangrijk genoeg om een eigen site te hebben en ook volgend jaar of in de toekomst zal ik geen nieuwe site hebben, of een eigen tv zender. Ander mensen zullen het raar vinden dat ik niet mee doe aan die gekte, vooral gezien mijn leeftijd, en toch hou ik voet bij stuk. Wie zichzelf belangrijk genoeg vind om zelf een site te maken is eigenlijk alleen maar op aandacht uit en wordt een deel van de massa, dat is natuulijk niet het doel van aandacht willen hebben.

Categorieën: Media

6 reacties

arta · 13 augustus 2008 op 13:39

Waar gáát dit over?
Wat versta jij onder ‘belangrijk’?
Niemand in mijn omgeving heeft behoefte aan belangrijk en bekend zijn.
Is die behoefte soms leeftijdsgerelateerd?
Nouja, al met al vind ik het erg oppervlakkig wat je schrijft…

Dees · 13 augustus 2008 op 14:28

Ha Lola,

Tja, ik vind je stukje wel sympathiek. Maar ook een beetje krom. Je mag namelijk best aandacht krijgen als je niet beroemd of belangrijk bent. Gek eigenlijk trouwens, waarom vind je jezelf niet belangrijk genoeg? Dat zou jij namelijk best mogen vinden, daar wordt het leven leuker van 😉

Ik snap wel dat je geen narcist wilt zijn en dat je veel anderen wel narcistisch vindt, maar er zijn toch meer dan voldoende andere redenen voor het hebben van een site?

Start een site als je dat echt leuk vindt. Hij hoeft niet over jou te gaan en het hoeft ook geen
Hyves te zijn en het hoeft ook niet als je er geen zin in hebt.

Maar pertinente antikeuzes zijn uiteindelijk wel net zo meeloperig in gedrag als keuzes.

Nimrod1979 · 13 augustus 2008 op 20:46

Dus [b]Lola[/b], jij bent een beetje rebels en wil niet mee gaan in de stroom Hyvers, Myspacers en facebookalikes? Join the club en dat die maar heel groot mag worden. Dan val ik meer op met mijn Hyve. 😀

Je maakt wel een goed punt, vind ik, maar de slordig geschreven tekst en de spelfouten leiden mij af van de inhoud.

robertdv · 14 augustus 2008 op 16:24

Volgens mij neem je een hyves site om contact te leggen met vrienden en bekende. Ik zie niet echt de link naar beroemd zijn?

SIMBA · 14 augustus 2008 op 17:17

[quote]Iedereen die een Hyves site heeft is iemand.[/quote]
😥 dus 😥 ik 😥 ben 😥 niemand 😥
[quote]Ik vind mezelf niet belangrijk genoeg om een eigen site te hebben [/quote]
Ik vind mezelf belangrijk genoeg om het zónder eigen site te stellen, en weet je….ik ben nog gelukkig ook! 😀

Prlwytskovsky · 14 augustus 2008 op 19:02

[quote]Het lijkt tegenwoordig wel of iedereen beroemd moet zijn, minimaal 1 keer in zijn leven op tv moet zijn geweest en anders een eigen persoonlijke website moet hebben over zichzelf. We zijn tenslotte allemaal ook zoó belangrijk! [/quote]
En zo niet? Zoek dan een hoge boom op! 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder