Wie heeft er niet van gehoord, de Grote Donorschow. Heel de wereld keek toe hoe de ongeneeslijke Lisa haar nier zo weggeven aan 1 van de kandidaten. Wij, als volk, konden smsen om Lisa te adviseren naar wie zij haar nier moest weggeven. Maar wat bijna niemand verwacht had. Net voor het moment dat Lisa bekend zou maken aan wie zij de nier wilde geven onderbrak Patrick haar en vertelde heel de wereld dat het zelfs BNN te ver ging om zomaar een nier weg te geven. Dat Lisa een actrice is, één grote Hoax dus! Waar BNN dit jaar mee bezig is, 5 jaar tuin op zn buik. Bart de Graaff is precies 5 jaar geleden overleden doordat hij geen nier kon krijgen, hij te ver achteruit was gegaan. Wat BNN wil laten zien, en waar Bart de Graaff mee was begonnen, is met levendige televisie, met show, amusement, gekkigheid. Volgens mij als de Graaff de mogelijkheid had, hoe onethisch ook, had hij zelfs in zijn kist nog een camera meegenomen om daar toch nog ‘levendige’ tv te maken. Zo was Bart. Bart kon alles, BNN was Bart, was lachen. Wie kent ze niet, de Teringtubbies, de baksteenscène, enzovoort, enzovoort.

BNN dacht met deze ludieke en geweldige stunt toch nog aan Bart. Sceptisch was ik er over in het begin, smakeloos vond ik zelf. Toch ben ik gaan kijken, toch wel benieuwd. Nu ik weet dat het één grote hoax was en het nut was, aandacht voor het donorprobleem weet ik dat het doel de middelen heiligt. Zo een 50 000 mensen hebben een donorformulier aangevraagd, potentie genoeg voor een nier, hart, long, en wat al niet meer. BNN heeft Nederland en het donorprobleem weer op de kaart weten te zetten.

Proficiat!

——-
Voor velen mischien oud nieuws, maar ik denk, laat ik het stukje toch maar plaatsen.

Categorieën: Media

6 reacties

Mup · 8 juni 2007 op 20:27

Inderdaad een ludieke actie. Nu hopen dat de mensen die wakker geschud zijn, wakker blijven.
Voor de leesbaarheid van je stukje(s) is het misschien een tip om ze voor publikatie eerst aan iemand te laten lezen, er zitten nogal wat foutjes in, terwijl ik hem inhoudelijk goed vind.

Groet Mup.

WritersBlocq · 8 juni 2007 op 23:04

Toen ik het hoorde dacht ik ook: “Kut, BNN goes Jensen”. Toch een stukje gekeken en pas de dag daarna gehoord hoe het in elkaar stak. Dit soort tv en publiciteit heeft nut, en dat jij er na een paar dagen nog over laat lezen, doet zeker hier of daar nog iemand beseffen dat dit aandacht verdient.

Zoals Mup al schrijft zitten er teveel foutjes in, en als je die eruit fietst/laat fietsen, dan staat je verhaal als een huis.

Groetje, Pauline.

Ronaldjecas · 9 juni 2007 op 04:24

Ik wist al ver van tevoren dat dit programma een succes zou worden.. Vandaar mijn column de Erfenis van Bart. Ben Mediawatcher…. Succes, dat wist ik al twee weken vantevoren, toen het allemaal nog negatieve berichtgeving was. Mup Ga mij niet te vertellen dat je ook lid bent geworden, of moest je door zo’n actie worden worden wakker gemaakt, meelopers, net zoals het geloof…

PS: Mensen probeer eens eigen creativiteit op te doen……
Groetjes ronaldjecas,,,

Mosje · 9 juni 2007 op 12:05

Ik ga ook een codicil invullen. Jij krijgt mijn schrijftalent als ik het loodje leg, oke? Je hoeft niet bang te zijn voor afstotingsverschijnselen.

arta · 10 juni 2007 op 11:05

Leuk geschreven, Arne!
🙂
[quote]Voor velen mischien oud nieuws, maar ik denk, laat ik het stukje toch maar plaatsen.[/quote]
Groot gelijk!

pepe · 11 juni 2007 op 22:00

Goede column Arne.

Niks mis met donor zijn of worden, ik ken het programma niet en wil daar ook niet naar kijken. Je wordt donor als je dat wil en niet omdat men overgehaald wordt door een of ander programma.

[quote]Ik wist al ver van tevoren dat dit programma een succes zou worden.[/quote]
Jij moet waarzegger worden, in plaats van stukjes te schrijven.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder