Liefde is zo makkelijk te geven, te ontvangen, en te delen. Liefde is gezond, geeft je kracht om door te leven, Liefde is liefde.
Liefde is geven en nemen, gaan en komen, stoppen en stilstaan, maar vooral kleur in je eigen leven toe te laten. Liefde is er voor iedereen, voor zij die geloven in een God en voor hen die nergens in geloven. Maar zij die niet geloven hebben het geloof in de Liefde nooit verloren, want dat is alom aanwezig. Ik geloof in Liefde met een grote L. Omdat ik het heb leren kennen op een manier die mij niet is aan komen waaien. Liefde komt op je pad als de tijd daar is, al ben je 50 jaar en heb je al zoveel liefdes gehad, vergeet nooit één ding. Verliefd zijn gaat over, maar houden van blijft, en dat valt onder echte Liefde.

Liefde is houden van, en houden van is zo breed. Zo houd ik van mijn kat, maar ik houd anders van mijn vrouw, of zusjes of mijn oudste broer. Ik houd van sommige bloggers die het goed met mij menen, en bij sommige ben ik grandioos op mijn bek gegaan, maar dat hoort bij het leven, je kunt niet alles hebben. En zeker geen Liefde die zich omzet in houden van.

Liefde is grenzeloos, liefde is elkaar respecteren, huilen als je verdriet heb en dan weten dat als iemand van je houd, dat die er voor je is. Liefde is niet zomaar een woord. En houden van wordt veel te snel gezegd. Alsof het een soort van automatisme is. Houden van is nooit geautomatiseerd. Houden van groeit steeds meer, naarmate de Liefde de kans krijgt om zich in een relatie te ontplooien.
Maar vergeet nooit dat dit van twee kanten moet komen. Helaas zie ik maar al te vaak mensen lopen, en dan valt mij de eentonigheid van zo’n relatie op, doordat de een alles beslist en de ander maar ja knikt, met andere woorden. “Ja schat, natuurlijk schat”. Bang om schatje kwijt te raken. Maar of je nou man en vrouw bent, man en man, vrouw en vrouw, vergeet één ding niet.

Liefde is er voor iedereen. Sta open voor een ander, laat die ander toe in je geest, je lichaam, je eigen ik. Vaak haalt je grote Liefde nog meer uit jouw karakter dan dat je zelf ooit gedacht had. Als je maar open voor elkaar staat. En Liefde is niet te koop, het is helemaal gratis. Als je het maar op je pad toelaat. Sluit je niet af voor waar je misschien bang voor bent, teleurstelling, angst voor het verlies, angst voor het niet liefhebben van de andere kant. De andere kant denkt misschien net zo.

Kruip vanonder die steen vandaan, laat Liefde tot je komen en besef dat Liefde het enige is waar je honderd procent op kan vertrouwen, als de Liefde jouw maar terugvertrouwt.
Liefs van Leny

Categorieën: Liefde

klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

3 reacties

Li · 3 september 2007 op 18:59

Liefde is…
Onder je steen vandaan kruipen.

Ineens zie ik die cartoons voor me, met heel veel verschillende beeldjes.

Li

FatTree · 3 september 2007 op 19:35

Lief stukje.

In een genre dat zo zoet als dit is, hou ik wel iets meer van een ’twist’ in het verhaal, of iets waar ik over na kan denken, maar dat is persoonlijk.

Liefs,
FatTree

pally · 3 september 2007 op 22:40

een vurig pleidooi voor de liefde is nooit weg!

groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder