12 november 2008, 8.39 uur. De zon schijnt zacht en de wind waait wild. De hemel gloort rozerood tot aan de oren. Een nieuw wereldwonder is geboren. Keizerlijk gehaald en koninklijk ontvangen. Met een klein en bonkend hart en alles erop en eraan. Zijn lot ligt al vast. Een groeiproces in een lange reis vol verwondering. Voorzien van eten, warmte en veel genegenheid. Zoet en zaligmakend in ouders ogen. Deze lieve vriend heet Dim. Kijk en zie hem daar eens liggen. De wereld aan zijn voeten, trappelend van verbazing. Tien kleine vingers reikend in de lucht, de hemel voor het grijpen. Familie en vrienden, al het geluk verzamelt, staart dromerig en trots rondom hem heen. Een hemels geluk huilt en stottert diep van binnen en weet met zichzelf geen blijf.

Een grote rugzak staat al klaar voor deze kleine kerel. Tot de rand gevuld met liefde, zorg en moed. Verzameld en geborgen door vrienden en familie, onvoorwaardelijk, gratis en voor niets. Een rugzak vol met geluk, voor een wereldreis in wording. Een gemeenschappelijk geschenk, gegeven met een glimlach om het hart.

Welkom lieve vriend. Uit kleine stukjes losgesprongen liefde geboren, steel jij het hart van iedereen. En niemand die het terugvraagt. Hoe krijg je het voor elkaar?
Je vertoeft in goed gezelschap. Beroemdheden zijn je deze dag voorgegaan. August Rodin, Grace Kelly, Tonke Dragt en Peter Post. Johnny van Doorn, Neil Young, Nadia Comaneci en Wim Kieft. Het kan geen toeval zijn. Ze dragen allemaal cultuur of sport in hart en nieren. En wie weet, misschien ben jij wel uit hetzelfde hout gesneden.

Even jouw geboortedag geplaatst in het licht van het verleden. Op 12 november 1990 publiceert Tim Berners-Lee zijn voorstel voor een World Wide Web. Internet verandert voorgoed de wereld. Ten goede en ten kwade. Jij lieve vriend, jij bent gezegend met alleen een leven na het internet. Veranderingen en nieuwe ontwikkelingen vinden nu in sneltempo plaats. Een spannende wereld ligt aan je voeten. Pluk de vruchten en neem het waar.

What’s in the name? Toeval is een kruising der wegen. Zo ook met 12 november lang geleden. Toen vierden men de christelijke feestdag van paus Martinus I († 655). Een dag die viel na de feestdag van naamgenoot Sint Martinus van Tours († 397). Om ze van elkaar te kunnen scheiden noemde men paus Martinus I in de Nederlanden ook wel Sint-Kruk, vernoemd naar zijn bisschopsstaf. Op 11 november zeiden de christenen dan tegen elkaar “Vandaag is ’t Sinte Marten en morgen Sinte-Kruk”.

Paus Martinus I stond bekend om zijn liefde voor de armen en zorg voor de gelovigen. Hij was wel een beetje recalcitrant. Nam met zijn geloof stelling tegen de gevestigde orde. In zijn ogen kon Christus pas serieus een mens genoemd worden, als hij ook een menselijke wil zou hebben bezeten, onderhevig aan menselijke begeerten en emoties, inclusief twijfel. Zoiets kon natuurlijk nooit van de goddelijke wil beweerd worden. Opa Martien zou dit vast heel bijzonder hebben gevonden. Een paus naar zijn hart.

Lieve vriend, je bent geboren in een woelig jaar, midden in een mondiale financiële crisis. In een maand waarin Amerika zijn 1e zwarte president kiest met hoop op ‘change’. Een maand waarin Ilse de Lange voor de eerste keer een nummer 1 positie bereikt in de Nederlandse Top 40. Incredible! ‘So incredible, the love we have. The things we hold, let’s make them last!’

Voorlopig zal het jou allemaal worst wezen. Kom op zeg, effe dimme! De komende jaren straal en Glow jij alleen maar honderduit. Vind jij volledige rust en geborgenheid in een gloednieuwe witte kabouterkamer en voel je jezelf met liefde en zorg omringd, door twee schatten van ouders en twee snorrende poezen.

Lieve vriend, je bent geboren in de herfst van de natuur onder het sterrenbeeld schorpioen. Vele seizoenen zullen er nog volgen. Vol afwisseling en avontuur. Honderdduizend knuffels ga je nog geven en ontvangen en je zult groeien als groene kool.
Als waterteken ga je de wondere wereld verkennen. Ik wens je daarbij geloof, gezondheid, wijsheid en kracht. Dat de wereld aan je voeten liggen mag …

Dikke kus.

Ome Mien

[img align=right]http://www.vandort.net/psychoprofylaxe/images/ooievaar.gif[/img]


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

16 reacties

klapdoos · 13 november 2008 op 08:19

Mooi en intenns geboorterkaartje.
Mazzeltov
groetjes van leny

doemaar88 · 13 november 2008 op 08:51

Mooi geschreven, Mien. Een warm welkom voor de kleine!

SIMBA · 13 november 2008 op 09:11

Heel lief Mien om Dim zo welkom te heten, ik denk dat een printje in het fotoalbum wel op zijn plaats is.
Enne….nu niet dat kind zijn hele leven plagen door te zeggen “effe dimme” 😉

Ma3anne · 13 november 2008 op 09:47

Het poëtische en warme begin gaat plots over in feitjes en weetjes over de geboortedag van Dim. Mien PootjesOpDeGrond kon het niet laten.
[quote] Een hemels geluk huilt en stottert diep van binnen en weet met zichzelf geen blijf. [/quote]
Maar we weten wel beter. 😉

Van harte gefeliciteerd Ome Mien. :kus:

pally · 13 november 2008 op 10:07

Een poetische en euforische Mien in het eerste deel. Landt pardoes weer bij de mensen (toch even een jammergevoel bij mij)in het tweede deel.
Mooi geschreven en proficiat, Ome Mien!

Groet van pally

Dees · 13 november 2008 op 10:57

Mien toch, moet er helemaal iets van wegpinken. Mooi geschreven. Mooie volzinnen ook 🙂

Gretchen · 13 november 2008 op 11:35

Ome Mien, wat een welkom,ga je je neefje ook zo mooi leren schrijven?

Mup · 13 november 2008 op 16:35

Van harte ome Mien!

Groet Mup.

WritersBlocq · 13 november 2008 op 17:16

Ik ben ook van 12 november, en kan je zeggen: ’t is niet saai! :hammer: :toeter: 😆

Feli’s Mien, van tante Pauline.

lisa-marie · 13 november 2008 op 18:51

Ome mien gefeliciteerd met je neefje 😀
Wat een mooie poëtische woorden en een fantastisch einde.
En oom zijn is gaaf kan ik als tante zeggen. 🙂

Troy · 13 november 2008 op 20:55

Is het nu ome of tante Mien? *afgaande op de meerderheid gok ik op de eerste optie.

Hoe dan ook, gefeliciteerd met neefje Scorpio 🙂

Anne · 13 november 2008 op 21:33

Gefeliciteerd Mien! In het bosnisch is “dim” een heel gewoon woord. Rook betekent het….

KawaSutra · 14 november 2008 op 00:24

Je zult maar zo’n welkom krijgen!
Gefeliciteerd!

Mien · 14 november 2008 op 14:58

Bedankt voor alle hartverwarmende reacties.
Ik breng ze over aan de hele familie.

Bijzondere dank voor:
Ma3anne & Pally: Voor het lezen tussen de regels en voor de ‘look inside’. Ik had het nog niet zo bekeken. Het is natuurllijk ook heel oer om euforie om te zetten in ‘back to earth’. Ik noem het voor deze gelegenheid waakzaamheid en zorg.
Dees: Ben er nog vol van 😆
Gretchen: Ik geloof ineens weer in sprookjes!
Troy: Mien is ome en tante Mens
Anne: Dim betekent ook mens en rechtvaardig

Thanks again!

Mien

Neuskleuter · 17 november 2008 op 23:36

Ik kom iets later om de hoek kijken hier, maar hij is mooi! Het middenstuk doet me denken aan een verjaardagskaartje die ik eens heb gekregen: allerlei gebeurtenissen op mijn geboortedag. Zoals de première van The Great Dictator van Charlie Chaplin. Altijd leuk om zoiets te weten van ‘jouw’ dag!

Van harte gefeliciteerd, trotse oom!

LouisP · 8 maart 2009 op 01:11

Mien,
een erg late reactie uit het land waar den Duitser nog niet is geweest maar toch.
Je schrijft, denkt en humoriseert erg goed.
Dit stuk vind ik zeer goed. Je hebt er wmb een kunstwerkje van gemaakt. Gevoelig en met passages erin die ik erg waardeer.
Dim is een speciale naam, net als Mien.
groet,
louis

Geef een reactie

Avatar plaatshouder