Hier lig ik dan tussen vijf planken, opgebaard. En nu weten ze nog niet wat ze met me aan moeten. Ze doen er wel lang over. Van de tabloids hadden ze met gemak nog vijf andere kisten kunnen maken. Pulp fiction is het. Alleen nu in het echie. Vlaggen halfstok is zelfs een te grote moeite. Van familie moet je het hebben. Ben wel benieuwd of ze mijn trouwring mee de kist in hebben gedaan? Mogelijk niet, de vrekken.

Wat ligt ze er vredig bij, Prinses van het volk. Dat zou ik toch ook graag willen zijn. Een prinses voor mijn volk. Maar mijn volk loopt helaas niet zo met me weg. De vrouwen nochtans niet. Bij de mannen kan ik gelukkig nog een potje breken. Wat heb ik dan verkeerd gedaan? Of is het pure kift. Ben ik te mooi, te sluw misschien. Een heel gevaarlijke combi, ik geef het toe.

Och toch, lieve mooie meid van mij. Wat is het toch vreselijk hard gegaan. Ik weet het hoe je mij aanbeden hebt. Hoe je verliefd werd op mijn mooie pak. Mijn strakke witte broek en mijn zwaar geschapenheid; ook al ben ik klein van stuk. Niemand die het weten mag. Charles hebben we in ieder geval saampjes goed bij zijn adellijke giga neus genomen. Maar heb geen spijt chérie. Charles heeft ook affaires.

Ik weet niet zo goed waar ik nu moet gaan staan. Best wel vreemd ook die Westerlingen. Leggen ze hun doden in een kist met glazen deksel. Laat dan alles zien. In mijn land doen ze dat toch veel mooier. Ben benieuwd of ze het weer niet doorhebben. Mijn baas is bang in het openbaar en heeft bovendien geen tijd, dus mag ik weer opdraven. Zouden ze ook cake en koffie hebben morgen? Ben benieuwd.


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

2 reacties

Mien · 21 augustus 2019 op 23:54

Met dank aan de big four!

    Nummer 22 · 22 augustus 2019 op 06:43

    Hup dr brand erin, de bomenfluisterende zus spreekt, een zwager speelt op de piano de dodenmars, de grote zus dirigeert het castraten koor uit Vienna naar Himmelhoch auf wiedersehen!

Geef een reactie