Jongens die andere meisjes laten prostitueren. Jongens die jou dochter als hoer de straat op laten gaan. Hoe gaan deze jongens te werk? Ze versieren met gladde praatjes een meisje, ze geven haar alles en daarnaast ook een gevoel van veiligheid. Deze jongens zorgen ervoor dat het meisje van familie wegloopt en met hen optrekt. Het meisje krijgt wat haar hartje begeert maar moet ineens als hoer werken, omdat haar vriendje haar dusdanig gehersenspoeld heeft en zij in zijn val trapt. Dit is het begin van een helse periode.
Uit onderzoek is gebleken dat heel véél, en ik zeg het met pijn in het hart Marokkanen, Turken, Surinamers, Antilianen en een handjevol Nederlanders loverboy zijn. Ik hou zo ontiegelijk veel van mijn zussen dat ik bij ieder meisje “indien ik loverboy zou zijn” aan mijn zussen zou denken.
In de Trouw van afgelopen vrijdag stond een verhaal over Loverboys, deze jongens hebben werkelijk geen medelijden met de meisjes, terwijl deze jongens toch uit gezinnen met zussen komen. Ze zijn er zo gezegd voor geboren.
Ik kreeg kippenvel en tranen in mijn ogen toen ik het las, want dit soort jongens gaan hier vrolijk mee verder, verdienen bakken vol geld en worden zelden veroordeeld.
Nederlanders zijn slecht in versieren en daarom is de populatie allochtoon die loverboy is veel hoger. Allochtonen hebben gewoon iets wat blonde meisjes trekt, aldus een loverboy.
Om kippenvel van te krijgen, des te meer dat hier in de wijken zoals Kralingen/Crooswijk thuis de discussie op moet laaien. Ouders moeten grip op kinderen krijgen, weer op hun dochters en zoons letten maar vooral criminelen als loverboys aangeven bij de politie.
Een jongen van achttien kan geen dure BMW rijden of een Rolex kopen. Ook ouders van Marokkaanse en Turkse afkomst moeten niet meer met de mentaliteit rond lopen van: “Mijn zoon brengt geld binnen, dus het is al goed en hoe hij zijn geld verdient maakt niet uit”.
Criminali-tijd is een kwestie van crimineel zijn en tijd.
Iedere crimineel komt aan de beurt en bij loverboys hoop ik dat hun beurt liever vandaag dan morgen is. Ouders van Kralingen en Crooswijk, ik roep u op om niet meer te gedogen met hen die al jaren uw naam verdoezeld. Het is moeilijk dat besef ik dondersgoed (doe dit ook altijd anoniem! 0800-7000) maar niets is erger dan je eigen kinderen of jezelf kapot zien gaan door toedoen van criminelen. Hun tijd is gekomen!

Karim Khaoiri


19 reacties

pepe · 10 maart 2005 op 17:30

Rillingen bij het lezen, moet er toch niet aan denken ons dochter in handen van zo’n loverboy zal vallen.

En je zal maar moeder of zus zijn van zo’n loverboy, lijkt me ook vreselijk!!

Goed dat je er over schrijft!!

Bakema_NL · 10 maart 2005 op 18:57

Het domme blondje verhaal gaat hier inderdaad nogal op ja. Wat dat betreft kan ik er eigenlijk geen medelijden mee hebben, je weet waar je in verzeild raakt, dat gebeurt niet zomaar. Zelfs met een beperkt denkvermogen weet je dat je “genaaid” word om het zo maar eens te zeggen.
Wat niet wegneemt dat dit soort knaapjes aangepakt moeten worden, maar aub ook die oerdomme meiden die er intrappen.
Ze vallen niet in handen van zo’n loverboy, maar laten zich in zijn handen vallen.
Een en ander word een beetje moeilijk gemaakt omdat wij toch al te zeer worden verzocht eigenlijk om onze allochtone medelanders te accepteren, dus kom dan maar eens aan bij je dochter dat zo’n gozer niet goed voor haar is…….dat lukt meestal al niet met een Nederlands vriendje.
En Nederlanders slecht in versieren? Hahaha, grappig. Of die meiden zijn niet echt bijdehand natuurlijk.

Raindog · 10 maart 2005 op 20:11

Kennelijk lezen jij en ik dezelfde krant Rotterdammer. Ik heb het artikel waar je op doelt ook gelezen. Helemaal. Het lijkt zo onwerkelijk allemaal, zoals ook uit Bakema zijn reactie blijkt. Maar vergis je niet Bakema, er komt meer bij kijken dan alleen een dom blondje zijn. Deze meisjes zitten vaak in een moeilijke leeftijd waarin identiteit en sexualiteit ontluiken zogezegd en dat maakt ze tot een kwetsbaar slachtoffer. De loverboypraktijk is ontzettend uitgekiend. Eerst laten ze die meiden van zich houden, door o.a. kadootjes en vooral heel veel aandacht, daarna worden de tegenprestaties gevraagd en zet de cirkel zich in. Het gemak waarmee men die meiden precies op hun zwakke plekken te pakken weet te krijgen is ronduit stuitend. De loverboypraktijk is zelfs zo uitgekiend dat men zich tegenwoordig op iets oudere meisjes richt. Lees: boven de achttien. Bij minderjarige meisjes is een veroordeling vrij snel mogelijk. Nu men daar achter gekomen is doordat zijzelf of veel van hun maatjes in de bak zitten of gezeten hebben, heeft men maar bedacht dat obstakel te omzeilen door meerderjarige meisjes te kiezen. Bewijs maar eens dat zo’n meisje het tegen haar wil deed. Breng zo’n meisje maar eens zover om aldus te getuigen.

Erg triest verhaal.
Goeie column.

Mup · 10 maart 2005 op 21:25

Zag ook een stukje over dit fenomeen op tv. Niet alleen de prostitutie, maar ook de drugshandel, waar ze uitgekiend en selectief de alleenstaande jonge moeders voor ronselen, die er alles voor over hebben hun kind te geven wat ze nodig hebben, terwijl ze het risico nemen hun kind af te nemen, wat het het meest nodig heeft, een ouder.

Groet Mup.

Rotterdammer · 10 maart 2005 op 22:09

Ik wil jullie danken voor jullie reacties…
ik ben erg serieus wat dit onderwerp betreft, Trouw publiceerde het een week geleden, ik zette al aanzet tot discussie over dit onderwerp 5 weken geleden namelijk met mijn column Versiertips voor Marokkanen, welke ik ook op columnx hebt gezet.
Ik ben bezig op mij jonge leeftijd (sinds november 20) een actie te beginnen om discussie bij jonge jongens/meiden en ouders aan te woekeren.
Ik kreeg heel flauwe reacties op mijn column na aanleiding van publicatie in de weekkrant waar ik ze voor schrijf, ik heb bedreigingen om mijn oren gekregen en vooral ik ben degene die dit probleem durft aan te kaarten en de publiciteit wilt ingooien.
Ik heb zelf heel veel meegemaakt en ook verkeerde dingen gedaan des te meer wil ik dat andere deze fouten niet maken omdat criminali-tijd een kwestie is van crimineel zijn en tijd, je tijd komt namelijk altijd eerder en harder als je crimineel bent

sally · 10 maart 2005 op 22:33

Geweldige column!!!!!!!!!

Ik heb een film gezien over dit fenomeen en was behoorlijk onder de indruk.
Komt natuurlijk ook omdat ik een dochter heb van 14 jaar en de rillingen over m`n lijf lopen bij de gedachte dat dit haar zou overkomen.
Ben het alweer honderd procent met Raindog eens.
Denk dat het niet alleen maar domme blondjes zijn die er in trappen.
Het zijn buiten gewoon knappe jongens die uitermate bedreven zijn in het hart stelen van een meisje van die leeftijd.
Petje af voor jouw inspanning om mensen daarvan bewust te maken.
heel veel liefs
Sally

Dinah · 10 maart 2005 op 22:39

[quote]Dit is het begin van een helse periode.[/quote]

Helaas is het onze familie ook al overkomen.

Mijn nicht zit al enkele weken ondergedoken, bang en met een vat vol problemen.
Als ouder gaat dat niet in je koude kleren zitten.
Of ze dom is of niet en of ze erom gevraagd heeft doet er dan even niet toe, als je het niet erg vindt.

Bakema_NL · 10 maart 2005 op 23:36

Ik weet heel goed hoe ze te werk gaan. Het is daarom des te verbazingwekkender dat die meiden er intrappen.

Ma3anne · 10 maart 2005 op 23:45

Bakema, jij bent geen argeloos jong meisje dat verliefd is en ingepakt wordt. Nooit geweest ook. Kennelijk erg moeilijk voor je om je daarin in te leven. Makkelijk weer om die meiden de schuld te geven. Te makkelijk.

Rotterdammer, petje af, voor je column en je activiteiten omtrent dit onderwerp. Als ouders kun je enkel waarschuwen en blijven volgen met wie die meiden omgaan, als ze je dat al altijd vertellen. Verder zijn ze in deze tijd toch aan de goden overgeleverd op internet en in het uitgaansleven. En al is mijn dochter 20 en niet op haar achterhoofd gevallen, de gevaren ziet ze ook niet altijd en overal. Vol vertrouwen en argeloos als ze af en toe nog is. Heeft niets met haar haarkleur te maken; het is soms ingewikkeld om als meisje in een mannenmaatschappij op te groeien. Te meer, omdat er steeds weer meer de nadruk op komt te liggen, dat vrouwen enkel lustobject zouden zijn en altijd maar voor seks en mannen klaarstaan. Ammehoela! Laat ’s nachts je TV maar eens per ongeluk op welke commerciële zender dan ook aanstaan…

Dat deze TV-prostitutie in steeds walgelijker vormen getolereerd wordt, daar snap ik dus helemaal niks van. Die commerciële TV-loverboys mogen ze van mij ook eens flink gaan aanpakken.
Maar daar hoor je de mannen weer niet over…

Raindog · 10 maart 2005 op 23:50

Beste Bakema,

Ik snap je heus wel, begrijp zeker heel goed wat je bedoelt. Maar je kunt alles wat wij weten en al onze zekerheden niet vergelijken met die van iemand die van alles nog net te weinig weet, alleen maar veel kan vermoeden, gist en daardoor soms heel onzeker is.

Ik zat er vanavond nog wat over na te denken he? Maar maatschappelijk gezien bestaat zoiets als puberteit in feite niet eens meer denk ik. Het is een wereld van uiterlijkheden en kinderen worden bij hun volgende stap meteen als jonge volwassenen beschouwd. Fysiek en geestelijk echter gebeurt er nog zo ontzettend veel. Dingen waarvan ik hoop dat ik ze in mijn volwassen leven niet nog een keer mee hoef te maken. Als jij een mening formuleert zoals jij doet, ga je volgens mij aan dat fenomeen voorbij en daarmee doe je die meisjes in mijn ogen vrij kwalijk tekort. Ze hebben de tijd en kans nog niet eens goed en wel gehad om groot te worden, laat staan een dom danwel een slim blondje te worden.

En dan laat ik de rol van zuiver kwaad dat altijd de kwetsbaarste slachtoffers zoekt gemakshalve nog maar even buiten beschouwing.

Wanneer de kranten koppen dat dertigjarige meisjes het slachtoffer van loverboys worden stem ik met je in. Maar nu nog niet. Nu niet.

Louise · 11 maart 2005 op 07:43

Top, dat je erover schrijft!

WritersBlocq · 11 maart 2005 op 09:26

Een pubermeisje is net een nat stuk zeep in je handen: het vliegt eruit en je weet niet waar naartoe, pos of neg.
Goed onderwerp, knap geschreven, recht uit het hart.

Kees Schilder · 11 maart 2005 op 10:13

[quote]Wanneer de kranten koppen dat dertigjarige meisjes het slachtoffer van loverboys worden stem ik met je in. Maar nu nog niet. Nu niet.[/quote]

Mee eens!

pepe · 11 maart 2005 op 19:12

[quote]Ik weet heel goed hoe ze te werk gaan. Het is daarom des te verbazingwekkender dat die meiden er intrappen.[/quote]

Toevallig hadden dochter, mup en ik het er vanmorgen nog over. Heel verbazingwekkend dat meisjes/jongedames er in trappen. Zelfs zij die helemaal niet als domblondje gezien worden.

Het is dus beslist niet zo dat alleen domme meisjes daar in trappen, die loverboyers zijn net iets geraffineerder.

We kunnen er niet genoeg over praten met elkaar.
Dank je Rotterdammer

Bakema_NL · 11 maart 2005 op 21:18

@Ma3anne……..Beiden hebben schuld, ik heb het niet alleen over die meiden…probeer niet altijd er wat anders van te maken.

En ik weet helaas niet meer waar ik het gelezen heb, wel in de afgelopen week in ieder geval, maar de leeftijd van die meiden zit nu ook al vaak flink in de 20, dus dat instemmen met mij komt al dichterbij. Helaas maar al te waar.

Dees · 12 maart 2005 op 08:30

Heb zo’n cliente gehad in de tijd dat ik als vrijwilliger werkte. Een argeloos meisje van veertien, uit een heel beschermd gezin. Te beschermend, denk ik. Helaas moet je je kinderen voorbereiden op de hardere aspecten van het leven, anders komen ze wellicht uiteindelijk in een knetterharde leerschool terecht. Het is een vreemd fenomeen, niet alleen die jongens die zo gewetenloos te werk kunnen, maar ook de meisjes die aanvankelijk zo aan een soort prinsesjescomplex lijden, dat ze op een gegeven moment doorschieten in een beslissing waar ze nauwelijks meer van terug kunnen komen.

Blij dat ik geen dochter heb. En goede column.

Rotterdammer · 12 maart 2005 op 18:14

Iedereen droomt van de prins op het witte paard of een prinses….
Jongens als deze weten precies wie zij moeten pakken ik noem ze Hyena’s…..
Ik wil graag alles uit de kast halen om meiden te helpen en indien er mensen zijn die instellingen weten die hulp biedt aan slachtoffers meld dit mij aub… indien er mensen zijn die slachtoffers kennen en die slachtoffers zouden met mij willen praten meldt u mij dit aub,…. indien mensen instanties kennen die hulp en onderdak bieden aan meiden meldt u mij dit aub…

Ik wil erg graag nog meer doen dan nu, ik wil dit probleem blijvend onder de aandacht brengen, men denkt en ik zou bijna willen schelden e!@#***## dat het om een paar meiden gaat en dat die meiden zelfs zo dom zijn…

Dus indien u mij kunt helpen naar mijn zoektocht naar slachtoffers meld u mij dit of al is het maar een instelling die ze helpt…

Met vriendelijke groet.

Karim Khaoiri
A_khaoiri@hotmail.com

Raindog · 13 maart 2005 op 19:40

Waarschijnlijk ken je [url=http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=557418/sc=b6bcdc]deze[/url] al. Zie links onderaan artikel.

Heel veel succes gewenst.

Raindog

Shitonya · 14 maart 2005 op 03:00

Altijd droevig om steeds weer te horen hoe “intelligente” jonge vrouwen hierin trappen

Geef een reactie

Avatar plaatshouder