Ik mag van mevrouw Oplopers niet steeds schrijven dat ik bulderend van de lach van mijn stoel was gelazerd. Want dat gaat zo vervelen, sprak ze streng. Weet u wat ook zo gaat vervelen? Ivo Niehe op TV. Heeft een jaartje voor Talpa gewerkt. Prima, kon geen kwaad want niemand keek. Maar helaas is hij de komende jaren weer te zien bij de TROS. Mag ik onze Nationale Paniekscheiding even citeren? “John heeft met Talpa echt een probleem, dat durf ik wel te zeggen.” Wat een lul, die Ivo… Die programma’s van Ivo Niehe heb ik nooit de moeite waard gevonden. Al sinds pakweg het einde van de tachtigjarige oorlog volkomen oninteressant geneuzel: ijdeltuit Niehe praatte in de TROS-TV-show met sterren uit het kapsones-circuit. Voor de zoveelste keer een babbeltje met gouden keeltjes als Barbra Streisand, captains of industry als Ross Perrot of topactrices als de Italiaanse diva Claudia Silliccone. De ene vergulde deurknop na de andere porseleinen tijger passeerde de revu. Maar de TROS was niet meer goed genoeg voor Ivo. Dus ging Ivo weg. Naar Talpa. Natuurlijk keek er daar geen hond meer naar zijn shows. Goede raad was duur. Terug naar de TROS. De lul.

Ja, u leest het goed. Met hangende pootjes keert ons talenwonder terug naar de TROS. Zodat de programma’s van onze nationale polonaise-omroep hun vertrouwde truttigheid kunnen behouden. Want die Reinout Oerlemans die nu de TV-show presenteert is natuurlijk veel te jong om met de groten der aarde te praten. En Reinout heeft bovendien nog echt haar van zichzelf, en dat kan natuurlijk niet. Want een talkshow-host van niveau heeft juist heel weinig haar, dat zo voordelig mogelijk over het kalende hoofd dient te worden gedrapeerd. Kijk, dán tel je pas mee. Opeens dient zich in mijn sombere geest een schrikbeeld aan. Want stel je eens voor hoe die Ivo met zijn rotkop eruitziet als hij ook zijn laatste haar kwijt is… Juist: als een lul.

Ik vind die Ivo echt een heel vervelend ventje. Ontevreden bij Talpa. Maar daar stijf je kop over houden. Eerst bidden en smeken bij de TROS om een nieuw contract. En pas als de TROS in een vlaag van verstandverbijstering ja zegt, en de papieren getekend zijn, dan opeens een grote waffel over John de Mol en zijn fata-morganazender. Hoezo fata-morganazender? Nou, hij is er wel, maar niemand kan ‘m vinden. Maar ik vind het een beetje laf van Ivo. Eerst weer een contract bij je vorige baas tekenen, en dan pas je huidige broodheer afzeiken? Wat ben je dan? Een lul.

De Indiase advocaat Shailendra Dwivedi heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Bollywood-acteurs Aishwarya Rai en Hrithik Roshan. Die hadden gezoend in een film. “Door die kus wordt een obscene boodschap aan de jeugd gegeven.”, aldus Dwivedi. Misschien kan deze advocate zich ook even tot de Nederlandse rechter wenden wegens een ander geval van obsceniteit. Want bij de TROS hebben we vanaf volgend jaar iedere week een uur lang een lul op TV.

Categorieën: Media

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

14 reacties

Eddy Kielema · 8 december 2006 op 17:22

Een lul op tv voorziet wel in een behoefte heb ik gisteren in Spuiten & Slikken geleerd. Vrouwen vinden ’t maar vreemd dat mannen nooit alles laten zien, bijvoorbeeld bij een stripact. Dus hoe meer lullen op tv, hoe beter! 😀

Li · 8 december 2006 op 17:44

Wat een lulkoek Driek. Ik houd niet van scheld- en tiercolumns; het is te gemakkelijk. Over het algemeen kan ik je schrijvelarijen wel waarderen maar dit vind ik dus drie keer niks. Je draaft door en daarom is het niet leuk. Ik ben ook geen Ivo Niehefan dus zap ik gewoon naar een ander net. Je bent overigens wel goed op de hoogte van zijn programma’s 😀 .

[quote]Een lul op tv voorziet wel in een behoefte heb ik gisteren in Spuiten & Slikken geleerd. Vrouwen vinden ’t maar vreemd dat mannen nooit alles laten zien, bijvoorbeeld bij een stripact. Dus hoe meer lullen op tv, hoe beter![/quote] :laugh:

Li

SIMBA · 8 december 2006 op 17:57

Brrrr, Ivo Niehe!
Gelukkig hebben we tegenwoordig meer zenders tot onze beschikking!
Je column lijkt een beetje op een “trauma-verwerkings-stukje” wat iemand moet schrijven als hij in therapie is :laugh:

pally · 8 december 2006 op 19:13

Ha,ha, Dries, je zet het lekker dik aan!
Voor zo’n soort column mag je flink overdrijven, vind ik prima!
Al ben ik daar zelf niet goed in… 😀 😀 😀

groet, Pally

Trukie · 8 december 2006 op 19:28

Ik denk dat ik mevrouw Oplopers wel aardig vind.
Ik hou ook niet zo van over de grond rollebollende mannen die en passant hun koffiekoppen en breezers meenemen tijdens het vloerslingeren.
Voor Ivo gaan nog veel deuren open die voor anderen gesloten bljven. Hij maakt er dan ook niet zo´n zootje van.
Heeft mevrouw Oplopers geen schrijversambities?

Prlwytskovsky · 8 december 2006 op 20:41

Een lul die een kut programma presenteerd. Vat ik het zo goed samen? 😛

KawaSutra · 8 december 2006 op 21:30

Zal ik er nu ook even lekker tegen in gaan?
Vroeger vond ik Ivo echt helemaal niks. Maar in de loop der tijd vond ik het toch wel knap dat hij werkelijk bij iedereen over de vloer kon komen. En nu, als ik af en toe weer eens een TV-show zie, denk ik terug aan de tijd dat ik naast mijn moeder aan de grote tafel zat. Ik zie haar nog genieten van zulke programma’s. En voor Ivo heb ik nu alleen nog maar respect dat hij altijd zijn eigen weg is gegaan.
Neemt niet weg dat ik me jouw ergernis best kan voorstellen, die gun ik je dan ook van harte. 😀

Ma3anne · 9 december 2006 op 11:04

Alles beter dan Jensen. Zelfs Ivo Niehe.

Ik vind het (uit-de-nek-)lulgehalte op de Nederlandse tv overigens hoog genoeg hoor, Eddy.

Sja, het is je handelsmerk geworden, Driek, die de-beste-stuurlui-staan-aan-wal columns. Maar het lijkt me heerlijk om zo ongenuanceerd overal tegenaan te trappen. Toch wel. Helaas hebben ze dat er bij mij al vroeg uitgeslagen. Ik lees je graag, maar op de een of andere manier mag ik het niet leuk vinden van mezelf. Hebben mijn opvoeders het toch gewonnen? 😉

Kees Schilder · 9 december 2006 op 13:36

Van mag je het nog meer aandikken.Zo’n misneuksel als Niehe vraagt daar om

arta · 9 december 2006 op 14:44

Ik vond hem geweldig!

Ik vind Ivo niks, en dat aandikken maakt het juist humoristisch wat mij betreft!
🙂

Dees · 10 december 2006 op 16:19

Tsja, beetje over the top indeed.

Ivo is altijd zo keurig dat het niet meer draaglijk is. Maar ik denk wel dat hij over een paar jaar retrohip gaat worden 😀

Samen met de tegelspreuken in Delftsblauw. Zoiets.

pepe · 10 december 2006 op 21:25

Ik ben ook niet zo gek op dit soort columns Driek. Daarbij komt dat ik niet weet wat talpa is, wie John is en Ivo ken ik ook niet, maar daar mis ik niets aan begrijp ik nu.

Volgende colun weer een echte Driek-column?

DriekOplopers · 10 december 2006 op 22:16

[quote]Volgende column weer een echte Driek-column?[/quote]

Ook een gooi- en smijtcolumn is een echte Driek, hoor. 😉

Maar voor, nou vooruit, nóg echtere Driek-columns: zie Critici over zich misdragende PvdA’ers, en binnenkort hier over een onderzoek naar “stoute vrouwen”.

Groeten,

Driek Echtlopers

Bitchy · 11 december 2006 op 06:55

Ivo is het braafste jongetje van de klas en heel eerlijk, ik krijg dan vreselijke sadistische trekjes 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder