Zelf hield hij er van zichzelf ‘Lange Frans’ te noemen, maar zijn populaire bijnaam was ‘De Dominee’ vanwege de lange donkere regenjassen die hij vaak droeg. Want Klaas Bruinsma was verre van heilig. Hij wordt wel de eerste en tot nu toe enige mafiabaas van Nederland genoemd, en werd in 1991 voor het Amsterdam Hilton doodgeschoten. Ik kan me hem precies voorstellen: je geldt als de hoogste baas van de Nederlandse onderwereld, verhandelt drugs per ton, laat lastige tegenstanders zonder omhaal uit de weg ruimen. Altijd geld in overvloed – Klaas werd vermoord met tien biljetten van duizend gulden op zak – twintig vrouwen aan iedere vinger en de overheid slaagt er maar niet in je te voor het gerecht of in het gevang te krijgen. Heerlijk lijkt me dat.

En dan werpt een twintigjarig blond snolletje zich aan je voeten dat zich ‘een keer of zes’ op je boot hard door je laat nemen. Zelfs als homo zie ik hier het genot van in. En vervolgens wordt je op het toppunt van je roem niet gevangen genomen en kwijn je niet weg in de Bijlmerbajes, maar word je lekker snel afgeknald en bereik je een soort martelaarstatus. Ik teken er voor.

Twaalf jaar later veroorzaak je dan ook nog bijna een constitutionele crisis, als dat blonde snolletje op het punt staat te trouwen met de derde in lijn der troonopvolging. Klaas moet zich haast wel lachend en gierend omdraaien in zijn kist. Want waar gaat heel ‘Mabelgate’ nu eigenlijk over? Officieel dat Mabel Wisse Smit door haar contacten met maffiabaas Klaas Bruinsma mogelijk een bedreiging is voor de Nederlandse regering, daar ze zich zo dicht bij de koningin beweegt. Dat probleem lijkt mij een drietrapsraket. Een viertrapsraket eigenlijk.

Mabel had sex met Klaas en kan daardoor contacten in dat wereldje opgedaan hebben. Maar Klaas is dood, de ‘erven Bruinsma’ bijna allemaal geliquideerd of gevangen genomen, en Mabel heeft haar leven gebeterd door hoge opleidingen te volgen, carriere te maken en een prins te verloven. En Mabel staat wel in nauw contact met de koningin en daarom officieel de regeringsleider van het land, maar in de praktijk beperkt de ‘macht’ van de Kroon zich tot het doorknippen van lintjes.

En het gaat Nederland om dat laatste, dat de koningin ‘in de praktijk’ een uitsluitend ceremoniele functie heeft. In theorie kan ze weigeren kabinetten te beedigen, veroordeelde misdadigers gratie verlenen, burgemeesters benoemen zoals ze wilt en is ze in al haar daden wettelijk onschendbaar. Mocht ze iemand vermoorden, dan zal de minister-president daarvoor berecht worden en niet zij zelf.

Maar wat voor invloed kan een mogelijke reserve-koningin op dat alles uitoefenen? Beatrix is een pientere vrouw, en alle mensen om haar heen zorgen er zelfs voor dat ze niet de verkeerde hoed uitkiest voor een bepaalde gelegenheid. Laat staan dat ze in opdracht van Mabel haar ‘macht’ zou misbruiken. Laat me niet lachen. Daarom vind ik de discussie van de afgelopen tijd zulke vreselijk grote onzin. Laat relnicht Johan Friso nou lekker zijn platonische verstandshuwelijk aangaan met Mabel. Als ze al ooit zou proberen de koningin naar haar hand te zetten, valt meteen de streng gereformeerde JP over haar heen en met hem de gehele Tweede Kamer en vervolgens het hele land.

Nee, dan oude viespeuk en schuinsmarcheerder Bernhard. Hij wordt onderhand persoonlijk verantwoordelijk gesteld voor het doodslaan van Anja Joos door een paar Dirk-medewerkers, en heeft in zijn leven zo vreselijk veel foute dingen gedaan dat hij op 91-jarige leeftijd twintig keer gevaarlijker is voor de veiligheid van Nederland dan Mabel Wisse Smit.

Nederland concentreert zich op de verkeerde zaken. Zo las ik laatst in een piepklein berichtje op pagina drie dat er mogelijk officieren van Justitie deel hadden genomen aan illegale sexfeestjes met minderjarige jongens. De AIVD besloot niet eens de moeite te nemen het te onderzoeken omdat het te vaag was en het naar buiten was gebracht via de Gaykrant.

Nu vraag ik je. Officieren van Justitie, die over het lot van misdadigers beslissen, hebben super illegale seks met minderjarige jongetjes. Wat voor gevolgen kan dat wel niet hebben? Ranzige pedofielen die vrijgesproken worden? Aanklachten door misbruikte jongetjes die in de doofpot gestopt worden? Pederasten die vervolging kunnen afkopen door de OvJ een batterij strakke jonge jongetjes te bezorgen? Eén vernield kinderleven tegenover een mogelijke reservekoningin met een potentieel klein vies plekje in haar verre, verre verleden? Ik weet het wel.


6 reacties

MBB · 16 oktober 2003 op 17:59

Helemaal mee eens.
Voordat zij Prinses-Gemalin kan worden moet het halve koningshuis uitgemoord zijn (en voor Koningin-Voogdes nog meer). En in dat geval is de bewaking van het koningshuis nog belabberder dan die van Bruinsma, en is het wel handig dat ze zelf met een blaffer om kan gaan!

Li · 16 oktober 2003 op 22:37

Helemaal mee eens, het moet maar eens afgelopen zijn met dat gegeil over Mabelgate. Er zijn belangrijkere dingen om druk over te maken.Dus ik ben zo blij dat je deze column schreef. Je hebt precies verwoord hoe ik erover denk. Bovendien wind ik me mateloos op over dat schijnheilige gedoe. Een kerel mag desnoods tien vrouwen op een avond pakken en dan noemen ze hem en bink. Als een vrouw tien mannen in haar leven heeft gekend, wordt ze meteen gebrandmerkt als een slet of sloerie.

Neemt natuurlijk niet weg dat het hartstikke stom is dat ze ‘een leugentje om bestwil’ heeft verteld. Maar wie zou dat niet gedaan hebben ?

Li

Kees Schilder · 17 oktober 2003 op 08:19

Uit m’n hart gegrepen Tommie.En vergeet vooral die reliboys niet die in de kerk vroom hun gebedjes prevelen om daarna even blij van zin zich te vergrijpen aan kleine jongetjes.
En wat Wisse Smit betreft: Iedereen geilt wel ergens op. Zij op macht.Moet je alleen wel de waarheid spreken want dan hoef je minder te onthouden.

Casperio · 17 oktober 2003 op 11:42

[quote]valt meteen de streng gereformeerde JP over haar heen en met hem de gehele Tweede Kamer en vervolgens het hele land[/quote]
Wellicht zal ze dat wel lekker vinden?! 😉

Enne het is toch niet zo dat jij een beetje jaloers bent op Mabel he… Dat jij daar liever had gestaan met Friso?
Zou ook weer een leuke rel zijn geweest, want wat ik niet allemaal over jouw verleden weet… Mhhh, zal de Telegraaf misschien interesse hebben???!!! 😀

Zonder dollen: weer een goede column Tommy!

viking · 17 oktober 2003 op 13:39

Jaahaaaa Tommy, ik bespeur hier ook de latente wens de koning èn diens troon te bestijgen.

Issetechtwaar dat je als koning iemand mag vermoorden en dat dan de minister-president het cachot in gaat? Wauw, ik denk dat ik koning wordt… Als dat gratenlijk van Smit zich een plekje in dat koningshuis kan verwerven dan moet het voor zo’n befkoning als ik een kleine moeite zijn om Trix nog een natte plek te bezorgen en haar aan mijn zijde te winnen.

Oranje hier I cum! 😛

tommy · 17 oktober 2003 op 16:25

jaha Viking dat dacht je! De queen is de enige v/d koninklijke familie die zo’n positie heeft, en als queen wordt je natuurlijk geboren 😛

Neemt niet weg dat ze ondanks haar onschendbaarheid wel onmiddellijk zou worden gedwongen af te treden en de rest van haar leven in afzondering door zou moeten brengen, maar JP staat voor de Hoge Raad terecht als Beatrix Mabel niet langer kan luchten en haar wurgt met zo’n design-hoed 🙂

haha het is me nog niet gelukt om iets met blauw bloed m’n bed in te krijgen, Casperio! Geef mij deze royale spetter overigens maar:

[img align=left]http://www.silkhouse.co.uk/tytv/images/childstars/political/william.gif[/img]

😀
😀
😀
😀
😀
😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder