Klepper de klep. Folder hunderddreizig wurmt zich door mijn brievenbus. Kleurrijk vuurwerk springt in mijn oog. Fireworks van El Blanco. De Wit heeft mij weer weten te vinden. Dit jaar besluit ik de folders niet meteen weg te gooien maar te onderwerpen aan mijn kritische oog. Ik vreet oorlogspoëzie verhuld in boeketjes maffe woorden. Een bloemlezing uit het Verre Oosten. 60 Salvo’s van 5 luchthuilers met knetter. 4 Mega en 3 super vuurpijlen met burst en enorm boeket. 36 Shots vuurwerkgeweld met zilveren tail uitlopend in crackling, eindigend in rode palmboom. Ballrockets, terug van weggeweest. Geven door shellvulling tot 50% meer effect. Een Romeinse kaars met zware thunders wordt gevolgd door groene peony.

Ik maak mijn eigen show. Met 2 roman candles, 4 mines, 5 cakes en 4 prachtige pijlen. Ik lanceer 1000 shots luchthuilers met een noodgang de ruimte in en wens mezelf succes. Ik voorzie alles van dubbele effecten. Van groene flash, zilveren fish en rode ratelband. Bengaalse vlammen laat ik volgen door groene, blauwe en paarse sterren, eindigend in crackling chrysanten en flitsende coconuts. Fluitend zoemende caps vliegen rond in rood en zilver. Hemelse effecten voor een ware liefhebber.

Mini multi kleuren fonteinen met grondbloemen barsten uit in lemon en pink. Cakeshots maken zich op voor een symfonie van nieuwe effecten. Een gouden regen met daverende beuken en zilverstaarten volgt. Tolle Lola stijgt krijsend op met in de lucht een harde knal en zilveren boeket. 30 Knallers groot kaliber en Mega Silver Line pijlen geven heavy thunder. EAR PROTECTION REQUIRED. Een grote puntzak juniorvuurwerk zit vol rotjes.

Wilde wieven staan op springen. Zij vormen een klein irritant potje met hummers erin. Een leuke tante heeft maar liefst 14 verschillende soorten kruit in huis. Gedonder in een doos. In korte tijd stampt deze pot rode en blauwe sterren de lucht in. Zij weet van aanpakken. Met witte en groene sterren versiert zij op felle wijze, prachtig de lucht. Een super pot laat de muren trillen in de straat. Een stiekeme droom voor iedere man.

Ik blader de folder verder door. Het namencircus houdt niet op. Dancing Devils, Close 2 Heaven, For Your Eyes Only, Kick Ass, Womanizer, Ex-Girlfriend of is het Ex-Grilfriend? Aftershock, Big blast, Red Blitz, B-witched, Naughty Screamers, Maxi Justus, Blow, Legal, Big Mc Thunder, Wild Boys, Magic Candle, Energetic, Full Size, Wiggle Wiggle, Big Balls Of Fire, Cyclone, Earthquake, Vertical limit, Shockwave, Moonstone, Black Bermuda, Bumperbox, Nitro, Orka, Rock ‘n Roll, het is één grote Hitparade.

Ik sla de folders dicht. Made in China doet de kassa ook dit jaar weer rinkelen, ongeacht recessie, ongeacht de dikte van de beurs. Een laatste blik op de seizoensfolder doet mij nog gniffelen. Op iedere pagina prijkt een consequent doorgevoerde spelfout. Er is sprake van verassing. Dat noem ik nog eens een verrassing. Ik knal het nieuwe jaar in. Met de ultieme superpijlaanbieding: From China with love. Voor slechts 50 yuan. Big business.

[b][u][url=http://www.youtube.com/watch?v=MKOFPaYd7aQ]Mien Bang![/u][/b][/url]

[img align=left]http://www.tarsus.nl/images/portfolio-meer/3RotjesBig.jpg[/img]

Categorieën: Actualiteiten

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

4 reacties

LouisP · 26 december 2009 op 11:17

Mien,
wat een leuk stuk! Dat had je op twee en een halve vinger van je hand kunnen tellen dat je met zo’n gedetailleerd vuur werk zou komen….

Louis rund

Prlwytskovsky · 26 december 2009 op 15:54

[quote]EAR PROTECTION REQUIRED[/quote]
Worden er losse vingers bijgeleverd? 😆

En die verassing of verrassing scheelt maar één letter, toch? 😉

Leuk leesvoer Mien.

Avalanche · 26 december 2009 op 22:51

Leuk Mien! 😀
[quote]…… wordt gevolgd door groene peony. [/quote]
Enig idee wat ‘peony’ is?

KawaSutra · 28 december 2009 op 00:55

Dekken!!!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder