Juwelier schiet overvaller dood..
Je leest dit soort krantenkoppen wel vaker..
Het is het recht in eigenhand nemen van de burger, daar, waar de overheid steken laat vallen.
Het is niet altijd goed te praten, getuige de Albert Heijn medewerkers, om nog maar niet te praten van de Dirk van de Broek medewerkers. Afschuw al om..maar ook een klein beetje begrip voor eigen rechter spelen.
Begrip doordat het rechtssysteem begint te falen in ons land.
Het is toch ook bijna niet uit te leggen,waarom een crimineel
nu standaard vrijkomt nadat hij 2/3 van zijn straf heeft uitgezeten.
Het is toch niet te verkopen als minister Donner zegt dit reeds na het uitzitten van de helft van de straf dit te willen gaan toegestaan.

Waar blijft je rechtsgevoel als de dronken automobilist die reeds 8 maal veroordeeld was en nu zonder rijbewijs en verzekering in een dronken bui je kind dood rijdt en er met 260 uur dienstverlening van afkomt?
Zo hoorde ik van de week het verhaal van een pedofiel die na zijn veroordeling ook tegen 240 uur dienstverlening aanliep……In een zwembad, tijdens de uren voor het schoolzwemmen!!

We stoppen wel 4 bejaarden in een verpleegtehuis in 1 kamer en laten ze ervoor betalen, maar een crimineel krijgt een eigen cel, met TV en studiemogelijkheden al dan niet met gebruik van computer, verder krijgt ie zakgeld/loon en gaat zijn uitkering door.
Misdaad loont ? JAZEKER!!

Misdadige allochtonen… stuur ze maar terug naar hun eigen land en sluit ze daar maar op, zegt men dan..
Maar dit is het paard achter de wagen spannen. Als we ze nu eens begonnen met de maximumstraf te eisen die voor een misdrijf staat? , met stopzetting van de uitkering en inbeslagname van het bestolene of het onrechtmatig verkrege ? Niet gevolgd door vervroegde in vrijheidsstelling
Als we ze nu eens opsloten in een cel met 2,3, of4 mede gevangenen? Een kale cel en dan gewoon voor 23 uur , als het luchten nu eens beperkt bleef tot 1 uur binnenplaats? Als er geen proefverlof was?
Recreatiezalen, ontmoetingsruimtes, prive (sex)kamers, sportzalen, bibliotheken? Afschaffen dus.

Je hebt namelijk STRAF!!..
Kijken we nu in de Dikke van Dalen, dan vinden we onder straf….
straf1 (de ~ (v.), ~fen)
1 maatregel of behandeling ter vergelding van een misdaad, overtreding, verzuim => afstraffing, bestraffing
2 iets onaangenaams => kwelling

Iets onaangenaams ??Kwelling?? nee hoor niet in Nederland.
Nee, de regels zijn duidelijk, de wetten aanwezig, de mogelijkheden/cellen, aanwezig of kunnen worden bijgebouwd.
Waar zijn wij dan de fout ingegaan?
Het is de tolerantie van voorgaande kabinetten die ons nu nekt, het gebrek aan normen en
Waarden ZOALS DE BURGER die ervaart, niet die van de politici of van de hulpverleners…

Rechters hebben afgesproken niet de maximum straf te eisen voor gepleegde misdaden, kortom het is en waardevermindering van je samenleving en rechtssysteem.
De argumenten, inzet en motivatie van hulpverleners?
Er is een mooie uitdrukking voor in de Joodse terminologie..Het is een Gotspe!!

Rich@Rd


deZwarteRidder

Schrijver van de columnbundel: "Misschien word ik wel honderd en andere enge gedachten"

6 reacties

Kobus · 23 november 2003 op 14:38

Het lijkt er inderdaad op dat we met zijn allen in de maling worden genomen. Maar waar je praat over waarden en normen, van welke waarden en normen ga je dan uit ? De waarden en normen van de meerderheid ? Waarom wel in rep en roer als een artiest de hitler groet brengt…maar niet optreden tegen alle sounds vergeven van ‘fuck me, fuck your mother, etc. Jawel, de gekuisde versies vallen nog wel mee (op de radio en TV). Maar op de vrij verkrijgbare CD’s van bijv. Emimem wordt wel iets meer gezegd als menigeen toelaatbaar acht aan waarden en normen. Maar lang leve de verkoopcijfers ! Maar goed, dit is misschien een zijspoor.

Wel eens op bezoek geweest in een gevangenis ? Zelfs als je daar als vrije burger op bezoek gaat krijg je het al Spaans benauwd. Kan me ook goed de journalisten voorstellen die eens als experiment op werden gesloten. Een aantal werd al krankjorum binnen 24 uur.

En wat uitkering betreft. Vanaf het moment dat iemand in voorarrest zit (schuldig of onschuldig), wordt direct zijn/haar uitkering ingetrokken. Want dan kan het ambtelijk apparaat ineens wel snel werken. Dus vanuit de cel werken voor de kost, als daar al plek is. Want een TV moet je wel betalen. Net als allerlei andere ‘geneugten’ als roken etc. En de verdienste ? 12 euro 50 per week. (geloof ik).

En je huur en andere vaste lasten ? Gewoon schuld opbouwen, zodat je na de detentie barst van de schulden en geen huis meer hebt. En vaak ook geen gezin meer.

Vervelende van deze opsomming is wel dat degenen die het recht in eigen hand nemen, deze problemen ook tegenkomen. En dat zijn vaak niet de mensen die passen in het profiel van een crimineel.
Toch ook maar de hoogste straf geven ? Of past dat weer niet bij de waarden en normen van de meerderheid ?

Kees Schilder · 23 november 2003 op 14:56

het enige alternatief is een Argentijns doodseskader in te huren,want die hebben de knowhow,en vervolgens alle subversieve elementen, te beginnen met de politieke maffia, uit een vliegtuig te smijten.Daarna kan het land weer worden opgebouwd door de stuk of dertig columnisten die dan nog over zijn. 😀
Maar je hebt wel een punt Richard

deZwarteRidder · 23 november 2003 op 17:21

Het is waar Kobus.. Iedere medaille heeft een keerzijde, dat van de uitkering was een slippertje , vroegguhh toen wel, maar je hebt (nu) gelijk..Punt blijft echter dat een nederlandse gevangenis een luxe is vergeleken bij veel buitenlandse gevangenissen. de “recht in eigenhandnemers” hebben nu als excuus dat de doodrijder van het kind er met 240 uur dienstverlening van afkomt. Indien hier echter passende straffen voor gegeven werden is de “noodzaak”tot eigen rechter spelen,niet langer aanwezig c.q. gewenst. Wat mij het meest stoort is dat deze maatschappij de rechten vande verdachte hoger stelt dan het aangedane leed bij de benadeelde..Zaligmakend wordt een rechtsysteem nooit maar discutabel mag het toch zeker zijn.
De maatschappij zijn wij allen, wij kiezen de volksvertegenwoordiging, die..op haar beurt geacht wordt de mening van het volk te vertegenwoordigen, in de context van tijd en maatschappij.
Rich@Rd

pepe · 23 november 2003 op 19:50

Opgesloten zitten lijkt me geen pretje, zeker niet voor lange tijd. Maar dat is nu eenmaal het gevolg als je de wet overtreedt dan is de kans groot dat je dat gebeurd.
En ja je hebt gelijk onschuldige ouderen (dementerende) worden opgesloten zonder dat zij iets hebben gedaan wat strafbaar was.

Of is leuk oud worden/zijn ook verboden bij de wet?

We moeten beter zorgen voor hen die dat verdienen!! Is mijn mening….

viking · 24 november 2003 op 08:32

Om even bij het voorbeeld van het doodgereden kind te blijven. Wanneer het rijbewijs en de auto van de dronken bestuurder gelijk de eerste keer waren ingenomen was het kind nog in leven geweest. Maar hier zit in Nederland het probleem. Men laat het eerst gebeuren en dan zeuren we over straffen. Een automobilist kent de risico’s en dan moet naderhand een advocaat niet gaan zeiken “mijn client kan niet zonder rijbewijs, edelachtbare, is verder een brave huisvader…’ en meer van dat misselijkmaken slappe advocatengelul. In beslag nemen die hap en veroordelen tot levenslang openbaar vervoer!

Mag ik weten wie die 30 columnisten zijn waarde Kees?

Kees Schilder · 24 november 2003 op 10:27

Dat wordt lootjes trekken,Viking.Maar wat mij betreft mogen alle columnisten gespaard blijven op Rob Hoogland van de Telegraf na want er zijn grenzen natuurlijk.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder