Ik snap de mode niet. Wat de fuk is er aan de hand met al die vrouwen die rondlopen in laarzen die als doel hebben het warm en droog houden van je voeten in de sneeuw. Het schijnt dat snowboots in de mode zijn. Althans, ik zie steeds meer vrouwen erin lopen. Ik noem ze snowboots, want dat zijn het. Er zal vast een hele vrouwelijke en vooral modieus-verantwoorde naam voor zijn. Maar het zijn gewoon laarzen voor in de sneeuw. Voor in de sneeuw!

Vorig jaar zag ik er ook al een paar. Of eigenlijk een paar vrouwen die in een paar rondstapten. Toen dacht en hoopte ik dat die rage zou zijn geflopt. Maar nu proberen ze het weer. Waarschijnlijk hadden ze schuren vol met onverkochte laarzen, en in Afrika raak je ze ook niet echt aan de straatstenen kwijt. Het leed van een ondervoed kind wordt niet echt verzacht als deze laarzen aan heeft voor in de sneeuw.
Om maar op de trend van het ‘pimpen’ mee te gaan, zijn het nu een soort gepimpte laarzen voor in de sneeuw. Nog verschrikkelijker dan de originelen. Nu zijn het laarzen voor in de sneeuw bedekt met een dikke laag bont. Hierdoor zijn ze meer gaan lijken op mammoetpoten. Mammoeten hadden veel haren op hun poten om ze warm te houden in de sneeuw.

Ik snap mode niet.
Of vrouwen niet.
Ik snap vrouwen niet, mode wel, maar vrouwen niet. In mode is namelijk alles geoorloofd, zolang het goed verkoopt. Het zijn de vrouwen die de mode volgen die ik niet snap. Wat gekocht wordt is in de mode, en vrouwen kopen wat in de mode is. Waar is het begin? Een nadenkende vrouwe past niet in het plaatje van de laatste mode. Ze kijken niet of het mooi is, maar kopen als het mode is. Het lijkt wel of de vrouw niet zien wat lelijk is.

Het zijn laarzen voor in de sneeuw. Wanneer heeft er voor het laatst langer dan één ochtend in Nederland sneeuw gelegen? Het zijn laarzen voor in de sneeuw!
Vorig jaar was ik in Oslo, en daar liepen de vrouwen er ook in rond. Ze waren niet minder lelijk, maar het is nog wel te begrijpen. In Noorwegen ligt er namelijk wel de hele winter sneeuw.
En laat ik niet vergeten dat in de versie van dit jaar bolletjes hangen. Twee bolletjes van bont aan een touwtje die mateloos irritant heen en weer bungelen. Per laars. Wat is daar de toegevoegde waarde van? Ze fungeren meer als losse veters. Het gaat heel lang goed, maar vroeg of laat wordt het je onvermijdelijk duidelijk gemaakt. Je gaat, hoe dan ook, op je bek.
Vrouwen, mag ik even uw aandacht? Naast het feit dat het laarzen zijn voor in de sneeuw, zijn ze oerlelijk! Dat wil dus zeggen dat, wanneer je ze draagt, je zelf ook lelijk wordt.

Ik begrijp vrouwen echt niet. Ik zie mooie vrouwen arm in arm lopen met lelijke mannen. Mannen waar ik voor de volle 99% van weet dat ik leuker ben. Misschien niet rijker, maar zeker wel aantrekkelijker. Des te langer ik leef, des te meer kom ik tot de conclusie dat vrouwen niet in staat zijn te zien dat iets lelijk is. Ben ik iedere ochtend voor Jan met de korte lul aan het proberen mijzelf mooi te maken.
Voor vrouwen moet een man aardig of lief zijn. Niet mooi, leuk, lachen, cool, stoer, grappig, goed in bed, intelligent, spontaan, diepgaand, of gezellig, maar aardig of lief.

Morgen wikkel ik mijzelf in bont en doe ik twee bolletjes aan een touwtje om mijn nek. Dan ben ik lelijk, maar wel handig voor het geval het gaat sneeuwen!

[i]Cor Jan van Zwol[/i]


9 reacties

Bakema_NL · 23 januari 2006 op 17:11

Hahaha, ik snap je volkomen. Het is net of er een dood beest om die voeten gedrapeerd is, met de gecastreerde ballen er naast bungelend. Het ziet er niet uit, maar goed, het is wel mode.
En mooie vrouwen met lelijke mannen……of die man heeft geld, menig vrouw zet daarvoor elk principe opzij, of ze hebben zo’n lief en/of interessant karakter, of het geeft vrouwen een gevoel van veiligheid, want waarom zou die man achter een andere vrouw aangaan als hij de jackpot al heeft…in hun redenering dan.
Verder is het begrip “mooi” natuurlijk nogal subjectief en wat maakt het verder uit, moeten ze allemaal zelf weten.

Chantal · 23 januari 2006 op 18:12

[quote]Voor vrouwen moet een man aardig of lief zijn. Niet mooi, leuk, lachen, cool, stoer, grappig, goed in bed, intelligent, spontaan, diepgaand, of gezellig, maar aardig of lief.[/quote]

Doe mij maar aardig, lief, mooi, leuk, lachen, cool, stoer, grappig, goed in bed, intelligent, spontaan, diepgaand en gezellig 😛

Die laarzen heten trouwens uggs, volgens mij een afkorting van ugly 😉

Carlien · 23 januari 2006 op 18:53

[quote]Naast het feit dat het laarzen zijn voor in de sneeuw, zijn ze oerlelijk![/quote]

Ik wil d’r nog even wat aan toevoegen. Naast dat ze, inderdaad, oerlelijk zijn, zijn ze ook ongelófelijk onorigineel! Als je door een stad loopt, loopt meer dan de helft van alle vrouwen/meisjes in die “Uggs”, wat ik ook trouwens een belachelijke naam vind…
Verder een leuke column! 😀

Li · 23 januari 2006 op 20:07

[quote]Twee bolletjes van bont aan een touwtje die mateloos irritant heen en weer bungelen. Per laars. Wat is daar de toegevoegde waarde van? Ze fungeren meer als losse veters. Het gaat heel lang goed, maar vroeg of laat wordt het je onvermijdelijk duidelijk gemaakt. Je gaat, hoe dan ook, op je bek.[/quote]

Helemaal mee eens. Snap de toegevoegde waarde van die twee ballen ook niet. Maar ik ben dan ook niet zo modegevoelig, dat scheelt.

Li

WritersBlocq · 23 januari 2006 op 21:14

[quote]Ben ik iedere ochtend voor Jan met de korte lul aan het proberen mijzelf mooi te maken.[/quote] :laugh:
Ik begrijp vrouwen ook niet maar daarom val ik er niet op. Neem gewoon een vent 😛

Mosje · 23 januari 2006 op 22:48

Vrouwen kopen die boots omdat ze liefdesverdriet hebben, zo heb ik zojuist elders op deze site gelezen. En hoe groter het liefdesverdriet, hoe lelijker de laarzen.
Zoiets. Begrijpen doe ik het ook niet hoor.
😕
😛

Mup · 23 januari 2006 op 23:38

Sneeuw, wat was dat ook alweer? Dat witte snuif, uh stuifspul toch 😉

Groet Mup.

Troy · 24 januari 2006 op 12:24

Qua mode kunnen vrouwen bijna alles maken. Of dat ook altijd in hun voordeel werkt is een tweede. Niet dus. Moest even aan het gesproken intro van een Madonna nummer denken:

Girls can wear jeans
And cut their hair short
Wear shirts and boots
‘Cause it’s OK to be a boy
But for a boy to look like a girl is degrading
‘Cause you think that being a girl is degrading
But secretly you’d love to know what it’s like
Wouldn’t you
What it feels like for a girl

Hoe zou het nou voelen om in van die Uggs te lopen? Wil ik het eigenlijk wel weten 😕 De enige manier om vrouwen aan hun verstand te brengen dat ze er soms niet uitzien is toch, om als man, een soort van tegenoffensief te beginnen. Alle mannen in te korte rokjes met bierbuiken. Alle mannen in puntlaarsen met hun spijkerbroek erin gewrongen 😀

Of degraderen we onszelf dan?

Chantal · 24 januari 2006 op 21:37

[quote]Vrouwen kopen die boots omdat ze liefdesverdriet hebben, zo heb ik zojuist elders op deze site gelezen. En hoe groter het liefdesverdriet, hoe lelijker de laarzen. [/quote]

:laugh: :laugh:

[quote]Alle mannen in te korte rokjes met bierbuiken. Alle mannen in puntlaarsen met hun spijkerbroek erin gewrongen [/quote]

Doe maar niet, Troy 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder