Ze lijken op elkaar: ze stinken, hijgen en zitten meteen in je kruis. Niks subtiliteit; ze bespringen je voor je er erg in hebt. Ze bevlekken je; sporen van poten overal. En als je geluk hebt puppy’s die uitgroeien tot monsters. En dan de restanten die ze achterlaten: stinkende puinhopen…pieces of shit!!
En uiteindelijk ben je zelf de gebeten hond. De combi vent en hond maakt deze illustratie nog kleurrijker en daarbij lachwekkender. Het is een dumb-and-dumber effect, een dumb-and-dumberer en zelfs een dumb-and-dumbest….
Neem die knullige onhandigheid van beide soorten…dubbel zo onhandig…Zo loopt er vandaag een vent met z’n keffer op straat –zo eentje waarvan je niet weet of het een hond of kat is-. Plotseling klinkt er een helse piepende kreet over straat…..; de kerel is op z’n hondje gaan staan, en het arme beest maakt vlooiensprongetjes..ah gossie…….De man, onbeschaamd:”moet hij maar niet in de weg lopen”. De hond op zijn beurt dribbelt eigenwijs vrolijk(en tamelijk mank) verder. Dit natuurlijk tot het moment dat baasjelief weer op z’n pootje gaat staan. Het verhaaltje is afgelopen als alle teentjes gebroken zijn…ahw^^
Beide soorten hebben geen aanpassingsvermogen; beide zijn “king on the road”, heersers van het leven: doden moeten er vallen, anders ben je natuurlijk geen goed strijder. En zo werkt het ook met het geval hondenpootje: het einde van Fikkie, maar niet voordat alle teentjes geknakt zijn en het baasje nog even een flinke beet in z’n kont heeft genoten.

Dan is er ook de machoman featuring de machohond. Ik denk even dat de kerel een everzwijn aan het uitlaten is, maar niets is minder waar; het is een heuse hond, type bulldog twintig kilo uitgeschoten op de gewichtscurve. Samen lopen ze eens stoer te wezen!Kom maar op!(maar als er echt iets gebeurt ren ik huilend naar m’n wijfie toe!)
Hanengedrag om de lekkere kippetjes te imponeren, te vangen en vervolgens “op te vreten!”.Uiteindelijk zijn het laffe honden.

En dan kom ik nog het laatste model tegen, misschien wel het meest meelijwekkende: het pieptype, zo een schijterig geval, een lopende rat, te bang om gezien te worden….Kleine ventjes, ze lopen gebogen. Ze kunnen alleen maar piepen, zeuren, smeken…Ze worden overlopen door massa’s soortgenoten, en dan nog blijven ze piepen – tot de dood ze van hun piepende keeltje scheidt-.

Doe ze allemaal in een kennel!
Muilkorven die hap!
Ik word er zo hondsberoerd van…….

Categorieën: Mannen & Vrouwen

10 reacties

Eddy Kielema · 2 maart 2007 op 11:26

En tot overmaat van ramp is ’t vandaag ook nog eens hondenweer… :lach:

SIMBA · 2 maart 2007 op 13:06

Zo, zo…een column waar de honden geen brood van lusten 😀

Arne · 2 maart 2007 op 13:16

😆

leuke column..:-D

Arne

pally · 2 maart 2007 op 14:19

Grappig onderwerp , met humor beschreven.
De zinnen staan hier en daar wel een beetje vreemd achter elkaar b.v.:[quote]Ze bevlekken je; sporen van poten overal. En als je geluk hebt puppy’s die uitgroeien tot monsters[/quote]
??
Maar leuke inhoud, 😀
Pally

DreamOn · 2 maart 2007 op 15:51

Op zich wel met humor geschreven, maar je bent wel zeer royaal met het gebruiken van leestekens. Heel veel …… puntjes, en ook vergeet je regelmatig de spatieknop.

Na dit commentaar moet je maar denken: Blaffende honden bijten niet!! 😉

Dees · 2 maart 2007 op 17:51

Moet er welom grijnzen: 😀

Maar de vergelijking is wel een ouwe. Gelukkig weet je er met sappig taalgebruik nog wel iets van te maken…

Shitonya · 2 maart 2007 op 18:47

Mannen vergelijken met honden…je moet wel een heel groot writersblock hebben al wil je deze simpele vergelijking maken. En die reeksen puntjes zijn ook een doorn in het oog. Het einde viel te voorspellen. Sorry, maar dit is echt geen column om te herinneren.

smartie88 · 2 maart 2007 op 19:30

en deze reactie van jou ook niet, as in: doe eens iets anders dan mensen afzeiken..Of heb je soms een reactiewriteblock?;)

Li · 2 maart 2007 op 22:02

Laat Mosje dit maar niet lezen 😀

Li

Shitonya · 4 maart 2007 op 23:17

Mensen afzeiken doe ik niet echt. Ik zeik enkel columns af, niet de persoon die het schrijft, wat het gaat mij meer om de inhoud van een column dan de persoon. Ik vind ook wel eens columns aardig tot goed trouwens. Stel je niet aan.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder