Het optuigen van de kerstboom is gebeurd, zonder jou! Die klotelampjes zijn er perfect in gemikt, zonder jou. Het hele huis is gezellig versierd, zonder jou. Cadeautjes zijn gekocht, zonder jou. Alle ellendige voorbereidingen voor een paar gezellige kerstdagen heb ik in mijn uppie moeten klaren. Want jij hebt andere dingen te doen. Jij moet de lampjes in je eigen boom hangen, omdat zij daar niet zo goed in is. Jij moet de buitenverlichting aansluiten in je tuin, want zij vindt dat zo schattig, al die lampjes rond het aftandse tuinmeubilair. Je moet ook nog kerstinkopen doen, met haar. O ja, jullie moeten natuurlijk naar de kerstvoorstelling van jullie drie bloedjes van kinderen, want dat is zo gezellig, compleet met warme chocomelk en slagroom.
“ Zo heerlijk, dat ik straks ook een dag bij jou ben, schat. Dan kan ik lekker onderuit zakken en me laten verwennen door je weergaloze kookkunsten. Ik kijk er zo naar uit”

Ik krijg de derde kerstdag toebedeeld, dit jaar. De eerste en de tweede heb je namelijk je verplichtingen aan familie en schoonfamilie, dat is logisch. Dan moet je aanschuiven bij het luxe kerstdiner met wildgebraad. Op kerstavond gaat het ook niet lukken, dan heb je de borrel op de zaak en daar kun je écht niet onderuit. En het cadeautjes uitpakken met die kutkinderen is altijd zo’n happening, dat kun je ze niet ontnemen.
“ Schat, je begrijpt toch wel dat ze het niet zouden snappen als ik met kerst niet thuis ben?”

Ik moet het doen met de restjes, en niet alleen die van de gourmetschotel. Maar we gaan het uiteraard wel heel gezellig maken. Dat heb je dan wel toegezegd. We gaan volgens jou een avond beleven die zijn weerga niet kent. Je wilt zelfs wel een paar uur je mobiel uitzetten. Dan kunnen we ongestoord smikkelen van al het lekkers dat ik op tafel zal zetten en je bent zelfs bereidt om samen met mij naar The Sound of Music te kijken.
“ Fantastisch, schat. Terwijl jij dan kijkt ga ik je zo ongelofelijk seksueel bevredigen dat de nonnetjes van schrik hun stem kwijt zijn, hahahaha”

Ik hoop dat je tijdens het ophangen van de lampjes van het trapje lazert. Of dat je de buitenverlichting zo waardeloos aansluit, dat er 220 op je komt te staan en je slap over het tuinstel zult heenhangen. Ook leuk zou het zijn als je tijdens de kerstvoorstelling van die etterjong een vol dienblad met gloeiend hete chocomelk over je heen zou krijgen. Met een beetje mazzel hang je jezelf per ongeluk op aan de linten van de prachtig ingepakte pakjes. Wie weet steek je de moord wel in een stukje wildzwijn, tijdens het luxe diner bij schoonfamilie-lief.

“Fijn, dat je tijd voor me hebt weten vrij te maken, lieverd. Het maakt me niets uit hoor, dat je met kerst niet bij me kunt zijn. Tuurlijk begrijp ik dat je bij je gezin moet verblijven, met zulke dagen. We gaan gewoon, zoals elk jaar, die ene dag zo intens van elkaar genieten, dat de rest er niet meer toe doet. Fijne Kerst, liefste.”

Categorieën: Thema column

15 reacties

LouisP · 24 december 2009 op 08:59

verdorie, wat is dit een vreemd en mooi verhaal..
Arta, WB, of…nonnetjes…euh…of..nee Arta of WB..

in ieder geval een geweldig sterk stuk..met die schitterende titel..

Louis

Mien · 24 december 2009 op 09:40

Vrouwvlezige column geschreven vanuit vogelperspectief.
Ik vermoed hier de pennestreeek van WB.

Mien altijd overal afwezig

lisa-marie · 24 december 2009 op 10:15

😀 😀
hele passende titel.
Ik denk Arta.

Ma3anne · 24 december 2009 op 10:17

Jammer, ik ben de hele serie RWIB misgelopen. Maar om bij deze te beginnen: deze moet door mijn vriendin geschreven zijn, al schrijft ze geen columns.

Verder denk ik aan Champagne.

Avalanche · 24 december 2009 op 11:37

Gruwelijk mooi. Dees….?

Zuurtje33 · 24 december 2009 op 12:17

Jeetje, mooi!
Pijnlijk en realistisch.

Raad_wie_ik_ben · 24 december 2009 op 12:32

Grappige titel; en originele insteek, om in de huid te kruipen van iemand die er voor kiest om de 2e viool te spelen en de schuld daarvoor buiten zichzelf plaatst. Komt in de werkelijkheid ook wel voor.

SIMBA · 24 december 2009 op 13:09

P.!

DACS1973 · 24 december 2009 op 14:17

Ja zeg, ik-figuur, nu niet zo zielig zitten doen. Moet je maar niet iets beginnen met een getrouwde vent. Dan kom je, als het erop aankomt, altijd op de tweede plek. En trouwens, een man die zijn vrouw met jou bedriegt, zal jou vroeg of laat ook wel weer met een ander besodemieteren. Dus goed voornemen voor het nieuwe jaar: dumpen die kerel en zoeken naar iemand die nog wel beschikbaar is.

Prlwytskovsky · 24 december 2009 op 15:24

CvZ ???? :eh:

Ik kreeg van Mien de tip om volgend jaar een verse vriendin te zoeken. Mischien ook een idee voor jou? 😉

DreamOn · 24 december 2009 op 21:32

Ik weet het voor 100% zeker: Chantalle.

KawaSutra · 25 december 2009 op 00:38

Ja hoor DO, je hebt wederom gelijk, voor [b][url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=9245]100 %[/url][/b].

Chantalle · 25 december 2009 op 11:30

Heel knap, DO en Kawa. Ik ben het inderdaad.

Ik wil gelijk iedereen bedanken voor de fijne reacties op dit column.

DreamOn · 25 december 2009 op 22:14

Oooooooh… je mocht het nog niet verraden, Chantalle! :oeps: 😀

Chantalle · 25 december 2009 op 23:30

Oeps…ik dacht dat als je geraden werd, je gelijk moest vertellen dat je het inderdaad bent.

Nou, beetje erg dom van me.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder