Ze zijn er, maar ze worden schaars. Mensen met een gulgevulde portemonnee. Te herkennen aan een uitgelaten stemming, een buitensporig uitgavenpatroon en getatoeëerde eurotekens in de halsstreek. Vrije tijd kennen ze niet en ze hebben geen zin om spaarzame luiermomenten te besteden aan hinderlijke klussen. Straatjes schoonvegen, tegen de haren instrijken, bonussen binnenharken, stenenschuiven op de vastgoedmarkt, fiscale routes uitdokteren, belastingaangiften vervalsen of sjorren aan de fundamenten van het financiële bestel? Ze geven het met gretigheid uit handen.

Wie veel tijd heeft, heeft vaak weinig geld. Voor wie veel cash bezit, zijn armen-over-elkaar-momenten weer schaars. Maar je kunt zo goed als elke activiteit uitbesteden. Er zijn tal van zzp-ers balancerend rond de armoedegrens die tegen onderbetaling je berg witte boorden wegwassen. De meesten halen je was thuis op en leveren hem verkleurd maar gestreken weer af. Een kind kan de was doen. Prijzen voor het kalkrijk reinigen en gladplooien van een overhemd variëren grofweg van 1,50 euro tot 2,50 euro. Op een volle wasmand kan het dus lonen om te shoppen. Alternatief: breng je vuile hemden naar de kringloop en trek dagelijks een vers overhemd uit de verpakking aan. Kinderarbeid loont.

Steeds meer frauderende hondenbezitters besteden het strontsproeien van hun viervoeter ook uit. Onder druk van de sluitspieren en uit pure eenzaamheid loopt je design-inrichting dan geen gevaar. Uitlaatservices komen je lieveling thuis inladen en na een uur sprenkelen, bouten, wandelen, steriliseren en ontwormen weer bij in de hal kieperen. Geknipt en geschoren! Voor zo’n uurtje buitenlucht in de fijnstofnatuur ben je tussen de 7,25 en 15 euro kwijt. Hond twee kan vaak tegen korting met riem aan de trekhaak ook mee.

Hun andere diensten: de service-kleine-zelfstandige maakt alvast het konijn uit het hok panklaar en scheidt bij de geliefde papegaai de kop van de romp. De kranen van het gas worden opengedraaid. Na inspectie van de toiletgroep wordt een ontsmettingsdienst gealarmeerd. De inpandige schoonmoeder krijgt verse sondevoeding of transport in de hondenbus naar de levenseindekliniek. Alles binnen de eisen van de wet! Bij het verlaten van het pand gaan ramen en deuren wagenwijd open voor wat ventilatie. Het gas in combi met chemische purschuimdampen is dodelijk.

Etentjes binnen je netwerk maar geen tijd om exotisch boodschappen te doen en uitgebreid in de keuken te kokkerellen? Geen nood. Een 3***-muts optrommelen die voor een appel en ei een moleculair wetenschappelijke maaltijd bereidt. Je kitchenette omgedoopt tot een chemisch laboratorium door een scheikundig kok. Resultaat: astronautenvoer! Vroeger at je de inhoud van het Tupperware-bakje op, nu het bakje zelf. Een afhaalpizza kan ook maar dan moet je eerst de handleiding van de magnetron inspecteren. Kost tijd.

Dan maar de personal assistant. Een psychiatrisch verpleegkundige die je levensroute uitstippelt. WimLex en mevr. Maxima Z. hebben er ook een. Rode/oranje draad: “Hoe verkoop ik de monarchie in een democratische samenleving!” De naam van het medium: Pien Zaaijer. Insiders: “Wars van opsmuk en gedoe. Ze kan sturen met haar ogen!” Ze is de stille kracht achter de troonklauteraars. Dan heb je twee labiele trekpoppen onder invloed van een Greet Hofmans. Dat Mrs. Zorreguieta meteen tot koningin wordt opgewaardeerd heeft vast te maken met de in het verschiet liggende rechtszaken tegen haar vader. Pien, dat worden wereldwijd heel zweverige krantenkoppen. En nu is Burgers’ Zoo ook nog koninklijk verklaard…


clabamsk

Liefur sodt dann saay

3 reacties

Nachtzuster · 30 maart 2013 op 23:07

Werkelijk een knappe column. Veel spitsvondigheden, op zijn absurds. Tis allesbehalve saay. :laugh:

Yfs · 31 maart 2013 op 09:43

Helemaal met Nachtzuster eens, een ‘knappe’ column die bol staat van de spitsvondigheden. Ik had dan ook regelmatig een ‘Wow’ momentje! 😯

Li · 31 maart 2013 op 11:26

Inderdaad knap gevonden maar voor mij iets teveel van het goede.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder