In mijn stamkroeg zit ik even bij te komen van een glaasje melk.. Mag een half jaar geen alcohol meer consumeren van dokter grapviool. Tot kroegbaas dringt het niet helemaal door want hij heeft iets in de melk gekieperd. Kwam er te laat achter omdat ik het glas in een keer achterover sloeg. Dan ben je er maar vanaf ook.
Lamme Herman, hier Prof. Barabas genoemd omdat hij eeuwig aan de bar hangt, kijkt naar mijn melk alsof hij een vogelspin over de bar ziet lopen. Wat niet eens zo gek is omdat hij voortdurend in een staat van delirium verkeert. Vraag me af waarom hij eigenlijk nog wel mag zuipen.

Barabas negerend overdenk ik de vernieuwde site van Columnx. Ziet er goed uit. Meer mogelijkheden dan vroeger. Vooral die rechtstreekse reacties vind ik wel geestig. Niet altijd, laat dat duidelijk zijn. In mijn column: “etentje met Jansen” bijvoorbeeld beschrijf ik een geintje dat ik uithaalde met onze lokale fractievoorzitter Jansen. Wie schertst mijn verbazing als ik plotseling met een reactie van deze gesjeesde doctorandus geconfronteerd word.
En niet zomaar een reactie. Nee!! Een pure intimidatiepoging.! Een hatemail! Een dreigbrief!! Uiteraard heb ik deze politieke kringspier tot de orde geroepen in een tegenreactie. Want het kan niet zo zijn dat een mislukte, zich politicus noemende Hemaworst, bedreigingen gaat uiten aan mijn adres. Kijk, Jansen. De regels zijn als volgt: Politici worden bedreigd! Dat zijn de nieuwe normen en waarden, wist je dat niet? Schilders worden niet bedreigd en zeker niet als ze ook nog Kees heten. Daar staat mijn hond pitbull garant voor kan ik je verzekeren. Daar kan ik je nog voorbeelden van geven, jochie.

Om op columnx terug te komen. Zo lees ik twee columns van [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=37]Jeroen[/url] en [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=38]Kees Krick[/url]. Ging over hetzelfde onderwerp. Auto’s in het ijs. Gave columns, daar niet van maar persoonlijk zie ik liever ijs in mijn auto dan mijn auto in het ijs. Hoewel een foto van een ijslikkende pitbull in een kinderzitje toch minder spectaculair is dan de foto’s van Jeroen en Kees.

In de column van Jeroen heeft hij het plotseling over barre wateren, een kasteel en jazeker een MCDONALDS!! Barre wateren en een kasteel!! En dan daartussen een McDONALDS!

Zie je het voor je? In een idyllische omgeving, wat Almere toch is, wordt het landschap even ontsierd door zo’n vleesgeworden burgerbarak. McShit in Almere!! McShit dat een gele band heeft in het ontwerpen van gaarkeukens en een zwarte band in het bereiden van mislukte varkensdarmcomposities.!! Het ontbreekt er nog maar aan dat ze er morgen een HEMA naast zetten. En een Zeeman of een kruidvat. Kortom de McDonaldisering heeft in Almere toegeslagen. Zonde, zonde. Moet zo langzamerhand Amnasty niet ingeschakeld worden? Of Greenpeace?

Wat ik eigenlijk wil zeggen is, dat op de nieuwe site dan direct gereageerd kan worden en dat bevordert de snelle communicatie. Verder moet je maar niet op mijn gezeik letten want van melk word je ook niet vrolijk.

Een McDonalds in Almere Jezus, waar gaat de wereld heen…


3 reacties

gast · 12 januari 2003 op 17:25

Laat je toch opnemen Schilder.Dat heeft ik al eens gezeg.maar hier mag de waarheid niet gehoord worden

Kees Schilder · 12 januari 2003 op 18:08

Een fan mag altijd de waarheid zeggen.En misschien volg ik je advies wel op.Misschien kun jij dan ondertussen je spelling wat gaan opvijzelen.
groet
kees

De Redactie · 12 januari 2003 op 22:13

[quote]Laat je toch opnemen Schilder.Dat heeft ik al eens gezeg.maar hier mag de waarheid niet gehoord worden[/quote]

Ik zie nergens in de regelementen staan dat de waarheid hier niet gehoord mag worden. En ik zie eerlijk gezegd ook niet dat jij (anoniem!) de waarheid verkondigt.

Reageren is leuk, maar misschien wat constructiever!?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder