[i]“Es ist besser, wenn man mehr hat” – Rammstein[/i]

Eén sigaar leidt tot een doosje. Eén glas wijn leidt tot een fles. Seks leidt tot seks. Het is nooit genoeg. Middelmatige dingen leiden tot bevrediging. Echt lekkere dingen zaden slechts verlangen naar… …meer! Het leven kent veel verleidingen: wijnen, auto’s, eten, sigaren, massagesalons, mannen, mijn eigen lichaam. Wat kan het leven lekker zijn. Verleidingen moeten pittiger, intenser, zachter, dieper en meer zijn. Ik geef vollop aan elke verleiding toe. Mijn leven reist van het ene genot naar het volgende genot. Genot is het doel. Genieten is de weg.

Ik sta in een café, een yuppenbar. Ik heb een stressvolle dag gehad. Ik voel me licht opgewonden en een beetje baldadig. Ik loop met een glas cognac in mijn hand van de bar naar buiten. Buiten is het warm. De zon begint onder te gaan. Twee sigaren branden in mijn tas: een Zino en een Balmoral. Zo lang en dik heb ik ze nog nooit gerookt. Ik heb de gulle gever een recensie beloofd. Ik schaam me een beetje om het formaat van de sigaren. Elegante damessigaren zijn het allerminst. Het is een formaat waarvoor geen enkele man zich hoeft schamen. Het wordt genanter. Ik heb geen vuur. Ik moet op een vreemde aflopen, het gevaarte bij mijn mond houden en om een vuurtje vragen.

De Balmoral is zacht, fluweel in mijn mond en een goede aanvulling op mijn diner. De Zino is daarentegen na de eerste trek pittig, kruidig en intens. Beide lekker op hun eigen manier. Ik wissel ze met elkaar af en deel ze met een bekende. De nicotine stijgt naar mijn hoofd. Mijn cognac glas is leeg. Ik bestel meer. Ik begin heerlijk weg te doezelen in een nicotine rush en een lichte beschonkenheid. Ik voel de spanning uit mijn lichaam vloeien. De avond vordert. De zon is onder.

Ik schipper tussen binnen en buiten. Binnen bij de bar heb ik een flirt, een lopend project. Buiten op het terras heb ik een nevenproject. Wat een gelukkige vrouw ben ik. Wat te doen? De twee sigaren heb ik inmiddels met smaak opgerookt. Bij de sigaren was een sprake van schipperen. Mijn geprikkelde en ontspannen geest fantaseert erop los. De baldadigheid neemt toe. In mijn roes komt een geniale ingeving op: ik heb twee slaapkamers.

Het is een echte recensie: ik voel, proef, test, vergelijk, laat prikkels met elkaar concurreren. Het ene genot overtreft het andere. Een conclusie kan ik helaas niet geven. Ik wil niet schipperen. Ik wil niet kiezen. Wat ik heb is zelfs te weinig. Ik ben nooit bevredigd. Ik wil alleen maar meer.


3 reacties

LouisP · 10 oktober 2010 op 10:21

A.

‘k vind dat wel mooi dat ge uw zo profileert….een beetje over drijven mag. Wel veel ‘ikke’..d’r in.
Laat die sigaren maar eens goe branden!
gr.
L.

dokterblues · 10 oktober 2010 op 13:54

Zolang je de sigaar maar aan de goeie kant aan steekt, lijkt me dit geen zonde.
Genieten is geen verlangen naar meer.

Dees · 12 oktober 2010 op 11:10

Vind het een wat treurig stukje. Leegte en opvulling die nooit genoeg is. Dat lijkt me niezoleuk…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder