Meisje
Gezegend
met een mooie lach
Altijd vrolijk Maar schijn
Bedriegt
We bedriegen elkaar

We hitsen elkaar op
Met vrolijkheid
Maar we delen
Triestheid van binnen

Je doet hetzelfde
Als ik deed
Nu weer doe

Het is normaal
Ik mag ook
Met het mes op tafel
Bloed

We zijn menselijk
Moeten dat voelen
Vooral zien

Ook al
Doet het pijn
Niemand die het voelt
Onbegrip

Ook stiekem voor elkaar
We passeren
Met maskers

En toch
Gaan we
Door
Verdoofd

Door pijn en tegenslag
En vooral moeheid
Van de tranen

Innig verdriet
Het gaat niet
Langer
Zwaarder

En krassen
Zoveel krassen
Niet alleen op de ziel

Maar toch iedere keer
Afspoelen en in de la
Een doek
om de pijn…….

Categorieën: Maatschappij

7 reacties

Notoir · 9 oktober 2006 op 12:09

Sorry, maar ik vind dit niets. Het is in ieder geval geen column -naar mijn mening-. Daarbij vind ik dat automutilatie een steeds grotere hype is. Emotionele pijn omzetten in fysieke pijn? Achja.

Shitonya · 9 oktober 2006 op 14:20

Emotionele pijn omzetten in fysieke pijn? Heb je werkelijk zo weinig inlevingsvermogen? Als dat de oorzaak was, vielen dit soort meisjes veel makkelijker te helpen. Automutilatie is vaak een gevolg van een explosie van emotie waar ze niet mee om kunnen gaan. Klaar.

Het is geen column, maar zeker wel een mooi gedicht, omdat het met gevoel is geschreven. En elk beschreven gevoel is mooi in dichtvorm, omdat je je ziel durft bloot te geven aan mensen die er niets mee te maken hebben en er ook zeker niets van zullen begrijpen. Daar is lef voor nodig..om zoiets als dit te durven schrijven, terwijl je weet dat er altijd mensen je de grond in kunnen boren met vooroordelen of dingen als “stel je niet zo aan, zielig hoopje mens” en dergelijke..

Notoir · 9 oktober 2006 op 14:33

Ik weet wat automutilatie inhoudt, en ken genoeg mensen die hier aan lijden.
Lef heeft ze inderdaad gehad, daar ben ik het totaal mee eens. Maar, kijkende naar de meest recenste wetenschappelijk onderzoeken naar o.a. automutilatie, ben ik van mening dat het in 90% van de gevallen niets anders is dan een hype. Wat jammer is, aangezien de mensen die écht hulp nodig hebben, hierdoor zwijgen en het verkeerd met ze aflopen.
Hoe dan ook, ik vind het nog steeds niets. En denk dat ik iemand zoals jij, – met een gigantisch groot inlevingsvermogen – nooit duidelijk kan maken hoe iemand zonder dat vermogen er over denkt. Achja. Verschil moet er zijn.

KawaSutra · 9 oktober 2006 op 18:22

Een notoir verschil dus.
Ik vind het zeker een mooi gedicht maar het is geen column, nee, dat is waar.

melady · 10 oktober 2006 op 01:09

De titel vind ik absoluut subliem. Ik houd erg van poëzie maar deze site is echt voor columns in brede zin. Jouw gedicht zou meer recht doen op een site als http://www.Gedachten-gedichten.nl/ of http://www.gedichtenparadijs.nl/ etc.

[quote] Maar, kijkende naar de meest recentste wetenschappelijk onderzoeken naar o.a. automutilatie, ben ik van mening dat het in 90% van de gevallen niets anders is dan een hype[/quote]
Ben erg benieuwd welke bron van de meest recentste wetenschappelijk onderzoeken je hebt geraadpleegd. Ik heb daar een heel andere mening over. Zelfverwondend gedrag, automutilatie is een serieus probleem en geen hype.

klapdoos · 10 oktober 2006 op 10:44

Het lezen waard, ook al is het geen colum, maar er staat nergens dat je geen gedichten in mag zenden, dus waarom getreurd, het breekt even. En ik vind het een mooi gedicht, al hoort het niet. Nergens geen last van hoor, leest gewoon lekker weg. En ik vind het een mooi gedicht. 😀 😀

Matzness · 20 oktober 2006 op 11:30

Holy shit smart klees hem nu pas =P
Geen column nou en dat zeggen ze bij mij ook vaak genoeg 😀

Lekker shocking poetry meis..
Gaan nu wel veel dingen door een bepaald hoofd…
Whaaat? Whooo? Aaaaah? Braaaand?
Kusje en tot snel!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder