Even gebeld met Darwin. Zeg makker, kun jij mij vertellen wat voor beest ik hier in handen heb? Het lijkt in zijn gedragingen verrekte veel op een uil. Of is het een sluwe vos met veren? Ik dank je de koekoek om zo’n dier op mij af te sturen. Wat een nestbevuiler. Enig idee welk territorium dit maffe dier bestiert? Het beest heeft behoorlijk last van opvliegers en is vaak in de rui. Het is een gevederde opruier. En brullen dat ie kan. Met zijn witte manen lijkt hij verdomd veel op een bejaarde versie van Loekie de Leeuw. Met dit verschil dat hij absoluut geen humor heeft. Bovendien maakt hij ook nog eens slecht reclame in het buitenland. Hij blijft ook voortdurend in ieders nek hijgen. Beste Darwin, kun jij mij vertellen welke gedragsstoornissen nog meer bij deze schreeuwlelijk horen. O ja, en heel irritant. Hij steekt ook voortdurend zijn tong naar buiten. Spottend als een kameleon. Daarmee vangt hij voortdurend vliegen af.

Ja, dit vreemde beest is van vele markten thuis. Hij blijft voortdurend kriebelen, als een luis in de pels. Krabben heeft totaal geen zin en slaan nog minder. Toch jeukt het behoorlijk. Als deze Jodocus zijn kwak niet krijgt dan draait hij zijn kont tegen de krib. Soms, heel soms, in een verloren moment, begint hij spontaan te huilen. Met grote droeve, lede ogen kijkt hij mij dan aan. De gladjanus. Als ik hem dan troost prikt zijn snor in mijn nek. Liefst zou ik hem dan onmiddellijk de Noordzee in willen drijven. Lekker laten dobberen voor de kust van Engeland. Daar voelt hij zich als een vis in het water. De bastard.

En beste Darwin, weet je wat zo vreemd is, hij komt vrijwel altijd weg met zijn apenstreken. Af en toe is het net een dolle stier. Een brute olifant in een porseleinkast. Als één van de grootste evenhoevige zoogdieren staat hij vaak op zijn achterste poot. Hij deelt dan met zijn foute ik, zonder gewij, vaak rake klappen uit. Gelijk een woeste boxkangoeroe. Amai zunne, een Vlaams kieken zou er bij verbleken. En kakelen dat ie kan. Als een kip zonder kop. Oh my God. Ik houd mijn hart vast als dit beest doorgefokt gaat worden.

Lieve Darwin, ben maar blij dat jij dit clownentijdperk niet hoeft mee te maken. Je zou versteld staan van alle mutanten die je tegen zou komen. Over de biotoop van dit levende fossiel maak ik mij eigenlijk nog de meeste zorgen. Hij is niet in toom te houden. Zijn expansiedrift is grenzeloos. Als doorgeslagen crusader tart hij misgelovigen wereldwijd. Hoe dubbel. Want van crossing borders heeft hij totaal geen besef. Een keffende beagle is, het spoor totaal bijster.

Maar nu de hamvraag beste Charles. Waar is het nu precies evolutionair misgegaan met deze holhoornige droogkloot uit Xhosa? Binnen zijn habitat zet hij zich af tegen varkens. Maar zelf gedraagt hij zich als een domme koe. Wat een rund? Hoe brengen we dit grillige dier nu back to basic. Liefst voor dierendag. Want hoe wild sommige beesten zich ook gedragen, ze verdienen uiteindelijk allemaal een vette knuffel. Dear Darwin I won’t kill your darlings. I just kiss them.

Categorieën: Thema column

19 reacties

arta · 28 september 2010 op 13:03

Zonder twijfel: Mien, met een knipoog naar LouisP…

Het dier? Ik gok op een gemuteerde variant van de knaagzoogdierinsectvogel, helaas heb ik er geen foto van…

Anti · 28 september 2010 op 13:04

Dit is een echte Mien. Het beschreven dier is Driek…of toch Wilders…twijfel nog een beetje. 😀

LouisP · 28 september 2010 op 13:46

raad,
wel erg goed…
Schorpioen, Jan of Mien maar die verdenk ik inmiddels van de vorige, beide zouden kunnen als auteur, grappig gebruik gemaakt van het telefoontje van Driek..het dier….poeh..’k zou het niet weten en ook niet willen tegenkomen..

goed stuk,
gr.
Louis

Mien · 28 september 2010 op 13:50

Volgens mij hebben we hier inderdaad te maken met een Mien mutant.
Knap gedaan, Louiske.

Het beest, ik weet het niet.
Groot, evenhoevig.
Uit Xhosa?
Dat is toch een taal?
Mmm, link naar Zuid Afrika dan?
Een buffel?

Mien gist

Avalanche · 28 september 2010 op 14:41

Na de eerste alinea dacht ik onmiddellijk: Da’s Mien. Maar Mien schrijft nu net dat Mien het niet is geweest. Ik weet het niet. En het beest, daar wáág ik me niet eens aan!

SIMBA · 28 september 2010 op 14:55

Mien zégt wel dat hij het niet was…maar volgens mij jokt ie gewoon 😀
Ik gok op een wild(ers) dier met blonde manen…..

Anti · 28 september 2010 op 15:21

Gaan de raad-eens-wie-ik-benners nog wel ooit vertellen wie ze zijn of dwalen we voorgoed in het duister?

Ma3anne · 28 september 2010 op 16:09

Ik denk, dat Dees dit geschreven heeft.
Het gaat over een kruising tussen Driek en Wilders:
de witkuifwolf-inschapenkleren-mus:kuku:

SIMBA · 28 september 2010 op 16:34

@Anti: ik denk dat na afloop, 4 oktober dus, de namen bekend worden gemaakt.

Mien · 28 september 2010 op 17:34

@Sylvia1 en allen:

Vanaf 4 oktober worden de namen bekend gemaakt.

Lion Ritchie heeft vanaf vandaag een prijsvraag gekoppeld aan Memento animali.

Zie voor meer info het topic in Cafe CX >>> [b][u][url=http://examedia.nl/columnx//modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=278&forum=3]Memento animali[/url][/u][/b]

Nimrod1979 · 28 september 2010 op 18:20

Ik heb geen idee wie het is, maar hij is fijn.

sylvia1 · 28 september 2010 op 19:25

Ik gok Dees, over Geert Wilders, maar zeker weten doe ik het niet. In ieder geval een schitterende column, dat zeker.

Raad_wie_ik_ben · 28 september 2010 op 20:21

Hoe of wie dan ook…
Gediskwalificeerd. Het mocht niet over mensen gaan! 😀

Raad_wie_ik_ben · 28 september 2010 op 20:37

@de andere raad_wie_ik_ben:
Ha, ha, je moest eens weten hoe de dieren op de mensen lijken. Het gaat ech wel om een beesie.

Dees · 29 september 2010 op 11:04

Ik denk dat het tóch Mien is, die met een even gebeld afleidingsmanoeuvre doet alsof er gemuteerd is. Het dier, een meeuw?

Dees · 29 september 2010 op 11:06

[quote]Ik denk, dat Dees dit geschreven heeft. Het gaat over een kruising tussen Driek en Wilders: [/quote]

[quote]Dear Darwin I won’t kill your darlings. I just kiss them. [/quote]

😮 :slik:

pally · 29 september 2010 op 15:01

Ik denk gewoon dat het Driek is die over Wilders schrijft.

lisa-marie · 30 september 2010 op 20:03

Het is een locomokipkachelfantje!!!

Dacht eerst aan mien maar neig naar driek .

Nisa · 30 september 2010 op 22:32

Puur voor de lol en voor het genot twee keer gelezen. Fantastisch… :duimop: :duimop: :duimop:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder