Beste meneer de president van Amerika.
Het is al een tijdje geleden dat wij hebben geschreven. Hoe gaat het nu met u. Ik hoop dat alles goed met u en u vrouw gaat. Wat was ik blij dat u weer in europa was. Ik dacht echt van wow eindelijk zo lang geleden. Maar goed. Het is wel fijn hé dat iemand met verstand van zaken eindelijk ons komt vertellen wat wij moeten doen. Ik heb er zo lang opgewacht dat iemand mij vertelde dat dit landje klote is omdat onze mening een gevaar voor ons zelf is. Want in mijn land worden mensen dood geschoten als ze voor hun mening uitkomen. U voelde zich zeker wel thuis hé. Met de angst om over straat te gaan. Het enige verschil dat wij hebben dat we niet om de vijf minuten reclame hebben en een belachelijke sencuur voor t.v. Wat ik me nu afvraag zeggen mensen nu echt piep als ze b.v ned vert. *************** zeggen of is het mijn TV die hapert.

Waneer ik naar de tv kijk en ik zie op het nieuws dat beeldfragment van u en het handen shudden gedoe denk ik: ah wat is dat nu belangrijk die man heeft het koud en hij al zo druk bezig hij hoeft zig niet te verdiepen in hoe europeanen over dingen denken. Ik hou toch ook mijn handschoen aan als ik de konigin een handje geef. O nee dat doe ik niet. Wij hebben geleerd dat het onbeleefd is. Wij hebben hier opvoeding gehad en wij kennen de normale omgangs regels niet van Ronald mc Donalds. En hier kunnen wij nog wel door een smalle deur. Want o wat zijn europeane slecht.

Maar ik vind dat u totaal gelijk heeft met de Turkije kwestie want. Who cares wat er met ons europa gebeurt als we een belangrijke stap moeten zetten doe het de all american way. Eerst doen en dan pas denken en dan pas zeggen o piep dat had ook anders gekund. Ach wat is nu een oorlogje nu.

Maar ik denk dat u ego nu wel geheeld is. Amerika kijken mensen met ontzag na want. Wat een dikke mensen zeg daar kun je niet omheen kijken en ja alles moet bigger.

(ik heb niets tegen mensen met een overgewicht.)

Maar goed dat het hier zo veilig is en dat er mensen geen wapens hebben onder hun kussen waarmee dat ze scholen binnen stappen en mensen vermoorden. Want als het gebeurt denken wij nog shit dat dat gebeurt wat erg in plaats van oh doe mij nog maar een bakkie thee tenzij dat er een film ploeg staat.

Met vriendelijke groeten,
mij.

Tot snel.


15 reacties

prikkels · 2 maart 2005 op 11:06

Hoewel ik het een lekker scherpe column vindt, heb ik toch een paar opmerkingen:

Vooropgesteld dat ik zelf ook niet altijd foutloos schrijf, vond ik het wel jammer dat er zoveel taal- en stijlfouten in staan.

Je laatste alinea daar kan ik het niet mee eens zijn, denk maar eens aan de moord op rector Hans van Wierden, midden in de school.

De manier waarop je vertelt is lekker vlot leesbaar en doet mij ondanks het voorgaande wel uitkijken naar een nieuwe poging van jou.

Succes! 😮 😮 😮 😮 😮 😮

Shitonya · 2 maart 2005 op 11:13

Eens met de spelling. Zou de spellingscontrole meer gaan gebruiken de volgende keer. Verder is het meer spreektaal dan schrijftaal. Te vaak “he”, wat ergernis op kan leveren. bv en ned, zou ik niet afkorten en sommige dingen zijn ook nogal kortaf zal ik maar zeggen.

Better next time

Bakema_NL · 2 maart 2005 op 11:36

Misschien dat je zelf best opvoeding hebt gehad, maar met de scholing is er toch ergens iets misgegaan, voornamelijk op taaltechnisch gebied, dat zit zelfs nog onder Ronald McDonald niveau…….beetje jammer zeg maar.
En over die opvoeding gesproken, er zijn nogal wat Amerikanen die een behoorlijke opvoeding hebben gehad, je scheert ze allemaal over een kam, ook nog wat betreft het dik zijn. Dat je een mening hebt over iemand of een land is allemaal prima, maar als je er niet genuanceerd over kunt praten kun je beter je mond houden, het zegt nogal wat over je intelligentie dan, je generaliseert ook nog en brengt het met een stapel schrijffouten………dus is het een vervelend stukje om te lezen.

made-by-god-TM · 2 maart 2005 op 13:02

de amrican dream groot is beter!!! spreekt toch wel voor zig en natuurlijk heb ik het niet over iedere amerikaan maar je moet toch wel een aantrekkelijk verhaaltje neer zetten.

Kees Schilder · 2 maart 2005 op 14:34

[quote]de amrican dream groot is beter!!! spreekt toch wel voor zig [/quote]

ZIG??? Man wat doet dat pein aan de oochen. Ik neem aan dat je dat omspres doet? 😀

prikkels · 2 maart 2005 op 15:23

Het spijt me, maar na je uitleg wordt het steeds minder aantrekkelijk.

Ik weet bij god niet hoe je het voor elkaar krijgt, maar ook in deze zinnen, die je voor het gemak aan elkaar geplakt hebt als ware het één grote brij: 1) 2e woord is fout geschreven, 2) wat wil je ermee zeggen? 3) 10e woord brrrr 4) achter het 19e woord had wel een komma gemogen 5) maar je moet wel een aantrekkelijk verhaaltje neerzetten???????? Het zal best, maar ik snap geen hout van deze uitleg![quote]de amrican dream is beter!!! spreekt wel voor zig en natuurlijk heb ik het niet over iedere amerikaan maar je moet toch wel een aantrekkelijk verhaaltje neerzetten.[/quote]

Raindog · 2 maart 2005 op 18:36

[i]Gaaaaaap[/i]

(Boring, en niet zo’n beetje ook…..)

Bakema_NL · 2 maart 2005 op 19:18

Aantrekkelijk verhaaltje ok. Maar om dan populistisch te gaan doen is een beetje te makkelijk natuurlijk.

Ma3anne · 2 maart 2005 op 20:16

Kan zijn dat je dyslectisch bent? Zo ja, dan is dit een dappere poging om toch te publiceren. Prima!
Zo niet, dan stoor ik me toch wel aan de slordigheidsfouten.
Wanneer je je lezer serieus neemt, kun je best een beetje aandacht aan je spelling en typkunst besteden, vind ik.

melady · 2 maart 2005 op 23:58

‘Welterusten meneer de president, slaap zacht..’

Melady 🙂

tontheunis · 3 maart 2005 op 09:02

De aanwezigheid van de heer Bush in Europa dient een doel. Hij heeft zich namelijk met zijn drogredenen voor een oorlog niet bijster populair bij de Europeanen gemaakt en het handjesschudden met De Hoop Scheffer en Balkenende is een prachtige manier om te laten zien dat alles koek en ei is.

De Amerikaanse gedachte dat land en volk boven alles verheven zijn, is natuurlijk ridicuul.
Die mening deel ik met je.
Dat slechts in dat land kinderen met wapens naar school gaan, deel ik absluut niet. Terecht werd al over Hans van Wierden gesproken door mijn collega.
Meer dan één derde van de scholieren draagt een mes bij zich of erger, zo vertellen de statistieken. Dat die tendens uit Amerika is komen overwaaien, is goed mogelijk gezien de verheerlijking van straatbendes die onder onze jeugd plaatsvindt.

En doe in godsnaam iets aan je Nederlands!

TT

Bakema_NL · 3 maart 2005 op 18:56

Vraag de gemiddelde jeugd wat ze van Amerika vinden en ze zullen zeggen dat het een kutland is…………dat heeft men er aardig ingestampt inmiddels, de eigen mening van de meesten is zowiezo al erg beperkt. Maar toch zegt iedereen altijd dat die wapens en geweld over zijn komen waaien uit Amerika. Grote onzin dus eigenlijk, het rijmt niet met elkaar. Misschien handig als we toch even naar onszelf gaan kijken.

Ma3anne · 3 maart 2005 op 20:10

Je pro-Amerikaanse houding is zo langzamerhand uniek te noemen, Bakema. Heel apart hoe jij Bush en de zijnen altijd verdedigt. Aandelen daar?

Bakema_NL · 3 maart 2005 op 21:15

Dan lees je het niet altijd goed hoor. Er is zat mis met Amerika.
Maar ik word een beetje moe van mensen die met de laatste mode mee moeten doen, zoals het afzeiken van Amerika………vaak op een generaliserende manier en daar hebben dezelfde mensen vaak zo’n moeite mee.

Enne…..leuk grapje over die aandelen…ha…..ha…..ha……….lol.

Raindog · 3 maart 2005 op 22:56

Vergeet [i]moi[/i] niet. Ook ik ben zeer pro-Amerikaans! Screw fashionability… Liever common sense…..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder