Sla ik de krant open voor ook maar een slokje ochtendthee of ik word al om mijn oren geslagen met verijdelde terroristische aanvallen.
De angst heeft Amerika en Engeland in een wurggreep.En in zo’n situatie gaat een mens gekke dingen doen.Ik zie terroristen al lachen achter hun baarden om dat hopeloze gekronkel.In mijn fantasie zie ik een groot vliegveld voor me in Londen: Keurig geklede zakenmannen in hun uniform van donker pak en lichtblauw overhemd…… Hun zwarte schoenen keurig gepoetst, maar wat hebben ze toch aan hun hand bungelen?
Een dun doorschijnend plasic zakje met een
zakdoek,één pil tegen een vergrote prostaat,een gebarsten Ray-Ban zonnebril en een losse sleutel.
En die twee vriendinnen in sophisticated zwart?
Ook zo’n achterlijk tasje in hun duurberingde hand.Met onderin: een gestippeld kinderbeursje, twee tampons (lange vlucht waarschijnlijk)en een flesje met een etiket : drinkbaar voor iedereen, probeer maar!
Aangekomen bij de beveilgingsbeambten kunnen er twintig passagiers tegelijk hun zak in in een bak leggen. Bij het er uithalen ontstaan grote vechtpartijen ; welke zak is van wie?
een kluwen mensen en kapotte plastic zakken die gehavend, verhit en radeloos, te laat bij de gate ariveren.Omdat alle lockers leeg zijn kunnen daar wel extra passagiers in worden geperst.
Toch weer voordeel voor de luchtvaartmaatschappijen.
Ze zullen toch niet expres, nee, natuurlijk niet….

Categorieën: Politiek

pally

Genieten van leven en mensen en natuur om mij heen. Schrijven als belangrijke drijfveer om te ordenen, te relativeren en te communiceren.

7 reacties

Scepsis · 14 augustus 2006 op 19:44

Grappige invalshoeken en leuk geschreven Pally. Het leest vlot, het is licht verteerbaar en ergens ook wel herkenbaar. Jammer dat het iets aan de korte kant is.

🙂

Mosje · 14 augustus 2006 op 19:50

altijd leuk, nieuwe schrijvers erbij op deze site. Maar hoe zal ik je nou eens een hart onder de riem steken, maar tegelijkertijd kritisch zijn over je schrijfsel.
Je associeert er maar een beetje op los, als ik zo vrij mag zijn dat op te merken. Wel leuk allemaal, maar je fantasie leidt tot niets. Wat wil je nou eigenlijk vertellen? je had het wat nauwkeuriger moeten uitwerken.
(Je voordringstukje in het café hier vond ik erg leuk trouwens)

KawaSutra · 14 augustus 2006 op 20:15

Ik ben het wel eens met Mosje. Leuk stukje, wel wat onverzorgd. Ik mis wat spaties en hoofdletters en dat is jammer.

Mug · 14 augustus 2006 op 20:40

Hmm ok, verzorging kan iets beter. Maar verder: Ik vind hem heerlijk! Ik wil meer van dit soort schrijfsels, van mij mag je voorkruipen in het forum…maar ben bang dat ik dit niet mag zeggen van de redactie;-) Ok, niet voorkruipen, gewoon netjes in de columnrij, anders krijg je ruzie:-D

DreamOn · 15 augustus 2006 op 01:19

Je went er wel aan hoor Pally. Mosje is alleen maar aardig bij je eerste twee columns. Daarna is het doffe ellende. 😀 Maar goed, blaffende honden bijten niet.
Welkom hier en ik sluit me bij alle vorige sprekers aan.

Ma3anne · 15 augustus 2006 op 07:12

Grappige column.
Ben het eens met eerdere reacties, dat het een kleine moeite voor je moet zijn hem netjes af te werken voor je hem instuurt.
Niet iedereen hier vindt dat belangrijk, hoor. Maar ik dus wel.;-)

Dees · 16 augustus 2006 op 20:46

Geinig. Van mij mag je nog wel meer doordraven in je fantasie, de remmen los met plastic zakjes. Alleen niet in de supermarkt natuurlijk (zie de column onder je).

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder