Gelet op de aanhoudende muggenplaag bij mij thuis is mijn humeur redelijk te verklaren.
Normaal gesproken ben ik de zachtaardigheid zelve. Als er een prijs in het leven zou worden geroepen voor de meest zachtaardige man zou ik die met stip winnen. Er gaan zelfs geruchten -ik zeg met nadruk gerùchten- dat er mensen zijn die mij softy noemen. Fluisterende geruchten uiteraard, dat mag duidelijk zijn. Als het om muggen gaat raak ik echter alle redelijkheid kwijt. Wie die beesten verzonnen heeft dient met terugwerkende kracht in een vat gestreepte kameleonspinnen, teken en schorpioenen gedeponeerd te worden.
Na dertig muggenbulten besloot ik een anti-muggenmiddel bij Blokker te kopen.
Blokker raadde mij aan een elektrisch apparaat aan te schaffen dat een geluid produceert waar muggen niet tegen kunnen. Voor het menselijke oor is het niet hoorbaar.
Dus kocht ik zes van die dingen (voor elke kamer één) en stak ze in het stopcontact.
Vervolgens eindelijk alle ramen open want dat kon nu. Dacht ik…

En nu sta ik weer bij Blokker met de zes anti-mug apparaten in mijn hand. Zoals gewoonlijk meurt het hier weer naar verschraalde wc-eend. Waarom doet Blokker dat? Als je Blokker binnenloopt denk je altijd dat er net iemand met acute darmproblemen de darmen niet meer kon beheersen en spontaan de behoefte tussen de marineblauwe ontbijtbordjes en nepzilveren fotolijstjes heeft laten vallen waarna een team Blokkercleaners de zaak met driehonderd spuitbussen te lijf is gegaan.

Anyway, ik benader een Blokker medewerkster met de naam Mgobe. Staat op haar naamkaartje, ik zweer het. Klinkt Afrikaans en zo ziet zij er ook uit. Knap en vrolijk.
‘Mgobe? Mag de grote blanke Sahib even je aandacht?’, vraag ik vriendelijk.
Mgobe lacht om deze geestige openingszin maar dat lachen zal haar snel vergaan
‘Wat ies an die hand Master?,’vraagt zij lachend.
‘Mijn anti-mugjes apparaten werken niet,’ antwoord ik en ik laat haar de apparaatjes zien.
‘Gisteren, vòòr deze aankoop van de eeuw telde mijn Goddelijk lichaam slechts dertig muggenbultjes in alle stadia van aankomende jeuk tot onbeheersbare jeuk. Kun je Sahib volgen Mgobe?’
Dat kan Mgobe want ze knikt ijverig van ja waarbij zij ook nog buigt maar dat terzijde
‘Fijn.Gister aan het eind van de middag kocht ik jullie ultieme muggenoplossing, zeg maar de innovatieve anti muggen doorbraak van de eeuw. Of zoals jullie reclamefolder meldt: “stekkertje in stopcontact en zoemzoem weg mug”
En wat denk je? Ik stak zes van jullie apparaatjes in de daartoe bevoegde stopcontacten en vanmorgen werd Sahib wakker met, schrik niet ,vierenvijftig muggenbultjes op zijn Goddelijk lijf! Zoemzoem, weg goed humeur!!’
De lippen van Mgobe trillen van emotie.Het lijkt of zij lacht maar dat verbeeld ik mij

‘Mag Sahib iets vragen aan Mgobe?,’ vraag ik krampachtig mijn ongeduld inslikkend.
‘Master mag eel veel alles vragen,’ antwoord zij.
‘Dank je Mgobe, zou je dan nu, as we speak, jullie cleanteam willen oproepen en vragen of ze een tankwagen dennengeur vermengd met wc-eend op lijkenvetbasis willen laten aanrukken?’
‘Mag humble Mgobe vragen, waarom Master?,’ vraagt Mgobe.
‘Dat zal Sahib je uitleggen Mgobe. Sahib gaat zo meteen namelijk gigantisch over zijn nek omdat Sahib zich zes apparaatjes in de maag heeft laten splitsen waar alle muggen zich de tyfus om lachen. De kans bestaat zelfs dat het niet blijft, bij over de nek gaan.De mogelijkheid dat ook mijn darmen, om mijn protest luister bij te zetten, zich spontaan zullen ledigen, acht ik niet uitgesloten .Bestel bij nader inzien maar twee tankwagens.’
Eindelijk houdt Mgobe het niet meer en barst in lachen uit.En samen met haar het hele Blokkerteam.
Zelfs managing director van der Kaasschaaf mengt zich in de jolijt.

Na een kalmerend kopje Blokker Senseogif word ik buigend en om vergiffenis smekend naar de deur begeleid. Bij wijze van vergoeding ontving ik de VAPONA VLIEGENVANGER (gifvrij en geurloos) Zo’n kleefstrook waar een mug aan blijft kleven als hij daar op landt.
Hij hangt al drie uur en er zwermt een mug of twintig omheen. Niet één gaat er op zitten.

Categorieën: Gezondheidszorg

12 reacties

wendy77 · 14 augustus 2006 op 11:36

hahahaha ik zou het heerlijk vinden eens een gesprekje met Sahib te hebben. Kan ik ook nog eens lachen vandaag (eerste werkdag na de vakantie) 😉 😀

DreamOn · 14 augustus 2006 op 13:30

…En wat is nu uiteindelijk de moraal van dit verhaal?
Koop nooit iets bij Blokker want ’t is rotzooi allemaal! Het verhaal deed me denken aan dit liedje van Herman Finkers, ‘Aladin’ heet dat liedje.

Ik heb me een bult gelachen om dit verhaal!

klapdoos · 14 augustus 2006 op 14:25

Het is weer een lekkere Kees, maar ik had al eerder gelachen, neemt niet weg dat herhaling voor die verhalen van jou altijd een vatbaarheidsfactor krijgt in mijn bestaan. Geldt ook voor je boek trouwens, heb het uitgeleend, nog niet terug…..(story of anyboddy??) 😀 😀 😀

Mosje · 14 augustus 2006 op 15:05

Hier moeten Mug en Archangel maar eens op reageren. Mug omdat ze Mug heet, en Archangel omdat hij ons vast wel kan vertellen hoe nuttig muggen zijn.
😀

pepe · 14 augustus 2006 op 18:04

Had de HEMA geen oplossing, voor je muggenprobleem? 😀

Zoals bijna altijd weer heerlijk gelachen, heb er overigens geen bult bij.

WritersBlocq · 14 augustus 2006 op 18:50

[quote]Zoemzoem, weg goed humeur!!’[/quote]:laugh: Als lachen pijn zou doen, dan zat ik nu aan de morfine!

KawaSutra · 14 augustus 2006 op 19:18

Eigenlijk ben je ook wel een beetje een muggenzifter. 😀

Prlwytskovsky · 14 augustus 2006 op 19:31

Laatst ergens gelezen dat een penetrante zweetlucht de muggen afschrikt. Dit schrikt de dames eveneens af maar die steken niet. Ons heeft weer smakelijk gelachen Kees.

Li · 14 augustus 2006 op 22:46

:laugh: Geweldig weer!

[quote]Hij hangt al drie uur en er zwermt een mug of twintig omheen. Niet één gaat er op zitten. [/quote]

Probeer eens een vlooienband Kees!

Li

Ma3anne · 15 augustus 2006 op 06:57

Gewoon een ouderwetse citroenplant voor je raam zetten, Kees. Kost niets, staat leuk en is efficiënt.
Uit je columns kom je niet bepaald als softy over. Laat dat een troost zijn.:-D

melady · 15 augustus 2006 op 13:04

Zeer grappig en zeker omdat ie onder het kopje gezondheidszorg staat 😉

Naomi · 15 augustus 2006 op 16:13

Helemaal mee eens en te gek trouwens: zo’n vliegenplakstrook. Ik heb al uren sadistisch naar mijn eigen kerkhofje zitten turen, maar ben vorige week zelf te grazen genomen. Was dat ding vergeten en liep er tegen aan, waarna hij helemaal vastzat in mijn haar (inclusief lijken). Dus pas maar op!!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder