Mijn gescheiden overbuurvrouw is een babe. Ze zal een jaar of 40 zijn, gezien haar zoon van 16. Ze is aantrekkelijk en goed verzorgd. Ze is slank en blond. Ze is een babe. En ik kijk graag naar haar. Van zo’n schoonheid word ik vrolijk. Net als van de zon. Maar ze heeft een ex. En die is nu net het probleem. Want mijn buurvrouw en haar ex zijn ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. En dat irriteert me. Want ex komt te pas en te onpas op bezoek. Voor de verhuizing zorgde ex voor alles: verven, tuin herinrichten, meubels versjouwen. Wat een aardige ex, dacht ik nog. Maar dat was te vroeg gejuicht. Na de verhuizing kwam ex, zo dacht ik, nog wat klusjes opknappen. Maar ik zie ex nu zo vaak, dat ik een hekel aan hem krijg. Ze is al wekenlang verhuisd, dus er is naar mijn mening geen reden meer voor ex om langs te komen. Ex is ex, vind ik. Maar ex komt als de buurvrouw thuis is, ex komt als buurvrouw niet thuis is. Ex heeft een eigen huissleutel. Ex heeft een te grote BMW, ex komt een paar keer per week dineren. En dan blijft ex de hele avond. En ik heb de BMW er al een paar keer op betrapt, dat-ie ’s morgens er nog steeds staat en is beslagen van een nacht lang niet bewegen. Dus ex slaapt ook nog bij de buurvrouw. En dat kan natuurlijk niet! Want wie weet wat-ie dan allemaal niet met mijn gescheiden buurvrouw uitvoert. Daar durf ik niet eens over na te denken. Want zoon is nooit thuis. Die woont waarschijnlijk bij ex. En komt af en toe op de fiets langs. Dus ex kan dan met de babe zijn gang gaan.
Een eindje verderop aan de overkant woont nog een gescheiden buurvrouw. Dat is geen babe. Maar ze is wel gescheiden, zoals het hoort: als haar ex hun zoontje komt ophalen, netjes, eens per twee weken, dan staat haar ex buiten te wachten tot zoonlief met rugzak buiten komt. En terugbrengen idem: tot aan de deur. Haar ex komt nooit meer in haar huis. Dat is pas gescheiden zijn!
En op de hoek van de straat woont nog een babe. Die is niet gescheiden, maar gelukkig getrouwd. Ook naar haar kijk ik graag. En ik heb geen moeite met haar man. Het maakt me niet uit wat zij met haar man uitspookt. Ik weet dat-ie er is. en ik vind hem aardig. Hij is man van babe. En zo hoort dat.
Maar als ik de ex van de gescheiden babe van de overkant zie, dan vind ik dat uitermate vervelend. Ex rookt. En ja, ex rookt bij de voordeur, omdat-ie dat binnen niet wil of mag. Maar dan staat-ie daar met een blik van ‘kijk mij nou eens’. En dan heb ik zo’n zin om de straat over te steken, ex op de grond te werken, mijn vuist boven hem te heffen en te dreigen: “Hee, ex, oprotten, dit is wel *mijn* gescheiden buurvrouw, oke?!”


9 reacties

doos1 · 6 december 2004 op 18:16

Oke ik maak een deal met je….jij de babe, ik de ex, alle problemen opgelost !!! Errug leuk geschreven en hou ons op de hoogte van de ontwikkelingen. 😉

Mosje · 6 december 2004 op 19:33

Mm, de wereld bestaat dus uit babes en dozen.
😛

Ma3anne · 6 december 2004 op 20:12

Je loopt achter, joh.

Gaan scheiden en dan LAT-ten met je ex schijnt erg verfrissend en helemaal trendy te zijn, als ik zo om me heen kijk.

Kees Schilder · 7 december 2004 op 07:50

ja, en rookworsten van de hema,Mosje

Dinah · 7 december 2004 op 08:50

[quote]Hee, ex, oprotten, dit is wel *mijn* gescheiden buurvrouw, oke?!”[/quote]

Het valt niet mee om in stilte verliefd te zijn he?? tja en hou dan je jaloezie maar eens in bedwang! 😉

Leuk geschreven.

viking · 7 december 2004 op 09:27

Haha, geweldig!

Ik zal je een verklaring voor dit verschijnsel geven:
Kinderen, vooral pubers, walgen van het idee dat hun ouders ‘het’ nog doen. Als moderne ouder hou je daar rekening mee. Je gaat scheiden en je spreekt vervolgens dáár af, waar de kinderen niet zijn. Je neukt je als getrouwd stel weer een slag in de rondte, je kinderen hoeven zich niet te schamen en iedereeen is heppie!

melady · 7 december 2004 op 23:35

Ik neem aan dat ikmail van het mannelijk geslacht is…. zit je nou de hele dag achter je gehaakte gordijnen je buurtjes in de gaten te houden??

sex met je ex schijnt ‘hot’te zijn…

Melady 🙂

ikmail · 8 december 2004 op 09:20

Ja, joh, de hele dag! Wat je er al niet voor over moet hebben om een column te schrijven! 😛

KingArthur · 8 december 2004 op 11:59

Leuk en deels herkenbaar. Ik ben namelijk de gelukkige eigenaar van een gescheiden buurvrouw waarvan de ex niet meer langskomt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder