Bijna elke situatie in mijn eigen leven kan ik eraan relateren. Of het nou terecht is of niet, bij zowat elke situatie waarin ik mij bevind krijg ik een pop-up te zien op mijn geïntegreerde 36 inch plasma scherm, mijn netvlies. Mensen in mijn omgeving worden te pas en te onpas blij gemaakt met nutteloze, maar voor mij zeer vermakelijke qoutes. Vaker wel dan niet krijg ik ‘zucht’ dan wel niet ‘kreun’ of het alom bekende ‘steun’ te horen als reactie. Het kan me niet schelen. Het heeft me al door menige situatie van liefdesverdriet, verveling en ontwenningsverschijnselen geholpen. Eigenlijk niet eerlijk, want het is ook een soort verslaving van me geworden. Ik ben een fan, ik geef het toe.

Vroeger was ik enorm fan van de Backstreetboys. Ik had posters op mijn kamer, een map vol interviews en een dekbedovertrekset. Die laatste gebruik ik overigens nog steeds wel eens, maar dat is vooral omdat ik liever mijn eigen overtrekset meeneem als ik ergens in een aftands, ranzig hotelletje ga slapen, maar dat terzijde. Ergens fan van zijn is hip. Of eerder gezegd, was hip. De BSB, De Spice Girls, Hanson, Five, Westlife. You name it, I liked it. Omdat het moest. Het hoorde. En ik wilde ook horen, erbij horen, dus ik was fan.

Maar dit is anders. Dit is niet omdat het hoort, al zijn er miljoenen mensen over de wereld die mijn visie delen. Ik krijg het elke keer nog warm van binnen als ik moet lachen om een grapje wat ik al minstens 30 keer heb gehoord, en helemaal synchroon kan meepraten. Het doet er niet toe. Het maakt me blij. Ik kruip in bed met een warme deken over me heen, een zak chips naast me, een grote reep milka chocolade naast me, de deur dicht, de tv aan. Genieten pur sang.

Waarom ik er mijn leven bewust en onbewust aan relateer weet ik niet. Mijn leven lijkt in geen opzicht op hun leven. Ik woon thuis bij mijn ouders. Ik ben geen man van boven de 30 die al 3 keer gescheiden is. Ik ben niet vreemd gegaan met het meisje van het kopieerhok. Hier is dat gewoon een dikke trol. Enige overeenkomst is dat ze ook een navelpiercing heeft, en dat had ik liever niet gezien. Ik ben geen kok, ik ben vroeger niet heel dik geweest, en ik ben ook geen masseuse. Ik werk niet met fossielen, tenzij je mijn collega’s meerekent, en ik heb nog nooit in een reclame gespeeld. Het is gewoon zo herkenbaar. De frustratie, de onmacht, de humor en de liefde en de vriendschap.

Ik kan het niet verklaren. Ik wil het niet verklaren. Toen ik 12 was hing Nick van de BSB boven mijn bed. Omdat het hoorde. Nu ben ik al ruimschoots de leeftijdslijn van volwassen gepasseerd, en er hangt nog steeds een poster boven mijn bed. Vrijwillig. Omdat het me blij maakt. De dvd box in mijn nachtkastje, mijn 6 beste vrienden aan de muur…We’ll never go on a break!!


17 reacties

arta · 9 februari 2009 op 19:53

[quote]De dvd box in mijn nachtkastje, mijn 6 beste vrienden aan de muur…We’ll never go on a break!![/quote]
Jaja, ik ben een beetje wereldvreemd, maarre…wie hangen er nu boven jouw bed???

doemaar88 · 9 februari 2009 op 19:56

Ik vat ‘m ook niet helemaal…

fijnedagnog · 9 februari 2009 op 20:44

Ik zet de joker en ga voor antwoord C. Backstreet Boys

phoebe · 9 februari 2009 op 20:44

Jeetje mensen… wat erg..

Ik heb het natuurlijk over FRIENDS!! 😀

lisa-marie · 9 februari 2009 op 20:55

Aan het einde begreep ik pas dat het om friends ging en toen begreep ik het geheel ook beter.
Voor die tijd was het erg warrig.
En als ik friends niet zo vaak had gezien had ik de laatste zin niet begrepen.

Mosje · 9 februari 2009 op 22:22

Duurde lang voordat ik het snapte. en nu zelfs nog niet alles, vrees ik.
Tja, en Friends, daar moet je een fan van zijn, en dat ben ik absoluut niet.

KawaSutra · 10 februari 2009 op 00:28

Friends?

Mien · 10 februari 2009 op 08:00

Ik herken het Phoebe.
Moet dagelijks denken aan Horse, Jock, Dr. Rossi, Sue Ellen, Ridge, Bobby, Broek, Lassie, Flipper en Pipo het clowntje (niet te verwarren met Pipi het vlechtenmeisje) en Clarence … ach, ja … zal ze allemaal vandaag maar weer eens een fanmailtje sturen … :hammer:

Mien

LouisP · 10 februari 2009 op 09:29

Phoebs,
vreemd, schaamte, ik als absolute fan van Ross Geller had het niet in de gaten. Na de reacties nog een keer gelezen en nu vind ik het heel leuk maar vooral origineel.
“Get off my sister” duizend keer gezien en nog leuk.

L

phoebe · 10 februari 2009 op 09:39

Haha… Die blijft briljant ja.. 😀

‘You ate my sandwich? MY SANDWICH!!??’ :hammer:

LouisP · 10 februari 2009 op 09:47

Hoi Phoebs,

wat denk je van Ross voor het raam met de foto’s van de meisjes en docter Geller met het schotse accent.
De voorlaatste alinea vind ik erg goed.

L

phoebe · 10 februari 2009 op 10:09

Refresh my memory.. I think I didn’t pull out the q-tip on time..;)

Ross voor het raam met de foto’s van de meisjes? bedoel je als hij net doet of hij verdrinkt, tv kijkt, surft etc. in z’n nieuwe huis?

‘Yes, bombay is very nice this time of year’.. Go Rachel;)

Anne · 10 februari 2009 op 10:20

Tja, ook ik geen fan van Friends. Maar het fan zijn van een serie dat is me dan weer wel heel bekend. Ik kijk hier naar een echte Bosnische, ja zelfs een in en in “Sarajevose” humoristische serie (Lud Zbunjen Normalan = Gek In de war Normaal)en kan daar net zo lyrisch over zijn als jij in dit stukje. Inderdaad, het kan je dag even verlichten, dat heb je goed beschreven vind ik.

phoebe · 10 februari 2009 op 10:48

Het maakt voor de column toch niet uit over wie het gaat…

LouisP · 10 februari 2009 op 10:53

Ross doet dan een soort breakdance en denkt dat de meiden naar hem kijken.”they keep on loving it”
De meiden hebben echter een grote foto van hun zelf voor het raam gezet.

“smelly cat” and “the twin hands” is top.
L

phoebe · 10 februari 2009 op 12:13

Jaa die bedoelde ik!! Dat zijn die borden van Pamela Anderson en Yasmine Bleeth.. Met hun hoofden erop!

Phoebe is sowieso cool…

Phoebe: ‘First time I met Chandler I thought he was gay.. Now here I am singing at his Wedding day’..

Monica: ‘Phoebe!!!’

Phoebe: ‘Well later on I sing that he is ‘probably’ not gay..!’

:hammer:

u-queen · 10 februari 2009 op 21:58

Jeetje wat een quotes hier zeg 😉 Ik heb de serie ook wel een paar keer gezien, aangezien het tot treurens toe herhaald wordt 😀
Maar de citaten doe ik je niet na, ik weet alleen nog niet of daar blij om ben of niet :lach:

Het maakt voor de column natuurlijk niks uit om wie het gaat, het gaat om het gevoel en dat zit duidelijk wel goed 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder