Sommige mensen zijn prima geschikt om mee te gaan stappen. Anderen zijn weer bij uitstek ideaal om mee uit eten te gaan. Bij anderen moet je zijn als je zin hebt in een heerlijke ‘upper-ware’ party. Ik ken er ook eentje waar je bij terecht kunt als je toe bent aan een nieuw uiterlijk, die verbouwt zo je hele hoofd. Sommige mensen hebben gewoon een roeping in hun leven. Zo ook ik. Ik blijk bij uitstek geschikt te zijn als ‘praatpaal schuine streep therapeute’. Niet dat ik ook psychologie heb gestudeerd of wat dan ook, maar ik heb gewoon zo’n kop waar je heerlijk tegenaan kunt zeuren met je problemen. Vaker wel dan niet heb ik stortbuien aan waterlanders mogen opvangen, mijn woorden een spreekwoordelijke paraplu. Wat is het toch aan mij waaraan mensen zien dat ik te vertrouwen ben, dat ik wijs genoeg ben adviezen te geven en niet alleen zeg wat het gemiddelde vrouwenblaadje zegt? Ik wou dat ik het wist, dan kon ik het op mijn cv zetten en er grof geld mee verdienen.

Vriendinnen, vrienden, collega’s en zelfs ex-vriendjes komen naar me toe als ze ergens mee zitten. De scheiding van hun ouders, de break-up met hun vriendje, het overlijden van hun hamster. En uiteraard sta ik altijd paraat met wijsheden uit van die ‘wijze spreuken boekjes’, waar ik voor het gemak maar een database van heb aangelegd. Vak literatuur of zoiets. Ik geef toe, mijn adviezen zijn ook niet slecht. Ik beredeneer situaties vanuit logica, probeer meerdere kanten van het probleem te belichten, en vaak wordt dat meer gewaardeerd dan de onzin die sommige mensen spuien in het kader van ‘ik zeg alleen wat ik denk dat je wilt horen’. Misschien helpt het ook dat ik besef dat alles ook echt makkelijker gezegd is dan gedaan. Of misschien komt het doordat ik zelf ook genoeg shit heb meegemaakt, waarbij ik ook de nodige adviezen kreeg van mijn moeder, een wijze vrouw.

Ik denk persoonlijk een combinatie van alle factoren. Als ik zelf in de geestelijk in de penarie zit neem ik de adviezen die men mij geeft nooit ter harte. Niet omdat ik eigenwijs ben en het zelf allemaal beter weet, nee omdat ik ze dan kan recyclen en kan gebruiken bij de problemen waar mensen mee naar mij komen. Zelf iets verzinnen is gewoon zwaar vermoeiend en zo 2008! Ik meen wat ik zeg en kan me goed inleven in iedereen. Ik heb nou eenmaal een verzorgende persoonlijkheid.

Dus of het nou om ex-mannen gaat die je proberen te pesten, konijnen die steeds losbreken, ouders die elkaar het kot uitvechten of juist niet van elkaar af kunnen blijven waardoor je trauma’s hebt en nooit meer seks durft te hebben, kom maar naar mij. Iedereen heeft een roeping in het leven, en dit is blijkbaar de mijne. Ergens streelt het mijn ego wel dat mensen zo’n vertrouwen in me hebben, maar ik baal er soms stiekem toch van dat ik niet de vriendin ben waar je mee uit eten gaat, of waar je mee wilt stappen. Nu heb ik een hele kast vol liggen met ongedragen, hippe truitjes met veren en glitters. Of zou daar het probleem in zitten?

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Dees · 15 februari 2009 op 11:03

Leuk he, schrijven… Toch is het misschien een idee om het niet aan de lopende band in te sturen, zeker niet bij overvolle wachtrijen, want zoveel Phoebes achter elkaar zorgt toch voor wat oververzadiging en dat zegt dan niets over je schrijfkunsten…

pally · 15 februari 2009 op 11:16

Dees neemt me de woorden uit de mond. Minder insturen, Phoebe! Zorg dat je niet tweemaal op de hoofdpagina staat. Dat werkt irriterend en dus tegen je in. Zonde, want schrijven kun jij zeker. Over een weekje lees ik je weer. 😉

groet van Pally

Mosje · 15 februari 2009 op 12:47

Ja Phoebe, jij hebt een probleem. Wil je er met me over praten?
😀

phoebe · 15 februari 2009 op 16:14

Sorry!! Het is gewoon enthousiasme denk ik.. Ik krijg inspiratie en dan schrijf ik een stuk.. gelijk op de ‘post’ en dan denk ik er niet bij na dat er de dag van te voren ook al eentje weg is gegaan..

Er zal er waarschijnlijk binnekort nog eentje bij komen, over een dag of 2, alvast mijn excuses daarvoor :stom: Ik zal me voorlopig even koest houden!

:slapen:

DreamOn · 15 februari 2009 op 21:34

Dat enthousiasme snap ik wel hoor, ik had dat ook, toen ik net op cx schreef! 😉

Waar ik me wél aan erger, is je totale gebrek aan bescheidenheid; in wat ik tot nu toe van je gelezen heb is het voor mij net alsof jouw boodschap constant is: “Ik ben een gewéldig mens. Dat weet ik, dat weet mijn omgeving, en nu moet de hele wereld het weten!”

phoebe · 15 februari 2009 op 22:50

Ik vind het heel jammer dat je dat zo opvat..

Zogenaamde arrogantie is een vorm van zelfspot en ook een soort van humor…

Het is een manier van schrijven.. tsja.. als ik me zou moeten ergeren aan alle mensen die anders schrijven dan ik.. dan kan ik maar beter in een hutje op de heide gaan zitten en niet meer communiceren met andere mensen…

Klein detail: Ik heb tot nu toe 14 columns geschreven.. in eentje daarvan schrijf ik met duidelijke spot over hoe leuk ik wel niet ben, en in bovenstaande column dik ik gewoon de werkelijkheid aan… 2 van de 14 columns dus..

Ik erger me altijd zo aan mensen die overdrijven…

KawaSutra · 16 februari 2009 op 00:10

De zelfspot komt toch best overtuigend naar voren. En het is nu eenmaal leuker je te profileren dan een beschrijving van hoe bescheiden je wel niet bent, al kan dat dan ook wel weer arrogant overkomen.
Maar even to the point. Als ik het goed begrijp kunnen we een nieuwe CX-rubriek starten: Lieve Phoebe? 😀

Mien · 16 februari 2009 op 07:42

Vooral blijven insturen Phoebe, maak die ouwe rotten en mij gek op CX en blijf de redactie een beetje plagen.

Nee, zonder gekheid en vooral niet overdreven, je begint al beter te schrijven.

Soms lopen de zinnen nog niet lekker, maar ze zijn in ieder geval al een stuk korter.

Let ook op dat je niet woorden als ‘ook’ te vaak herhaalt in een zin.

Vooral blijven insturen.
Laat je enthousiasme niet temperen, het is een groot goed. Ben er niet zuinig mee maar wel zuinig op!!!

Wel de column eerst even een paar uur of liefst een dagje laten afkoelen voordat je hem instuurt.

Je zult zien , dan wordt ie nog beter.

Mien (lang van stof dit keer) 😀

p.s.
Voor ik het vergeet.
Leuke column met nodige zelfspot.

maurick · 16 februari 2009 op 08:55

Volgens mij heb je iemand nodig om over dit probleem te praten, praatpaal. 😀

[quote]Nu heb ik een hele kast vol liggen met ongedragen, hippe truitjes met veren en glitters. Of zou daar het probleem in zitten? [/quote]

I’m afraid so 😥
Maar ik geloof dat De Toppers nog wel iemand kunnen gebruiken. Ga ervoor!:-D

Zonder gekheid, het is een leuke column met de nodige zelfspot. Het is jammer dat sommige mensen dat niet doorhebben.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder