Sinds kort wordt onze buurt regelmatig gevisiteerd door een groep jongeren van bedenkelijk allooi. Ze lopen de hele dag wat te lanterfanten en voeren geen flikker uit! Zoals ik het zie leren ze op deze manier nu geen fatsoenlijk vak, kunnen ze straks niet de kost verdienen en als ze dan geld nodig hebben; tel uit je winst. Laatst is er bij de buren een elektrische fiets gejat en naderhand teruggevonden onder de kont van een van die gasten. En wat doet de politie in ons dorp? Boetes uitdelen voor wildplassen en te snel rijden!

Waarom krijgen mensen met een grote bek in dit land alles voor elkaar en kan de gewone man alleen maar werken en betalen? Die lanterfanters lachen zich de knopen uit hun broek! Ze hebben misschien nog nooit iets nuttigs uitgevoerd, kosten de maatschappij handen vol geld en als het een beetje tegenzit, houden ze dat hun hele leven vol. Ambtenaren hebben er een dagtaak aan om dat soort figuren weer te laten ‘herintegreren’. Want die zijn er stiekem wat mee gemoeid; ambtenaren! Hoeveel begeleiders zijn er bijvoorbeeld nodig om iemand als Volkert van der G. te helpen om zijn weg terug te vinden in het reguliere burgerleven? Eerlijk gezegd: Ik wil het niet weten.

Wat denkt u van die zedendelinquenten die worden vrijgelaten en in herhaling vervallen. Onbegrijpelijk hoe sommige mensen, die een aantoonbaar gevaar vormen, toch weer op de samenleving worden losgelaten. Je moet er toch niet aan denken dat je eigen kind ten prooi valt aan zo’n op proefverlof gestuurd ongeleid projectiel! Je zou zeggen, dat kan anders. Met de huidige medische kennis hoeft het toch niet moeilijk te zijn om dergelijke snuiters op een adequate manier van hun probleem af te helpen. Is dat niet voor iedereen het beste? Dat is mijn vraag.


G.van Stipdonk

Gerard van Stipdonk. Mijn motto: Wie schrijft die blijft.

12 reacties

Frans · 7 oktober 2014 op 20:28

Je kunt ze natuurlijk ook castreren en ze vervolgens hun eigen ballen laten opeten. Wel goed bereid. Door een gereputeerde chef. Straffen is zo moeilijk niet.

  g.van stipdonk · 8 oktober 2014 op 19:08

  Kijk! Een reactie met ballen. Daar gaat het bij deze opdracht toch ook een beetje om, denk ik. Bedankt.

Mien · 7 oktober 2014 op 22:07

Jouw vraag … ehhh … vragen zijn duidelijk.
Maar voor wie zijn ze bedoeld? Wijkkrant, landelijk dagblad, … ?
Op deze wijze niet een uitdaging van de maand maar eerder een uitdaging van het jaar … om antwoord te krijgen.

  g.van stipdonk · 8 oktober 2014 op 19:10

  Heb inderdaad verzuimd om te adresseren. Maar och, uiteindelijk wordt het stukje alleen door volgers van Columnx gelezen. Vandaar.

arta · 8 oktober 2014 op 12:29

Volgens mij heb jij jouw tien irritatiefactoren in één stuk verwerkt…. Hangjongeren, ambtenaren, mensen met grote bek, zedendelinquenten…

Wel een leuke uitwerking.
Met plezier gelezen!

  g.van stipdonk · 8 oktober 2014 op 19:12

  Ben vanuit één irritatiefactor begonnen en de rest volgde vanzelf. Bedankt voor de leuke beoordeling.

evil-ine · 8 oktober 2014 op 12:51

Heerlijk stuk. Helaas wel herkenbaar, zie er wat voorvocht in. Goed geschreven!

  g.van stipdonk · 8 oktober 2014 op 19:13

  Hartelijk dank voor deze heerlijke beoordeling.

Ferrara · 8 oktober 2014 op 23:15

Heerlijk hè, even helemaal losgaan naar aanleiding van zo’n uitdaging. :yes:

Nachtzuster · 8 oktober 2014 op 23:37

Goed gedaan, deze uitdaging! Helder en duidelijk verwoord probleem wat volgens mij landelijk is.

Nachtzuster · 8 oktober 2014 op 23:38

oja, leuk jou weer hier te lezen!

g.van stipdonk · 9 oktober 2014 op 22:02

Inderdaad een uitdaging naar mijn hart, deze opdracht van de maand. Hartelijk dank voor jullie hartverwarmende reacties.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder