Ik sta in de kroeg met mijn collega’s een biertje te drinken en…. Godver mij Mobieltje beweegt weer als een vibrator. Ik kijk op mijn mobieltje en het is precies wat ik verwachtte, mijn vriendin die me vraagt hoe laat ik thuis kom. Ik kijk mijn collega aan en hij kijkt mij aan met een blik vol afschuw, hij weet dat ik aan de ketting lig denk ik bij mezelf. Ik loop naar de WC toe en stuur haar toch maar een SMS terug: “Hey schat het is hier nog niet echt druk, de meeste collega’s moeten nog komen. Het zal wel wat later worden, sorry, liefs mij.” Ik keer terug naar mijn collega’s en ga verder met het potje tafel voetbal, langzaam wordt het drukker en er komen meer collega’s bij.

Mijn mobiel begint weer te trillen, godver dat is zij zeker weer, mevrouw de politieagent. Nou ja ik stuur zometen wel wat terug…..Ow hij blijft over gaan, godver ze belt nu zelfs, snel loop ik naar de WC en neem de telefoon op: “Ja met mij…” Ik hoor aan de andere kant mijn vriendin die half verdrietig is en half boos, ze wil dat ik naar huis kom. “Maar het wordt net gezellig hoor ik mezelf zeggen.” En dat was ook zo, ik beëindigde het telefoon gesprek met de belofte om rond een uur of 12 thuis te zijn, dan zou het wel ver afgelopen zijn.

Om 12 uur was het nog wel gezellig, maar toch gingen er mensen naar huis. Ze belde me weer en ik zei dat ik onderweg naar huis was en hing op….Maar opeens besefte ik dat ik er genoeg van had. Die controle, die dwang, ze vertrouwde me niet en ik kon niet tegen die jaloersheid. Ik was ondertussen ook wat onder invloed en ik nam de stap, ik stuurde haar een sms dat ik niet naar huis kwam en besloot om bij een vriendin te blijven slapen zodat ik haar niet onder ogen hoefde te komen. Dat was dan wel laf, maar wel erg veilig en gemakkelijk.

“Kom maar met mij mee”, zei het meisje. “Die bitch hoef je voorlopig niet te zien, vuil bezitterig kind dat ze is”. “Je moet gewoon meer lol maken in het leven dan vergeet je haar wel”. “Morgen kijken we nog een goede film als je wil, ik heb nog wel wat liggen, ow en zet je mobiel nu maar uit anders blijft die psycho je nog heel de avond bellen.”

Wou dit wijf iets van me ofzo? Want daar had ik dus echt geen zin in hè. Maar goed het was wel een fijn onderkomen en ik besloot om met haar mee te gaan, snel stuurde ik mijn vader en moeder nog een SMS om hun gerust te stellen en zette daarna mijn telefoon uit.

Ik had mijn vriendin op een professionele manier gedumpt, of was ik die avond gewoon een asociale hufter? Ik denk dat laatste…

~Rob


27 reacties

prikkels · 19 februari 2005 op 13:05

En…hoe is het uiteindelijk afgelopen. Uit of aan?

Maar professioneel gedumpt? Hoezo is dat een beroep dan?
😛 😛 😛 😛

Eddy Kielema · 19 februari 2005 op 13:31

[quote]Ik had mijn vriendin op een professionele manier gedumpt, of was ik die avond gewoon een asociale hufter? Ik denk dat laatste…[/quote]

Dat denk ik ook Rob…

Raindog · 19 februari 2005 op 15:24

Bezitterig gedrag komt voort uit onzekerheid nietwaar? Terecht zo bleek…. hehehe….

Weetje? Dit soort dingen zijn altijd smerig, ongeacht welke methode je kiest. Daarom, niet onnodig zorgen over maken.

Ab · 19 februari 2005 op 16:20

Hoi Robster,je geeft het antwoord zelf al,eeen
asociale hufter.Zo ga je niet met vrouwen om,de
mooiste wezens van de natuur.Zij verdienen respect en toewijding.Toen ik je eerste column las dacht ik het komt wel goed met die robster, maar nu weet ik het nog zo net niet. ab

Kees Schilder · 19 februari 2005 op 16:39

Hoe vind jij jezelf?

Mosje · 19 februari 2005 op 17:20

Robster, als je nou feedback wilt op je verhaaltjes, en er iets mee wilt doen, stuur dan niet meerdere verhaaltjes tegelijk op.

Dinah · 19 februari 2005 op 17:48

[quote]Ik had mijn vriendin op een professionele manier gedumpt, of was ik die avond gewoon een asociale hufter? Ik denk dat laatste…[/quote]

Inderdaad, je bent gewoon een slappe zak

Robster · 19 februari 2005 op 18:55

Mooi jongens, jullie geven precies de reactie die ik graag wilde horen van jullie.

Ik was namelijk de gedupeerde jaloerse vriend die thuis zat en daarop is dit verhaal gebaseerd. Ik voelde mij toen slecht behandeld en wou het verhaal van de andere kant belichten.

Ik weet nu dat ik niet de enigste die vind dat ik op een associale manier ben behandeld. Ga er dus niet altijd van uit dat columns precies overeen komen met mijn sl.

Reacties over schrijfvorm etc. zijn nog steeds zeer welkom!

Rob.

FYI: zelfde onderwerp als mijn 1e column en dat is dus idd einde verhaal 😉

fjag2003 · 19 februari 2005 op 19:00

Goeie Rob!
Ga zo door, stort je hart uit.
liefde, de mooiste vorm van inspiratie
gr frank

mrcrash · 19 februari 2005 op 19:35

Ja hoor, dat is een slap excuus nu de hele goegemeentge over je heen valt om dan maar te roepen dat jij de gedupeerde partij bent.

Slap, slap, slap. Kom er gewoon voor uit dat je een beroepsdumper bent, om met je eigen woorden te schrijven.

Ik hoop van harte, dat die opleiding gauw opgedoekt wordt.

Misschien is het plaatsvervangende schaamte voor mijn eigen sexe. Maar zo ga je gewoon niet met mensen om! 😡 😡 😡

Ab · 19 februari 2005 op 19:49

hoi Mrcrash, dit zijn de juiste woorden voor mijn heb je gelijk,met het omdraaien van het verhaal. Eens leert hij het wel. groet ab

Bakema_NL · 19 februari 2005 op 21:22

Lachen, een aantal van die reakties…

Dat jaloerse gedoe hebben wij hier al achter ons gelaten…..gewoon genieten van het leven.

sally · 20 februari 2005 op 00:09

Aparte wending kunnen de reakties op een verhaal
geven.
Je hebt in ieder geval wel reakties uitgelokt.
Ben benieuwd naar je volgende columns.
Dan pas kunnen we uitmaken of jij een lul bent of zij de trut. 😀
groet
Sally

Raindog · 20 februari 2005 op 01:51

Nou nou nou, wat een heerlijk correcte reacties weer. Neem van mij aan: dumpen is een vak, een ambacht, een bekwaamheid die men zich alleen meester kan maken door deze veelvuldig te oefenen. Alles is geoorloofd zolang het gewenste resultaat maar bereikt wordt en de menselijke aard schrijft nu eenmaal voor dat hoe gemakkelijker de manier is, hoe beter dat is. Voor een weerwoord zijn er altijd nog de nodige vrienden en vriendinnen die desgewenst graag met thee sjouwen of andere onzinnigheden die de feiten niet veranderen. Hoe harder, hoe beter.

Oh ja kijk, het zit zo: ik wilde het even van een andere kant belichten.

Beetje flauw hoor Robster en wat mij betreft een stevig punt van kritiek op deze schrijfvorm. Alsjeblieft.

En wat ga je nu tegen je exje zeggen, “de mensen van ColumnX zijn het met me eens?” Was het daar allemaal om te doen? Als je je slecht behandeld voelt heb je volgens mij geen andere mensen nodig om je dat te vertellen. Ik zou het op prijs stellen dat je evenmin voorgeprogrammeerde reacties van mij gaat verwachten. Dat zou namelijk (ook) wel eens teleurstellend kunnen worden.

Robster · 20 februari 2005 op 04:35

Ik denk dat jullie mij niet hoeven te beoordelen om eerlijk te zijn zit ik hier ook niet op te w88.

Reacties als van onze nieuwkomeling MrCrash dat hij mij niet geloofd zijn natuurlijk helemaal dom, zeker dat hij mijn andere columns niet heeft gelezen.

Ik ben gedumpt ja, en hard ook, ik schrijf het van me af. Maar als mensen hier op deze manier gaan reageren heb ik hier niet veel zin meer in.

Of ik een lul ben? Ja waarschijnlijk wel ja ik was namelijk een jaloerse lul, maar meer ook niet. Angst om iemand te verliezen kan je tot waanzin drijven.

Mvgr,
Rob.

Louise · 20 februari 2005 op 09:27

Goed of fout is hier helemaal niet aan de orde. Iedereen heeft ruimte nodig, eigen ruimte. En hoe harder je aan iemand trekt, hoe harder diegene wegloopt van je.
Ik zou er panisch van worden in ieder geval 😉

Dees · 20 februari 2005 op 12:10

Lastig hoor, dumpen en gedumpt worden. Ik hoop het nooit meer mee te maken en al helemaal niet via sms!

Robster · 20 februari 2005 op 12:35

[quote]Goed of fout is hier helemaal niet aan de orde. Iedereen heeft ruimte nodig, eigen ruimte. En hoe harder je aan iemand trekt, hoe harder diegene wegloopt van je.
Ik zou er panisch van worden in ieder geval [/quote]

Zie mijn les van column 1 🙂

Ma3anne · 20 februari 2005 op 13:13

Sja, columns publiceren doet soms stof opwaaien. Ik heb deze column en reacties even moeten laten bezinken voor ik er iets zinnigs op kan zeggen.

Ik vind het verwarrend, dat je de feiten hebt omgedraaid, maar tegelijkertijd vind ik het een vondst om je eigen gevoelens zo te beschrijven en in de chaos een weg te vinden.

Je hebt in elk geval reacties ontlokt die er niet om liegen. Geslaagde column dus. Blijf schrijven!

WritersBlocq · 20 februari 2005 op 14:07

Je spiegelt jezelf vreselijk goed door deze manier van schrijven. Weergeven hoe irri je bent als je ziekelijk jaloers bent. Wat weerhoudt jou ervan om lekker zelf de kroeg in te gaan als zij het elders naar haar zin heeft? Gewoon borrelen, lol trappen, whatever. Het laadt je batterijen op, geeft afleiding en vertrouwen in jezelf, vind ik. Suc6 en blijf schrijven!!! Groetje, Pauline.

pepe · 20 februari 2005 op 14:11

Niet alles te serieus nemen dus cx-ers.
Ik vind het wel lachen, vooral de reacties.
Ook ik kan wel eens een verhaal/column schrijven alsof ik het zelf heb meegemaakt, dat is lang niet altijd zo.

Ik heb nog nooit een brandweer man in mijn bed gehad;-) Maar er wel over geschreven.

Robster · 20 februari 2005 op 14:24

Nu het over is hang ik zowieso iedere week wel een avondje in de kroeg :p

Get ready for kroegverhalen 😎

fjag2003 · 20 februari 2005 op 14:49

Robster,
Blijf schrijven, columns roepen reacties op. Soms erg felle zelfs, maar jij hebt de wijsheid in pacht. Probeer niet te veel te reageren op boze reacties terwijl jij degene bent die weet hoe t in elkaar steekt. je bent trouwens niet de enige 😉
groet,
Fjag2003

Li · 20 februari 2005 op 14:58

Wat hangt er toch een heerlijk sfeertje.

Ik onderschrijf de reactie van Pepe. Niet alles wat er geschreven wordt, is waar.

Het is zo, het was zo, of het had zo kunnen zijn…

Li

Fred · 21 februari 2005 op 09:42

Ik ben niet onder de indruk en al helemaal niet over de column. Kan veel beter.
En al die zinloze discussies zijn al helemaal niks.
Leven Nederland, maar het schijnt zo te horen. De een die vindt dat hij de ander de oren mag wassen.
Als er een peil was en ligt dit allemaal er ver beneden.

Robster · 21 februari 2005 op 21:45

[quote] Re: Mijn vriendin is jaloers
Geschreven door: Fred Datum: 21/2/2005 9:42

Ik ben niet onder de indruk en al helemaal niet over de column. Kan veel beter.

[/quote]

Hi Fred, zou je svp kunnen toelichten op welke punten je het slecht vind en hoe ik het beter kan doen. Kwil namelijk graag vooruitgang boeken 🙂

Raindog · 21 februari 2005 op 23:45

Jeetje Robster, wat ben jij ontzettend gefixeerd op ‘resultaat’. Als ik een tip mag geven; zorg er in de eerste plaats voor dat je schrijven zelf gewoon leuk vindt om te doen. De rest komt al schrijvende vanzelf. Zo lang schrijf ik zelf ook nog niet en ik kan aan mijn eigen pennevruchten soms maar amper een touw vastknopen. Ik vind het vinden van een eigen stijl bijvoorbeeld heel erg lastig. Naar mijn eigen idee wissel ik soms te extreem tussen verschillende stijlen waardoor de nietsvermoedende lezer zomaar het idee kan krijgen met twee heel verschillende schrijvers te maken te hebben terwijl er een-en-dezelfde naam onder staat. Anderzijds ìs dat misschien juist wel mijn stijl aangezien ik in het dagelijks leven ook met regelmaat op dat fenomeen stuit, oftewel anderen bij mij maar dat terzijde. Schrijvers als bijvoorbeeld Kees, Mosje, Sally maar ook Wayan, Viking en Fred zelf lijken veel vaster in hun stijl hetgeen ik soms kan benijden. Misschien is het ook wel bewondering. Maar omdat ik het nog steeds veel te leuk vind om ermee op te houden schrijf ik gewoon maar wat door….. Goed, slecht of fout bestaat zo bezien niet, niet zolang ik het zelf zo leuk vind om te doen. Het komt wel… En je zult het grotendeels toch zelf moeten doen; er bestaat geen eensluidende heilige formule of iets dergelijks. Van reacties en ook de columns van anderen blijf je doorlopend iets opsteken dus die moet je gewoon steeds blijven lezen. Dat mechanisme werkt op deze site in ieder geval prima en dat heb je zelf inmiddels ook al zo ervaren denk ik. Twijfel daarom maar niet teveel.

Succes.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder