Ooit wel eens een ingegroeide teennagel gehad.
Ook wel eens in m`n vinger gesneden. De hele dag dat pijnlijke plekje voelen. Of kiespijn. Alles heb je er voor over om er van af te komen.
Peanuts, bij mensen die áltijd “echt” pijn hebben. Rugpijn, wondpijn, reuma… Ze legt een paginagroot artikel uit de krant voor m`n neus. .
“Miraculeuze hansaplast helpt je van je pijn af” staat er boven het artikel.
Ik lees dat de wonderdokter met behulp van pleisters in bepaalde banen op je lichaam te plakken je voorgoed van je lijden af helpt. Elly werd van haar whiplashpijn afgeholpen en Anny had eindelijk geen last meer van haar hernia. Het ligt allemaal aan verstoorde energiebanen volgens onze wonderdokter.
“Wil jij met me mee?” vraagt ze aarzelend.
Op een kille dinsdag middag rijden we door een triestig motregentje een modderig bospaadje af, op zoek naar onze redder in nood. Wie ben ik, om haar af te praten van de kans, van haar pijn verlost te worden.
De grote woonboerderij in the middle of nowhere is voorzien van een professioneel ingerichte behandelkamer.
`Ik werk in combinatie met natuurlijke medicijnen, pleisters en een beetje reiki` vertelt de “specialist”.
(Ooit wilde iemand mij telefonisch d.m.v. reiki, op afstand behandelen aan m`n pijnlijke rug. Ik heb bedankt. Helaas gaat dit mijn voorstellingsvermogen te boven)
.
Dr. Spot legt z`n hand op de zere plek en vraagt of dat de pijn verlicht. Zij voelt geen verschil. Hij legt z`n hand op verschillende pijnlijke plekken en blijft vragen of de pijn al verlicht. Weer moet ze ontkennend antwoorden.
Ik vraag of ik niet beter even in de wachtkamer kan gaan zitten. Ik vrees dat mijn nuchtere houding storend werkt op de behandeling. Omdat dr. Spot niet een week lang zijn hand op de zere plek kan houden worden er veterdunne pleister op de pols geplakt en duim en wijsvinger moeten strak op elkaar gehouden worden.Hij probeert ze vervolgens uit elkaar te trekken. Dan wordt de pleister de andere kant opgeplakt en weer trekt hij de vingers uitelkaar. Conclusie: de energiebanen bij mijn vriendin zijn linksdraaiend. Principe achter de methode: het herstellen van de spiraalvormige energiedoorstroming door het aanbrengen van smalle stroken pleister op de te behandelen lichaamsdelen.
Nu volgt het echte werk. Dunne pleisters worden als een hekwerkje op de rug van de patiënt geplakt.
“Zo U kunt het truitje weer aandoen. De pleisters drie dagen laten zitten en we moeten afwachten of het de pijn verlicht. Zo niet dan moeten we een vervolgafspraak maken.Dat is dan 75 euro”
Binnen een kwartier staan we weer buiten.
Hanny heeft pijn. In haar lijf, in haar ziel en in haar portemonnee. Maar ach, wat is 75 euro.
Het was het proberen waard.Voor haar. Maar het is pijnlijk haar teleurstelling te delen.
Ik heb zin om die vent zo`n pijnlijke heister te verkopen, dat hij binnen een week door z`n therapeutische pleisters heen is.
Voor zichzelf.

Categorieën: Gezondheidszorg

16 reacties

WritersBlocq · 28 december 2005 op 16:58

Helemaal mee eens! Maar in het grote, donkere bos der toverdoktoren en dito heksen schuilt ook veel goeds. Helaas zitten deze rotgewortelde struikjesrovers er ook tussen.
Wel leuk geschreven 🙂

Mup · 28 december 2005 op 19:19

Er wordt helaas te vaal misbruik gemaakt van mensen die hopen op een pijnloze dag, of zelfs maar een uur. Als je die kerel te pakken hebt, wil ik hem voor je vasthouden, kun jij erop los,

Groet Mup.

DriekOplopers · 28 december 2005 op 21:22

Nou, dat wordt nog vechten op Columnx. Wat ík wil slaan. Die fraudedokter. Recht op zijn bek. En hard. Het smerigste van het smerigste is misbruik maken van mensen die ten einde raad zijn omdat ze kreperen van de pijn. Ja, ík wil slaan. Maar menig collega hier ook, geloof ik.

Doet me erg denken aan die gluiperd met dat Italiaanse accent die van die magnetische hangers verkoopt aan getergde sukkels met levensmoeheid. Met Tineke de Nooy als boegbeeld. Hmm, brengt me op een idee voor een column…

In ieder geval was dit een prima column, die me wel raakte. Hulde, Sally!

Driek

bert · 28 december 2005 op 23:09

Jammer genoeg is het voor veel mensen op deze wereld een gaven om mensen die ergens enorm veel last van hebben van hun beetje spaargeld af te helpen. Mensen met pijn bedonderen vind ik inderdaad ook heel erg, die zijn er meestal niet de veroorzaker van. Maar ook mensen die te zwaar zijn, mensen die roken, mensen met allergieen, mensen met angsten of fobieen, kortom alle mensen met chronische klachten die door de reguliere geneeskunde niet echt geholpen kunnen worden komen uiteindelijk terecht in wanhoopspogingen om hun problemen op te lossen en worden dan compleet getild en besodemieterd.
De meeste mensen die hen dit aandoen zijn hier zelfs niet door onze rechterlijke macht op aan te spreken. Het is echt bespottelijk. Men stelt zich op het standpunt op dat de slachtoffers zelf voor deze vormen van hulp heeft gekozen.
Natuurlijk zijn er wel goede mensen ook die wel met goede resultaten alternatieve geneeskunde uitoefenen en jammer genoeg de dupe worden van deze zwarte praktijken.
Bijzonder goed onderwerp Sally, dit zou veel vaker aan de orde moeten worden gesteld.

melady · 29 december 2005 op 00:58

De vele verschillende leestekens maken het voor mij een wat slordige leesbare column. Maar inhoudelijk (als pleister op de zere wond:-D ) een goede column.

Dees · 29 december 2005 op 13:04

Sommigen hier hebben een duidelijk herkenbare stijl en daar ben jij er een van. Een echte Sally, had ze al een beetje gemist. En wat het miraculeuze pleisterwerk betreft, het kan heel doeltreffend zijn als je het om de nek van de kwakzalver wikkelt, goed, strak aantrekken en dat blauwe aanlopen is dan een teken van de boze geesten die uit hem verdwijnen, dus maak je daar geen zorgen over.

WritersBlocq · 29 december 2005 op 14:02

[quote]En wat het miraculeuze pleisterwerk betreft, het kan heel doeltreffend zijn als je het om de nek van de kwakzalver wikkelt, goed, strak aantrekken en dat blauwe aanlopen is dan een teken van de boze geesten die uit hem verdwijnen, dus maak je daar geen zorgen over.[/quote]
:laugh:
[quote]Sommigen hier hebben een duidelijk herkenbare stijl en daar ben jij er een van. Een echte Dees, had ze al een beetje gemist.[/quote]
😀
Gaaf weer, zo’n column in een reactie Dees!

Trukie · 29 december 2005 op 17:52

Sinds de slimme huisarts de placebo heeft uitgevonden, zijn er een heleboel nog slimmere hobbydokters die er ook nog wat aan kunnen verdienen.

Zolang een heleboel mensen pijntjes voelen die er eigenlijk niet zijn, zullen mensen baat vinden bij hangers, armbanden, steentjes, strijkjes, pleisters, charlatans, enz.

Geweldige uitsmijter Sally
:laugh:

Li · 29 december 2005 op 20:04

Wat een fantastisch geschreven, heerlijk leesbare Sallycolumn!

Bleh, afschuwelijk die kwakzalvers die goedgelovige mensen een sprankje hoop geven en vervolgens van hun geld afhelpen. Ik weet nog wel een paar plekjes die ik graag linksom zou willen draaien.

Li

pepe · 29 december 2005 op 20:17

Weer een lekkere Sally-column, ook ik heb je gemist hier.
Jammer dat er inderdaad mensen zijn die dingen beloven die ze niet kunnen waarmaken.

Ik neem nog wel een extra slokje voor de pijn, dat slikt lekkerder dan een pleister of pil.

sally · 29 december 2005 op 21:25

Toch weer een enorme opsteker al die mooie reakties van jullie.
Ik ben even een tijdje weggeweest i.v.m. drukke werkzaamheden.
Maar het begint al weer aardig te kriebelen.
En daar helpt geen miraculeuze pleister tegen.
😀
Bedankt.
Sally

Ma3anne · 29 december 2005 op 21:43

Evengoed als succesverhalen gebruikt worden door voorstanders van alternatieve geneeswijzen, worden mislukkingsverhalen door de tegenstanders gebruikt.
De waarheid zal wel in het midden liggen.;-)

Blij je weer te lezen hier, Sally!

KawaSutra · 30 december 2005 op 00:58

Dat gevoel zou ik ook gehad hebben; dat mijn aanwezigheid iets zou verstoren terwijl je juist voor diegene waar je veel om geeft het beste wil.
De eerder genoemde placebo-werking zou af en toe best zijn werk kunnen doen. Toch geeft het een lijkenpikker gevoel als een of andere charlatan profiteert van het ongeluk dat mensen kan treffen. Zie het kaf maar eens van het koren te scheiden.
Prima column Sally.

Kees Schilder · 30 december 2005 op 13:26

Goed geschreven weer.Fijn dat je weer terug bent

Mosje · 30 december 2005 op 13:57

Leuke column. Zijn daar pleisters voor? Voor het schrijven van leuke stukjes?

Dinah · 31 december 2005 op 12:06

He Sally, hij leest weer lekker, welkom back!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder