Toen de ergste rommel was opgeruimd nadat de dreumes het dienblad met koffie en beschuitjes bovenop de slaperige moeder in bed had laten vallen werd het tijd voor de cadeautjes.
“Kijk eens mama”, sprak de kleine vent, “gisteren heb ik samen met papa een cadeautje voor moederdag gekocht.”
“Ach schat, wat lief. Wat zit er in dit pakje?”
“Een vibrator, een buttplug en een set tepelklemmen”.
Jaja, moederdag: dat is weer ouderwets genieten voor het hele gezin. Een grote warenhuisketen vond het nodig om ter gelegenheid van moederdag afgelopen woensdag alvast 15 procent korting te geven. Vindt u dat niet raar, moederdagkorting op huishoudspulletjes? Op theedoeken, zodat moeder nóg beter de vaat kan afdrogen? Op dweilen, zodat moeder eindelijk de gang eens streeploos schoonmaakt? Op pannen, zodat moeder haar plicht in de keuken voortaan nóg beter vervult? Op een gezellige pleeborstel? Ik vind het een beledigende veronderstelling: mannen worden dus geacht cadeautjes te kopen waar ze uiteindelijk zelf beter van worden? Dank u wel.

Nog bonter maakte de Kijkshop het, zag ik. In hun wekelijkse folder werd met het oog op moederdag een hele pagina gereserveerd voor erotische speeltjes. Seksspeeltjes voor mama. Ik word een beetje moe van de verhalen die ik steeds hoor over kerels die geile huppelpakjes en andere attributen voor hun vrouw kopen. Dat noemen ze dan een cadeautje. Ja. Voor henzelf dan. Vervolgens wordt moeder-de-vrouw geacht het zijden niemendalletje aan te trekken en zichzelf aan de spijltjes van het echtelijke ledikant vast te gespen. Want pa wil er met volle kracht op los. Rot toch op! Wees dan een kerel, en neem haar mee uit eten. Of beter nog: kook zelf een Godenmaal. Wees lief, wees eerlijk. En vraag of ze je wil verwennen. Maar doe niet net alsof je haar een cadeautje geeft. Soms schaam ik mij diep voor mijn seksegenoten.

Wat een droefheid. Naar verluidt heeft een machinebankwerker te Vlagtwedde zijn vrouw vandaag een elektrische modelspoortrein cadeau gedaan. Een boekhouder in Schiebroek heeft zijn echtgenote mede namens de kinderen verwend met een klopboormachine. Er werden de afgelopen week 14.617 BeerTenders verkocht, en 2.193 werphengels. Maar het is me toch niet gelukt een vette grijns te onderdrukken. Waarom? Die loketambtenaar uit Weert, die vind ik eigenlijk wel een topper. Hij schonk zijn vrouw vandaag een jaarabonnement. Op de Voetbal International.


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

10 reacties

Prlwytskovsky · 13 mei 2007 op 10:53

Bij de eerste alinea lag ik al in een deuk.
Mee eens: de rest heeft niets meer met verwennen van moeders te maken. Puur commercieel.

pepe · 13 mei 2007 op 13:08

Lol, met vaderdag krijgt de vader hier een strijkijzer 😉

Deze column leuk om te lezen, gelukkig doen wij er niets aan. En is het hier geregeld zo dat er een kok in de keuken staat.

KawaSutra · 13 mei 2007 op 14:25

Tja, zo gebeurt het ook inderdaad, maar in gezinnen met kleine kinderen kun je toch nog veel plezier beleven aan de zelf gemaakte frutsels en de met rode konen opgedreunde gedichtjes.
Van de commercie moeten de moeders het toch echt niet hebben, daar heb je helemaal gelijk in.

WritersBlocq · 13 mei 2007 op 14:51

Goed plan juist van Kijkshop, dat je dat niet ziet 🙄
Maar mannen zullen zelden seksspeeltjes kopen voor hun vrouw, omdat ze denken dat ze het zelf beter kunnen hè, of… omdat ze jaloers zijn dat de vrouw kronkelt en kreunt zoals ze het zelf nooit bij haar voor elkaar kregen 😉

pally · 13 mei 2007 op 15:48

Ja, Driek, allemaal commercieel gedoe onder de noemer ‘moederdag’.Gelukkig heeft mijn echtgenoot begrepen dat ik zijn moeder niet ben, zodat hij niks hoeft te bedenken.
Mijn zonen feliciteren mij vet met moederdag door de foon en dat is het, god zij dank…
Toen ze klein waren maakten ze ondingen op school en dat was wel lief. 😀

Groet van Pally

schoevers · 13 mei 2007 op 19:15

!00% eens met Pally.
Zo beleven wij dat ook.

En voor de ene moeder die we zelf nog hebben maken we graag een uitzondering.

En weet je, het allerergste commercieel gebeuren is de secretaressedag!

Driek, maak hier eens wat moois van. Ik zit er al voor klaar.

Sofie · 13 mei 2007 op 20:28

Oh, oh, oh, een column om van te smullen.
Gelukkig wist mijn man de weg naar de kijkshop wel te vinden. Een betere keus had ie niet kunnen maken, hoor.

arta · 13 mei 2007 op 20:32

Hahaha, ik vind em leuk!
Hier ook alleen zelfgemaakte frutsels en een ontbijtje. Ook het lied mocht niet ontbreken, al was het hetzelfde lied als vorig jaar, omdat ze de tekst van het nieuwe lied vergeten waren. 😀

Ma3anne · 15 mei 2007 op 00:00

En toch zou ik liever seksspeeltjes krijgen voor moederdag dan een nieuw strijkijzer. :oeps:

Mup · 15 mei 2007 op 14:14

Van mijn vechtgenoot krijg ik niets, hij roept steevast; ‘Jij bent mijn moeder niet!’ en hij heeft nog gelijk ook.

geweldige column, groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder