Mijn antioxidant Ab komt binnenlopen met een bus synthetische geurvreter en ik zeg tegen hem dat hij ook op een iets subtieler manier kan laten weten dat het stinkt in mijn huis.
‘Dat is het niet’, zegt hij grijnzend. Het wordt weer moederdag en ik wist niet wat ik aan mijn moeder moet geven, tot ik mij herinnerde dat ze niet van geurtjes houdt. Vandaar.”
‘Ik weet dat er uitsluitend zeepsop zit op de plaats waar andere mensen hersens hebben, Ab maar zelfs een Baviaan, die wat betreft intelligentie maar net iets onder jou staat, heeft een subtieler gevoel voor humor’
‘Dat moet jij zeggen’, antwoordt de gnoom. ‘Zullen we het dan maar niet hebben over vorig jaar, toen jij met een bosje vergeetmijnietjes bij je dementerende moeder binnenkwam?
Je broer wilde je toen nog van het balkon lazeren, weet je nog wel? Het is, dat ik je broer er toen aan herinnerde dat hij zelf twee jaar geleden met een tube nagellak bij je moeder aan kwam toen die de dag ervoor vier kalknagels had laten verwijderen, maar anders had je nu niet meer geleefd. Over subtiliteiten gesproken!’
‘Ja, dat herinner ik me nog wel. Maar je vergeet erbij te vertellen dat mijn broer, ook altijd een cadeautje aan zijn vrouw geeft op moederdag. Die nagellak was voor haar bestemd. In plaats daarvan kreeg zij de rollator die voor mijn moeder was bestemd
‘Begrijpelijke vergissing’, zegt Ab. Hij zal wel geschrokken zijn toen je moeder die nagellak uitpakte en hij er achter kwam dat hij het verkeerde pakje in zijn binnenzak had gestoken. Ik had trouwens het gezicht van je schoonzuster wel eens willen zien toen die de rollator uitpakte.’
‘Tja, nou je het zegt. Ik heb later gehoord dat de ruzie nog zes weken heeft geduurd En mijn moeder wilde het ding niet meer hebben omdat ze doof begint te worden. Ze is bang dat spelende kinderen haar niet aan horen komen als ze de hoek komt omscheuren met die rollator. Daarom heeft mijn broer uiteindelijk die rollator aan zijn buurvrouw cadeau gegeven.
Hij dacht dat het mensje er wel blij mee zou zijn omdat ze blind is. Hij had het stuur zelfs rood en wit geschilderd.
Logische gedachte, Kees. Slimme jongen die broer van jou. Was zijn buurvrouw er blij mee?
Valt tegen. Mijn broer was vergeten dat zijn buurvrouw maar één been heeft. Dan heb je niet zoveel aan een rollator’
Nou, dat moet je niet zeggen. Het hinkt wat makkelijker achter zo’n ding.
Wat geef jij je moeder, trouwens komende moederdag, Kees?’
‘Zonnebrandolie, factor 86’ hoezo?
“Hoezo? Jouw moeder mag toch niet in de zon zitten vanwege die allergie?’
‘Klopt, Ab, maar het is moederdag en je mag je moeder toch wel één keertje in het zonnetje zetten??


2 reacties

Kobus · 5 mei 2003 op 16:19

[img align=left]http://www.lachvandedag.com/2003/januari/f1rolstoel.jpg[/img] Kees toch !! Tegenwoordig geef je iemand toch niet zo’n lullig rollaterje kado.
Dan val je niet meer op. Iedereen heeft tegenwoordig een dergelijk apparaat. Beetje moeilijk in te pakken, maar op de foto zie je wat nu de trend is…. Leuke column.

gast · 5 mei 2003 op 18:13

haha, ik weet het Kobus, maar jouw exemplaar past niet in een binnenzak.
groet
kees

Geef een reactie

Avatar plaatshouder