Aan: De muziek-verantwoordelijken van Energetica.

Graag zou ik met dit schrijven de keuze van uw ‘wacht-muziekjes’ willen beïnvloeden. Daar ik de afgelopen twee weken al vijfhonderd en acht minuten bij u in de wacht heb gestaan en de komende weken verwacht dat nog een paar honderd minuten zullen volgen, zou ik het zeer waarderen als u uw keuze een beetje aan mij aanpast.

Normaal gesproken ben ik redelijk agressief op het moment dat ik uw nummer intoets. De hardrock die ik eergister te horen kreeg versterkte dat gevoel enorm. Daarom wil ik mij ook bij de medewerker die mij, na dertig minuten, aan de lijn kreeg verontschuldigen voor mijn verbale geweld. Ik had zo vaak ‘fuck you’ gehoord, dat niets anders meer mijn lippen kon passeren.

Vrolijke muziek zou uw cliënten zoveel beter stemmen. Waarschijnlijk zullen daardoor zelfs het aantal ziekte-uren van de medewerkers van uw klantenservice enorm dalen, waardoor zij meer tijd krijgen om wat dingen bij te leren. Een cursus ‘klantvriendelijkheid’ bijvoorbeeld, of een opleiding ‘verloren betalingen zoeken’. Daar zij nu praten als kippen zonder kop, lijkt mij dat erg nuttig.

Ook zou ik u willen verzoeken het “nog één moment geduld, alstublieft’ niet midden in het refrein van een lied te laten vallen. Iedere keer, net als ik in wil zetten, komt die stem. Na vijf liedjes wekt dat absoluut ook ernstige vormen van irritatie op, die uw medewerkers dan weer over zich heen krijgen. Wetend dat zij ook alleen maar hun werk doen, vind ik dat zeer vervelend voor ze.

Tot slot wil ik dan nog mijn muziekvoorkeur doorgeven. Naar mijn idee zouden lekkere jaren tachtighits het goed doen. Het zijn vaak vrolijke meezingers die iedereen bekend in de oren klinken. De gemiddelde mens zal er opgewekt op reageren. Boze buien verdwijnen als sneeuw voor de zon! Ik hoop dat u iets heeft aan mijn tips. Voor meer informatie kunt u mij bereiken op mijn e-mailadres: arta68@hotmail.com. Als u wilt dat ik uw e-mail ook lees, verzoek ik u mij eerst weer aan te sluiten.

Hoogachtend,

Arta

(Dit stuk heb ik járen geleden geschreven, nooit op CX geplaatst, maar wel naar mijn energiemaatschappij gemaild. Zij zagen de humor er wel van in en losten het probleem binnen de kortste keren op, inclusief uitgebreide excuses. Het stuk voldoet niet 100% aan de opdracht, maar genoeg om te gebruiken, vind ik )


Arta

Zijn. bewonderen, verwonderen, notuleren, opwaarderen; Het zijn zomaar wat steekwoorden, die voor mij onlosmakelijk zijn verbonden aan 'Schrijven'. *Overigens schrijf en reageer ik als arta natuurlijk op persoonlijke titel

10 reacties

pally · 20 oktober 2014 op 12:11

Ha, ha, grappig, dat je dit nog had liggen en dat het ook werkte. Ik vind het prima passen binnen het thema.
leuk stukje

evil-ine · 20 oktober 2014 op 12:52

Dat bewijst het nut van een in humor verpakte boodschap. Grappig verwoord.

Doet me denken aan Ikea. Ikea heeft een coma nummer, daar waar ik hardrock vind passen bij mijn agressieve stemming als ik alweer moet bellen, hoor ik mmmm-mmmmm-mmmm in een loopje zodat ik slaap als ik na 30 minuten eindelijk iemand aan de lijn krijg…Ik haat het als vreemden mij wakker maken 😀

Mien · 20 oktober 2014 op 13:20

Als ik een voorstel mag doen: Beat it van M.J.
Leuke column. Inderdaad ‘very irritating’ al die domme muziekjes.
Mantovani zou zowaar een eigen helpdesk kunnen beginnen. Voor hulp bij bezwijking, na al te lange wachttijd. 🙂

Meralixe · 20 oktober 2014 op 13:30

:yes:
De Bolero van Ravel ?Ja, de lange versie die toeneemt in geluidssterkte. :laugh:

Ferrara · 20 oktober 2014 op 13:49

Ik was al bang dat je niet zou meedoen deze maand, maar ziet wat een prachtige brief. Eentje die nog werkte ook.
Humor is de beste saus!

trawant · 20 oktober 2014 op 16:28

Ander muzakje prima..maar aansluiten ho maar!

Ik vind je nog heel netjes tegen ze.
En wat betreft de uitdaging, wie wat bewaard heeft wat, leuk stuk!

Pierken · 20 oktober 2014 op 18:30

Je maakt melding van door hun opgewekte agressie, arta, dus past ie zeker binnen de opdracht. Wat zou ik graag de hele dag brieven lezen van dit slag dubbelzinnigheid (als ik dan er dan toch zou werken 🙂 ). Leuke agressie; paradoxaler kan niet!

troubadour · 20 oktober 2014 op 18:37

Jawel, het gouden kwaliteits koordje zit keurig ingeknoopt! Genoten!

Dees · 21 oktober 2014 op 12:05

Geestig! En goed geschreven.

arta · 22 oktober 2014 op 12:59

Dank jullie wel voor de reacties.

Leuk om, in opdracht, een ‘ouwetje’ om te bouwen tot ‘opdrachtwaardig’! 🙂

Geef een antwoord