Voor degenen die al jaren regelmatig een café bezoeken heeft het kroegleven weinig geheimen. Toch is er één kroegmysterie dat nog nooit door een man is ontrafeld: waarom gaan vrouwen toch altijd met z’n tweeën naar het toilet? Er wordt door mannen druk gespeculeerd over dit fenomeen, maar niemand weet het antwoord echt. Een cynicus kan nog bedenken dat de damestoiletten misschien erg smal zijn en dat de dames elkaar coachen bij het achteruit inparkeren. Laatst was er nog iemand die opperde dat er wellicht lesbo-erotische taferelen achter die gesloten deur schuil gaan. Zelf denk ik dat er duistere zaken worden besproken op het damestoilet.

Op het herentoilet wordt nauwelijks gesproken. Bij de urinoirs hoor je wel eens een met grootspraak doordrenkte opmerking over het ontbreken van “afklopschotjes” en af en toe komt iemand met een persoonlijke ontboezeming: ‘Als je donders nodig moet, dan is pissen soms nog lekkerder dan klaarkomen.’ Veel meer wordt er vaak niet gezegd. De dames hebben duidelijk veel meer gespreksstof, want ze blijven vaak wel érg lang weg. Maar ja, het blijft speculatie.

Wie het aandurft om te informeren naar het opmerkelijke toiletritueel van de vrouwen, wordt steevast getrakteerd op een geheimzinnige glimlach en een haast plichtsbesef zwijgen. Het lijkt wel of de dames universeel een zwijgcode hebben afgesproken als het om hun toiletgang gaat. Zelfs de grootste roddeltantes hullen zich in stilzwijgen als dit onderwerp ter sprake komt. Het zal dan ook niet lukken om met de Zaanse verhoormethode of iets dergelijks de waarheid boven tafel te krijgen. Ik verwacht zelfs dat de vrouwen niet zullen buigen voor de beruchte verhoorders van Guantánamo Bay. Wat zich afspeelt bij zo’n gepaard toiletbezoek is, na de identiteit van de échte moordenaar van John F. Kennedy, het best bewaarde geheim ter wereld.

Het zal altijd wel een raadsel blijven.


6 reacties

Mosje · 11 mei 2006 op 08:58

Erg leuk stukje 😛

En nu maar wachten tot een van de CX-ladies een tipje van de sluier oplicht……

Eddy Kielema · 11 mei 2006 op 10:14

[quote]Wat zich afspeelt bij zo’n gepaard toiletbezoek is, na de identiteit van de échte moordenaar van John F. Kennedy, het best bewaarde geheim ter wereld.[/quote]
Wellicht dat Peter R. de Vries er een avondvullend programma over kan maken? 🙂

Chantal · 11 mei 2006 op 16:10

Ha… my lips are sealed.. ik zeg niks 😛

Leuke column!

Li · 11 mei 2006 op 22:22

Je moest een weten!

[quote]Ha… my lips are sealed.. [/quote]
Dat plast erg lastig Chantal 😀

Verder vind ik het een lekker geschreven column!

Li

Troy · 11 mei 2006 op 22:25

Misschien een idee als opvolger van de Da Vinci code: de dames w.c. code…

Leuke column.

WritersBlocq · 11 mei 2006 op 22:50

Mannen zijn zeikerds, vrouwen praters? Of zeiken wij juist voor twee? Je weet toch wel dat veel vrouwen verbaal incontinent zijn en heel goed twee dingen tegelijk kunnen doen? Ach jee, ik stel meer vragen dan dat ik antwoord geef heh heh heh en verder verklap ik nix 😛 [quote]Dat plast erg lastig Chantal [/quote] :laugh:
Leuke column! 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder