Naspel op Voorspel (voor Mosje)

Mosje’s eersteling ‘Voorspel’, 18 jaar geleden geplaatst op Column X, mienitieus hertaald als ode aan deze grote schrijver.
RIP Mosje en dank voor al je creatieve en politieke, humorvolle bijdragen aan CX.

Mijn voorspellingen voor 2022:

> Het lukt Philip Freriks in het voorjaar een Slimste Mens te presenteren zonder ook maar één enkele verspreking.
> Het groot dictee der Nederlandse taal bevat een woord dat alleen Thierry Baudet fout weet te schrijven:
normen- en waardendebat. Enkele veelvoorkomende fouten bij de overige deelnemers:
normenenwaardendebat
normen-en-waarden-debat
normen en waarden-debat
normen en waardendebat
normen en waarden debat
> Amsterdam. Na Geert Mak, Sonja Barend, Nicolaï en Willing wordt nu ook burgemeester Halsema op de bon geslingerd: zij maakt een ruk naar rechts zonder richting aan te geven.
> Pijltjesgooier Michael van Gerwen krijgt naast het naar hem genoemde konijn nu ook een eigen kledinglijn. Voorlopig alleen paarse overhemden met door impregnatie ingebrachte zweetlucht.
> Kappersblad Privé publiceert een walgelijke foto van Karin Bloemen en Jan Mulder samen in een hemels hemelbed. Mulder: Het mocht van Johanna. De Paus tijdens zijn Urbi et Orbi: Bedaankt voor die kunstbloemen.
> Begin januari blijkt het dodental als gevolg van de coronacrisis te zijn opgelopen tot ontelbaar. Biden becijfert dat, als 10% van de overledenen een terrorist is, hij in één klap van 4000 terroristen verlost is. Op zijn blote knieën bedankt hij God voor zijn hulp in de strijd tegen het terrorisme.
> Jack Spijkerman maakt voor de vijfde keer een doorstart met Kopspijkers. De kijkers blijken geen verschil meer te zien tussen de cabaretiers en de personen die zij persifleren. “Prins Bernhard? Gisteren nog gezien in Kopspijkers. Wat is die man toch gewoon gebleven”.

Ik had nog een gebeurtenis in gedachten: Rutte blundert wederom met het Koningshuis. Dat is echter geen voorspelling. Het is een nu reeds vaststaande waarheid ondanks heftige ontkenning van zijn smalle gebretelde vriend Yoghurt Basement. Wordt verder niet vervolgd.


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

1 reactie

Arta · 12 juli 2021 op 13:10

Geniaal, Mien!
Ik heb hardop gelachen!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder