Godverdomme, het lijkt erop dat ik al weer achttien jaar ouder ben!
In augustus 1990 zag mijn zoon het eerste levenslicht in Reet, een donkere deelgemeente van Antwerpen.

Mijn vriendin droeg laag. En nog niet zo’n beetje ook. Lage dracht geeft volgens kenners, vrouwen, vriendinnen en moeders vijftig procent kans op een baby van het mannelijke geslacht.

Mijn bezoekers van museum ‘De Gulden Snede’ zullen waarschijnlijk hun oortjes nog meer spitsen dan anders bij het voorlezen van het geboortejaar. Het jaar van Vincent Van Gogh.
Mijn Vincent was het gevolg van een niet uitgevoerde abortus. Ondanks, en wellicht mede door, de overmatige consumptie van het samenlevingscontract was er van gezinsuitbreiding geen sprake.
Vincent kwam, zag en groeide op zonder veel schokkende gebeurtenissen. Slecht rapport, tandenwissel, goed rapport, eerste lief en ruzie op school. Goed rapport, tweede lief, eerste fiets en slechte vriend. Goed rapport, derde lief, tanden corrigeren en laatste fiets.
“Ik wil uitvinder worden.”
“Maar dat is geweldig mijn lieve jongen.”
Mijn zoon wil uitvinder worden en gaat in de voetsporen treden van Da Vinci en van Leeuwenhoek!
Wat zou Vincent allemaal gaan uitvinden? Een bestrijdingsmiddel tegen de oranje maïswortelboorder? Een geneesmiddel tegen nierafyliceen? Een onbekende ziekte die nu nog niet bestaat maar wel als Vincent op het hoogtepunt van zijn carrière staat . En daarom die uitvinding van de remedie op die ongetwijfeld vreselijke aandoening.

Het nummer ‘Boy named Sue’ van Johnny Cash beschrijft het verhaal van een vader die zijn gezin in de steek laat. Voor ma en de kinderen laat hij een oude gitaar na en een lege fles drank. Het laatste wat pa nog doet voordat hij vertrekt is zijn zoon de naam ‘Sue’ geven.

Of ik voor Vincent een goede vader ben geweest kan ik niet beoordelen. Ik heb wel mijn best gedaan en hem niet in de steek gelaten toen hij nog klein was. De naam die ik hem heb gegeven is behoorlijk.
Net als de vader van ‘Sue’ wilde ik dat Vincent weerbaar zou worden voor het leven. Bij de assertiviteitstraining van zoonlief heb ik wat hulp gekregen. Vincent leidt aan het syndroom ‘La Tourette.’ Een lichte vorm weliswaar maar voldoende om het leven een stuk zwaarder te maken. Zeker als de tijd is aangebroken voor vriendjes en vriendinnetjes. Vincent is een goed jong met veel kwaliteiten. Hij heeft leuke vriendinnen, toffe maten en gevoel voor humor.
Vincent vloekt niet onvrijwillig en maakt weinig obscene gebaren. Dit in tegenstelling tot zijn vader die, als jongvolwassene, regelmatig de middelvinger opstak, zijn tong liet zien en een kei was in het imiteren van masturbatie. Vaak in combinatie met minder frisse spreuken.

Bij deze wil ik mezelf schoonschrijven en u, beste leeftijdgenoten, leraren, agenten, meneer pastoor, schoonvaders, ouders en lezers van Column X vragen om mij te verontschuldigen. Om te bedenken dat het allemaal niet zo bedoeld was.

Gilles wil ik bedanken voor zijn onderzoek naar de verschillende vormen en tics die het syndroom ‘La Tourette’ kenmerken.


19 reacties

Mien · 7 mei 2012 op 09:55

[color=FFFFFF]—[/color]

[b][u][url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=9055]Zo, dat lucht op !!![/url][/u][/b]

??????????

En ik zeg het geen twee keer.

[b][u][url=http://www.kamagurka.com/EN/Home]Mien Kamagurka huilt[/url][/u][/b]

arta · 7 mei 2012 op 10:05

Hij is nóg mooier dan de eerste keer!

SIMBA · 7 mei 2012 op 10:21

:duimop:

Mien · 7 mei 2012 op 10:25

Reactie aangepast:
Zie mijn eerste reactie!
Ik zeg het geen twee keer.

En hieronder mijn oude reactie uit 2009.
Is overigens onveranderd gebleven.

——————————–
Onderwerp
Mien Gepost: 5/03/2009 9:31 Updated: 5/03/2009 9:31
MegaGigaTera X-er

Lid sinds: 27/02/2003
Van: NB
Posts: 5539 _CM_RE: Zo, dat lucht op!
@ allen die het horen willen.

Godverdomme, nondeju, … wat een verrassende column.
Chapeau LouisP.
Uit het leven gegrepen, goed verwoord en met humor, louterend verpakt.

Kritiekpuntje: de titel

Mien Middelvinger

——————————–

Mien (in het heden)

lisa-marie · 7 mei 2012 op 11:13

Door de eerste zinnen wist ik al dat ik hem al eens gelezen had
en na al die tijd roep het nog steeds hetzelfde op : puur, humoristisch en beeldend :duimop:

Harrie · 7 mei 2012 op 13:45

Mooie column.

Meralixe · 7 mei 2012 op 16:18

Andermaal goede column maar die vloek bij het openen was niet nodig. :pint:

pally · 7 mei 2012 op 16:41

Als oude vriend herkend en verwelkomd, Louis, Mijn reactie van toen herinner ik mij niet meer.
Doet er ook niet toe. Voel me weer op mijn gemak met deze, na de geschiedkundige, serieuze beschrijving, juist goed om af en toe heel iets anders te doen, al vinden lezers dat soms niet fijn…. 😉

groet van Pally

Mien · 7 mei 2012 op 17:02

Hier is ie Pally!!!

————–

Gepost: 2/03/2009 23:06 Updated: 2/03/2009 23:06
MegaGigaTera X-er

Lid sinds: 8/08/2006
Van: gelderland
Posts: 4462 _CM_RE: Zo, dat lucht op!
Een humoristisch, rauw en eerlijk stukje, Louis. Gecombineerd met goed kunnen vertellen is het dus helemaal goed en eigenlijk ook nog mooi!

groet van Pally

————–

Groet,

Mien

sylvia1 · 7 mei 2012 op 21:26

De column achter de bekende quote…
Maar Louis, de teller staat inmiddels op 10. Komt er nu een nieuwe?

LouisP · 7 mei 2012 op 22:41

Ja, maar pas als ie weer op 2 staat. Als het zover komt, ‘k hoop van niet!

pally · 7 mei 2012 op 23:14

Hé Mien, bedankt voor de service! Ja, die reactie geldt nog steeds, ook bij mij.

Sagita · 7 mei 2012 op 23:18

Beetje warrig stuk! Wat wil je nu echt vertellen? Ik erger me aan de opening “Godverdomme”. Komt op mij geforceerd over: kijk eens wat ik durf! Helemaal op het eind lijkt het toch functioneel: de zoon lijdt aan “la Tourette” maar de vader kennelijk meer of is er bang voor? Boeiend onderwerp maar de uitwerking matig!

Libelle · 8 mei 2012 op 10:34

Soms vind ik een stuk ook warrig. Dan blijkt toch dat ik de enige ben die het niet goed heeft begrepen. Mijn moeder droeg ook laag van mij, dus dat percentage klopt. Kijk, dan krijg je vertrouwen in de schrijver.

Sagita · 9 mei 2012 op 01:57

Lijkt op ordinaire spam! :toeter:

Sagita · 9 mei 2012 op 02:02

Libelle speel je de bal of de speler?

Ferrara · 9 mei 2012 op 17:33

Is het ook.

LouisP · 9 mei 2012 op 19:42

Dank je wel voor het lezen en reageren..

Chucky · 19 mei 2012 op 13:38

In mijn ogen vlees noch vis, en voel niet wat je nu eigenlijk wil vertellen hiermee.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder