Na lange tijd steeds zelfde dingen te doen, kwam ik bij het volkomen idiote idee om eens verandering in mijn leven te brengen. Oke, van tevoren kon ik al bedenken dat dat nooit goed kan gaan, maar ja, als ik iets in me kop heb, tja… nou ja, lees zelf maar… Ik kom zo nu en dan wel eens bij een sportschool en dat heeft allerlei lessen. Body attack bijvoorbeeld. Cool, dacht ik meteen, body is lichaam en attack is aanvallen, dus ik nam aan dat het andere mensen aanvallen, neerslaan of zoiets was, eindelijk is wat spanning in de tent. Maar ja, ik werd weer teleurgesteld, het was weer zo’n ouwe wijfen clubje die op een soort van aerobic achtig iets hun lichaam aanviel :s Nou, daar kon ik op zich nog mee leven, als er tenminste niet zo’n kraai les zou geven, dat bedoel ik serieus. Heb ik eindelijk die malotige pasjes in me kop zitten hoor ik opeens “au”, dus ik schrik, denk dat iemand pijn heeft, is gevallen ofzo, dus ik helemaal de draad kwijt, merk ik dat dat oermens die kreten maakten. Waarom? Geen idee, schijnt motiverend te zijn voor ons om mee te doen. Nou ja, ik zou eerder denken dat ze een soort aanvallen steeds heeft waarvoor ze in therapie loopt, maar ja.
Poging 2, 2 verschillend soorten tai bo (of zoiets) geprobeerd. Ik had geen idee wat het was, een soort chinees eten ofzo, maar helaas, d’r stonden geen bakken chinees op tafel, maar een dikke mat met spiegels erom heen en mannen met bokshandschoenen en 1 vrouw met die dingen aan. Toen kreeg ik meteen het idee “cool een groep mannen die die vrouw in elkaar slaan en de rest van de mensen zonder handschoenen moeten die vrouw in nood helpen”. Maar nee, dat was te mooi voor woorden. Het was tja.. een soort kabouter plop dans maar dan anders, met vechtbewegingen erin verwerkt met ballerina achtige trappen. Het moesten gewoon keiharde trappen zijn weet je wel, maar het resultaat leek meer op het zwanenmeer…
Poging 3, iets met een step, nee niet zo’n ding op wielen, maar een soort trap met 1 tree :z Zoiets dat je goed kan gebruiken om iemands hersenen mee in te slaan, maar helaas moesten wij ‘m op de grond neerleggen. Maakt niet uit, dan is hij weer bruikbaar om iemand over te laten struikelen, mocht ook weer niet, ze dwongen je gewoon om dat ding te laten liggen en zelfs niet naar te kijken. Nahja zeg! En toen hadden ze wat danspasjes erop bedacht al eerdere weken daarvoor dus ik probeerde het een beetje bij te houden, maar ik kwam eerder over als een bezopen gans dan een mens. Niet dat de rest er erg menselijk uitzag, een stelletje vogelverschrikkers die overal en nergens heen vlogen en 100 keer op hun bek gaan, omdat ze zo doordraaien van die absurde pasjes dat ze dubbel gaan zien.
Poging 4, nu werd ik redelijk wanhopig dus ging uit frustratie maar een lesje power yoga doen. Yoga klinkt nogal slaapverwekkend, maar die power sprak me wel aan dus had nog een beetje hoop. Maar die hoop was al snel verloren. Eerst moest je al je uitrekken als een trekpop, daarna chinees- achtige bewegingen met rare namen zoals cobra, plank en nog een paar. Sommige namen snapte ik wel, omdat sommige bewegingen echt net zo gestoord waren als de naam, omdat ze dachten dat ieder mens diep van binnen net zo lenig is als een slangenmens, nou niet dus. Voordat je die bewegingen goed en wel krijgt, moet je eerst 10 botten breken. Het laatste kwartier was al helemaal lachwekkend. Je lag op een mat en moest je ogen sluiten. Dus ik denk “ misschien krijgen we een verrassing”, nou niet echt. Hoorde ik opeens vreemde geluiden en een hypnotiserende stem die zei “haal adem, je gezicht is ontspannen, je ogen zijn ontspannen, je armen zijn ontspannen enz enz, je ligt op een strand, je voelt de wind door je haren, de warmte van de zon op je huid en je hoort het ruisen van de zee” en meer van dat soort onzin. Ze zag echt dingen die er niet waren, maar goed. Adem halen deed ik wel, want ik wilde nog niet dood, me ogen waren niet zo ontspannen, want die opende ik steeds om te kijken of ik niet droomde en of iedereen nog leefde en wakker was, ik kan me namelijk wel voorstellen dat je van dat gare mens ook nog eens in slaap valt zo saai, de warmte van de zon… nou ja, ik voelde wel warmte, maar dan van de lamp boven me, ik hoorde niet het ruisen van de zee, maar wel die vrouw door de muziek praten en nog eens een vent die naast me lag waarvan ik eerst dacht dat het een vieze hijger was, zo diep hij adem haalde.
Nou ja, 4 pogingen, 4 mislukte pogingen later, heb ik het maar opgegeven, want een les ballet, een krijsende kraai, een hijger, een nepstrand en vallende vogelverschrikkers is niet echt mijn smaak …

Categorieën: Sport

8 reacties

Kees Schilder · 3 april 2004 op 08:24

40x opdrukken per dag, 6 bananen geprakt door de boerenkool en ademen door je 3e oog.Moet jij eens opletten!
Geweldige column! erg beeldend

viking · 3 april 2004 op 10:27

Op zich een grappig verhaaltje maar waarom in zo’n tenenkrullend slecht Nederlands? 😡

Farfalla · 3 april 2004 op 10:54

Ik kan me niet echt vinden in jou columns. Deze is in iedergeval beter dan je eerste. Ga zo door, dan komt het vanzelf goed.

Ma3anne · 3 april 2004 op 11:33

Ik ben benieuwd bij welke sport je uitkomt. Misschien wel de bovenste van de ladder!

Stukken beter dan je eerste column. Echt waar. ik heb in elk geval genoten van de inhoud van dit verhaal.

Nu nog schaven aan de spelling en zinsconstructies en dan kan er naar mijn bescheiden mening een goed columnist uit je groeien.
Aan creativiteit om je in geschreven taal uit te drukken lijkt het je in elk geval niet te ontbreken!

Gewoon doorgaan!

Eftee · 3 april 2004 op 15:11

Zal mij benieuwen of je ooit nog een leuke sport kunt vinden. Al eens aan een gewone boksbal gedacht, om je op uit te leven?

Mosje · 3 april 2004 op 21:57

Wel eens aan postzegels verzamelen gedacht?

Sarakim · 5 april 2004 op 09:57

Bij de MacTroep hebben ze nu placemats met aan de onderkant een sportadvies tabelletje, misschien een idee? 😉

Shitonya · 6 april 2004 op 02:25

Mijne heren, mijne dames,

Ik wil u weer hartelijk danken voor alle gemeende, bescheiden, goddelijke complimenten.

Kritiek heb ik ook nog bekeken, and trust me dat tenenkrommend nederlands, dat wordt straks bananenkrommend nederlands beloofd 😀

Heb de hoop voor een nieuwe sport te vinden maar opgegeven en heb “slapen” en “columns pennen” maar als me nieuwe favoriete sporten beschouwd 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder