Ik sta altijd klaar om mijn vrienden bij te staan met advies en een helpende hand als dat nodig was/is.
Maar laatst kwam een vriendin bij me langs met een wel heel moeilijk vervelend probleem.
Normaal gesproken weet ik bijna altijd raad en weet hoe ik hem of haar moet troosten, Ik ben zoiets als dat verschrompelde Mona maar dan wel zonder dat grijze haar en scheven tanden en overdreven kraaien poten. NEE,NEE wat zeg ik nou ,vergeet dat laatste zin maar! als ik aan Mona denk krijg ik al rillingen.(zeker te diep in mijn glas gekeken)
Maar deze keer wist ik geen raad of troost te geven.
Stel je voor je bent een jonge vrouw met een goede baan en een eigen woning, je bent best tevreden met je leven maar je vriend wilt samen wonen.
Je heb dan best wel veel te verliezen om bij hem te gaan wonen, maar je heb goede hoop en je gaat er voor.
Hij is een knappe man en je kan het echt goed met hem vinden, dan wordt het toch een keer de keuze van toekomst samen of niet.
Je neemt dat stap en ga er helemaal voor totdat je in de gaten krijg dat hij niet erg actief is in bed sinds je bij hem in woont.
Ik zei tegen Ester (mijn vriendin) ach joh jullie hebben het zo druk gehad dat komt best wel goed ,maak je niet druk.
Een paar weken later kwam ze er op terug, ze zei gift het is toch niet normaal als je in twee maanden tijd 1 keer goed heb geneukt en maar 2 keer ff snel heb gewipt.
Meen je niet zei ik, Ja zei Ester groei bijna dicht van onderen joh.
Ze vertelde me dat ze het een paar keer had geprobeerd maar dat ze af ging als een baksteen.
Ze had kaarsjes aan gestoken om het gezellig te maken en hem een borrel in geschonken om zo een beetje een romantische sfeer te creëren
Maar eenmaal in bed liep het weer uit op een behoorlijke teleurstelling
De enne keer tijdens het zoenen verloor hij zijn aandacht omdat er een stuk over voetbal op tv kwam en de andere keer was hij al klaar voor dat ze soep met ballen kon zeggen.
Ik hoorde haar verhalen aan en wist er echt geen raad me.
Je moet hoog nodig met hem praten Ester want dit is echt een probleem.
Ach zei ze dat heb ik ook een paar keer geprobeerd maar ik merk dat hij er niet over wilt praten en hij zegt dat hij geen probleem heeft.
Tjeezus wat erg zeg.
Ik kan me voorstellen dat zoiets je relatie op den duur kapot maakt.
Sex is niet het belangrijkste in een relatie maar wel heel belangrijk..toch.
Ik kan me ook voorstellen dat het moeilijk voor hem is als hij inderdaad een seksuele probleem heeft, vooral voor zijn trots en zijn mannelijke ego.
Maar net zo moeilijk voor haar, voor haar zelfvertrouwen,haar vrouwelijke ego.
Als vrouw ga je twijfelen of jezelf maar ook over de gevoelend van je partner.
Ze vroeg zich ook af of het aan haar lag, wat ze in gods naam verkeerd deed.
Ik ben zo gefrustreerd zei ze en het doet me ook verdriet er gaat alles door mijn hoofd.
Tja dat kon ik goed begrijpen maar wat voor advies moet je daar op geven, ik wist het echt niet behalve dat ze met z’n tweeën in therapie gingen, maar dat zou hij nooit doen zei ze met een verloren blik in haar ogen.
Omdat ik in het paranormale geloof zei ik tegen haar dat er Zondag een paranormalen beurs was in bergen op zoom en of ze mee wou, want wie weet kreeg ze daar wel goede advies.
Ze ging mee en we gingen zitten bij een heel bekend medium Gerard heutink.
Hij begon haar te vertelen dat er heel veel verandering om haar heen was en dat haar relatie op zich goed was maar er zat een probleem.
Ik stond er van te kijken dat hij het zo snel op pikte en hoopte dat Ester niet zou zeggen wat het probleem was, dat deed ze gelukkig niet.
Hij begon toen zelf over een seksuele probleem dat grote problemen kon veroorzaken in de relatie.
Als hij niet in therapie zou gaan om er over te praten zou de relatie waarschijnlijk geen stand houden.
Hij vroeg Ester of ze wist of hij bi was, Ze zei dat ze het niet wist maar wel een sterke vermoeden had.
Ook al had Gerard hele rake dingen gezegd had ze er eigenlijk weinig aan dus ging ik naar Mn goede vriend Dirk in het veld om te kijken wat hij kon zien en natuurlijk zeggen.
Nou tot mijn verbazing bijna hetzelfde als wat Gerard zei dus tja het was wel mooi dat ze het probleem in een keer op pakte maar tjeezus wat moest ze er mee.
Onder een bak koffie zei ze tegen mij , kan jij je voorstellen gift dat ik later een jaar of 55 ben en er dan pas achter kom dat Mn vent homo is en al mijn jaren weg zijn gegooid als dekmantel voor een homo.
Hier schrok ik echt van want het zou je over komen zeg, maar suste het af met nee joh zo ver zal het niet komen joh ,maak je niet gek.
Maar stel je toch eens voor, wat een bedrog en verraad,dat zou echt vreselijk zijn.
Ik heb het echt met haar te doen ze wou zo graag gelukkig zijn , eindelijk wat rust in haar leven, het is haar gewoon niet gegund.
Ik vroeg haar wat ze er mee ging doen en ze zei ach ik ga er voorlopig niks aan doen en als ik niks doe gebeurt er niks en dan kan ik over een paar weken tegen hem zeggen kijk we hebben een probleem we moeten in therapie en tja dan zie ik wel verder.
Ik kan me voorstellen dat als je man een ongeluk krijgt en daar door niet met je kan vrijen niet leuk is maar toch heel anders is dan dat je een gezonde vent naast je in bed heeft die niks onderneemt.
Ik heb het niet gezegd maar ik geloof niet dat deze relatie zo goed kan blijven en ik vindt het echt heel zonde, maar ik weet niet hoe ik haar kan helpen.
Jammer voor haar dat de melkman niet meer aan huis komt……………


2 reacties

R@@F · 5 september 2003 op 09:50

Nu ken ik persoonlijk nog een kerel die “house calls” doet…..Ik kan even vragen of hij even langsvliegt bij die vriendin 😀
ToT Onzin
R@@F

viking · 8 september 2003 op 09:23

R@@F, erg geschikt van je om gelijk een helpende hand te bieden maar zou je de volgende keer eerst even willen overleggen. Mijn agenda barst nu al uit z’n voegen…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder