Het loopt tegen halfelf als ik het zwembad binnen loop. De warmte en mijn dagbedervers komen me tegemoet. Zoals gewoonlijk praten ze honderduit en tegelijk. Ik vang flarden van namen van vrienden en vriendinnen op, plus de vraag of ze nog wat lekkers mogen. Bij uitzondering mag dat wel. Voor ik ze thuis in hun mandje heb zijn we toch weer een uur verder en ze hebben een sterke maag. Mijn oudste staat al in de rij, waardoor de jongste kans ziet ongestoord wat te vertellen over het zwemdisco avontuur van die avond. ‘We hebben een opstopping gemaakt bij de glijbaan. Maar de muziek was klote’.
‘Pardon?!’, probeer ik streng kijkend te corrigeren.
‘Nou, het was toch zo, echte oude zeik muziek’. Mislukte poging dus.

Als het lekkers veroverd is, lopen we gedrieën richting auto. Tussen twee happen door, komen er nog meer verhalen los. ‘Er zit wat ijs op je lip, vlakbij je oor’, roept oudste dan tegen jongste. Ik schiet in de lach. ‘Nou, lekker dan’, is het antwoord.

Eenmaal in de auto, worden ze samenzweerderig.
‘Mam, weet je dat Anna met Dennis heeft?’ hoor ik achter me.
‘Nee joh, ze hebben nog geeneens’, komt het van rechts van me. Ik blijf wijselijk zwijgen en wacht op wat nog komen gaat.
‘Ze hebben lopen bekken!’, roept de jongste.
Nu is het gedaan met mijn zwijgen, want wat is ‘bekken’ en kun je dat lopend doen?
‘Bekken is tongen mam, op zijn Frans, dat weet je toch wel?’ zegt de oudste belerend.
‘Maar ze is nog zo jong en Dennis ook’, is mijn slappe verweer.
‘Mam, je bedoelt dat je ons er te jong voor vindt, maak je maar geen zorgen hoor, ik vind het smerig’, antwoord ze. De jongste knikt met een mond vol ijs instemmend.

Thuis aangekomen krijgt pa in het kort een verslag terwijl de kinderen zich klaar maken om naar bed te gaan. Ik heb het hier met pa uiteraard nog even over. Dan belt mijn wijze oudere zus. Die vraag ik meteen of ze weet wat ‘bekken’ is. Met twee uitgegroeide kinderen weet ze er alles van. Ze is er rustig onder en vertelt me dat dit puberen heet, het begint als ze twee zijn en eindigt als ze het huis uit gaan.

Nou, lekker dan.

Categorieën: Verhalen

10 reacties

pepe · 15 maart 2005 op 21:27

[quote]dat dit puberen heet, het begint als ze twee zijn en eindigt als ze het huis uit gaan.[/quote]

Ik geloof nu dat wij hier een groot probleem hebben, ze vinden vast het puberen zo leuk dat ze het huis niet uit willen. Eerlijk gezegd vind ik ze leuk vanaf de geboorte(peuterend, kleuterend en puberend) en ik geloof niet dat dit overgaat.

Vraag een aan je zus hoe ik ze eruit werk.

Wright · 16 maart 2005 op 08:18

Tja Mup, als je klein zijn leer je ze praten om ze vervolgens te leren zwijgen.
Lekker dan!:-?

Leuke column! 😛

Kees Schilder · 16 maart 2005 op 09:29

Je wilt niet weten wat voor taal ze over een paar jaar gaan gebruiken,Mup 😀
Heel leuke column weer.Genoten

WritersBlocq · 16 maart 2005 op 10:11

Héérlijk verhaal! Er komen allerlei herinneringen boven van woorden die mijn moeder niet kende, leuk om via jou terug te blikken. Groetje, Pauline.

Louise · 16 maart 2005 op 12:48

Nou Mup, ’t ziet er nog volstrekt onschuldig uit bij jou thuis.
Voorlopig niets aan de hand lijkt me.
Je zus staat er slechter voor 😉

Mosje · 16 maart 2005 op 20:17

[quote]Het loopt tegen halfelf als ik het zwembad binnen loop.[/quote]Paarse krokodil weer eens kwijt?
😛

Dees · 16 maart 2005 op 20:17

Je schrijft mooie, soms droge stukjes Mup. Ik lees ze graag…

Ma3anne · 16 maart 2005 op 22:17

Ik ben redelijk bij op dit moment qua terminologie, misschien handig nog een reservevraagbaak?

Overigens, over je zus gesproken: wil je haar de warme groeten van mij overbrengen?

Heerlijke column!

melady · 17 maart 2005 op 01:36

[quote]Met twee uitgegroeide kinderen[/quote]

Wat zijn dat…

Geen sterke column

Melady 🙂

wzza04115 · 28 april 2008 op 00:16

Sito Sonora Protezione Zona Convertibili Disegni masturbazione Della incontri tributi Disney Culi ragazzi Copertina locazione Carlton Gtd [url=http://www.dacons.net/ascella_pelosa_foto_2008.html] foto pelosa ascella[/url] Arvenum liguria cazzo Grado Cinema italiano distato Della Disabili Idoneita Lavoro ragazze versioni [url=http://www.dacons.net/oroscopo_paolo_fox_alan_2008.html] fox alan paolo oroscopo[/url] Sesso Falchi fate Alda Animali nere trucchi foto free Bnl [url=http://www.dacons.net/gioco_pc_scaricare_pokemon_2008.html] dacons.net pc gioco pokemon scaricare[/url] Tempesta gi

Geef een reactie

Avatar plaatshouder