Voorafgaand: Olga en Sven reizen naar de hoofdstad om Olga’s ambitie; het opstarten van een carrière als (prima) ballerina, een kans te geven. Na een voorstelling komt Olga niet naar huis. Sven ontmoet Miranda waarmee hij zowaar een one night stand beleeft. Ook Olga beleeft haar avontuurtje, met de minister van cultuur.

Olga wordt wakker op de achterbank van Kalangrens limousine. De chauffeur houdt haar via het binnenspiegeltje in de gaten en tikt eens vriendelijk aan zijn pet. Ze rijden naar Olga’s hotel, waar ze netjes voor de deur wordt afgezet. Ze strompelt, nog steeds een beetje groggy, naar haar kamertje. Sven ligt op apegapen in bed, maar ontwaakt zodra Olga binnenkomt. ‘Waar ben je geweest?’ vraagt hij, slaperig. Zijn vriendin kijkt hem strak aan met die ontwapenende groene ogen van haar. Zulke kijkers hadden er maar twee in hun geboorteplaats, weet Sven: Olga en haar moeder. De monteur komt overeind, legt zijn arm om Olga’s schouder. Voorzichtig polst hij haar. ‘Ik hoorde van Sabrine dat je met een minister bent meegegaan.’ ‘Tja, dat schijnt er bij te horen. Zonder kruiwagen kom je er in de danswereld niet, dat is me inmiddels wel duidelijk,’ reageert Olga. ‘Wat hebben jullie gedaan?’ ‘Sven, ik zweer het; er is niets gebeurd. We hebben alleen gekletst, echt. Die gast gaat me helpen om mijn carrière bij het Mythslava een boost te geven. Heeft hij zelf gezegd. Geen paniek.’ ‘Kijk aan, klinkt goed. Dan is het ‘balletje’ aan het rollen, toch!’ constateert Sven, gerustgesteld. ‘Dat kan je wel zeggen ja. En jij? Heb jij gisteravond nog iets leuks gedaan?’ vraagt Olga. ‘Zeker. Ben nog even naar de Buffalo bar gegaan. Daar was dat meiske, dat steeds naar ons kwam kijken in de trein. Ze vond dat ik iets met mijn muziek moet gaan doen.’ De twee kijken elkaar eens onderzoekend aan. ‘Ben er moe van,’ zucht Olga. Ze kruipen onder de wol en slapen in. Lepeltje lepeltje.

Het leven gaat verder zijn gangetje. Olga doet het goed, Sven doet het goed. Toch blijft het bij Sven een beetje pruttelen en op een avond krijgt hij het op zijn heupen. Onverwacht en zonder afspraak loopt hij het danstheater binnen. Hij wandelt zo door de gang naar de kleedkamers van de danseressen en passeert Sabrine, die staat te kleppen met een of andere taxichauffeur. Zodra de visagiste Sven in de gaten krijgt roept ze hem na: ’Hey Sven, niet naar binnen gaan!’ Te laat: Sven klost zo Olga’s kleedkamer binnen en treft daar zijn vriendin aan, plus minister Kalangren, die juist Olga’s blote borstjes masseert.


Thomas Splinter

Verhalen zijn splinters uit mijn onderbewustzijn.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder