Voor de zesde keer, sinds ik probeer te slapen, schrik ik wakker. Naast ons wordt een autodeur hard dicht gesmeten. Het is bijna vier uur en nog steeds is het niet rustig.
Hardcore en hardrock klanken vermengen zich echoënd met vele vreemde talen onder de brug. Aan de toeterende auto’s, lallende lui, vuurpijlen en ander geknal ben ik al wel gewend. Ik steek een kaarsje aan om te kunnen schrijven over dit onverwachte avontuur. Onze BMX-ende zoon doet mee aan een wedstrijd in Köln. Wij wisten niet wat ons te wachten stond toen wij de vorige ochtend rond vijf uur van huis vertrokken. De BMX-er gaat met zijn tentje het terrein op en logeert daar de komende nachten op een drassig veldje.
Op het afgesloten wedstrijdterrein kunnen wij niet terecht met de caravan, maar wij mogen op de parkeerplaats staan. Wij zetten ons tweede huis op een aardig plekje vol grint en keien. Het wordt een beetje improviseren, geen stroom, ook niet al te veel water en een tentje voor onze jongste zoon opzetten kunnen we hier wel vergeten. Een bed in de auto is zo gemaakt, de lakens worden opgehangen als gordijnen, zo heeft hij de mooiste tent deze nacht.

De dag hebben wij door gebracht tussen verschillende mensen, allen met een hart voor deze waanzinnige sport. Ik kijk mijn ogen uit bij het zien van de vele tatoeages, piercings, gekleurde haren en bijzondere kledingstukken. Niets is hier te gek, alles kan.
De tricks die de BMXers doen zijn gevaarlijk en mooi om te zien. Opgelucht haal ik weer adem als onze BMX-er na een val weer ongeschonden opstaat en verder fietst.

Ik schuif het gordijn een stukje open en zie een warme oranje gloed op iedereen die langs loopt of slingert. Ook zij die in of naast hun auto’s liggen te slapen stralen oranje deze nacht.
Hoe wij allemaal ook slapen, lopen en dromen, deze nacht onder deze brug zijn we gelijk en toch uniek.
De kaars blaas ik uit en mag dan nog twee uurtjes slapen, voor de eerste vroege vogels onder deze brug beginnen met een wedstrijdje claxonneren.

Categorieën: Maatschappij

pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

7 reacties

arta · 11 juli 2008 op 07:26

Humor, slapen onder de brug, zeker met het gezelschap waar jij in verkeerde.
Lekker inkijkje in een echt Pepe-weekend!
🙂

lagarto · 11 juli 2008 op 08:22

Das ist nie nix zoon BMX. :lach:

SIMBA · 11 juli 2008 op 08:54

Jeetje Pepe, onder een brug slapen…als ik had geweten dat de nood zo hoog was had ik een inzamelingsactie gehouden 😉
Mooi stukje over een sport/wereldje wat mij onbekend is.

WritersBlocq · 11 juli 2008 op 22:34

Pepe, alleen het zien van jouw naam is al reden om in te loggen. Ik ken het BMX-ende snoetje van een jaar of 2 geleden, en zou het waarschijnlijk niet herkennen. Toch is het door de herkenning dat ik dit stukje met plezier heb gelezen. Eerlijk gezegd, en je weet dat ik het niet lelijk bedoel, is het wel een hoog dagboekjesgehalte: leuk voor een blogje, maar niet als verhaal of column.

Ik mis de pijn in je buik-beschrijving als je je afvraagt wie de autodeur naast je dichtgooit, en waarom (wat jij je erbij inbeeldt, waardoor je bang wordt). Wat voor tattoo’s, piercings, waar en hoe kleurrijk, hoe groot?
Peepseltje, voordat ik te lief ga worden omdat jij het bent, hierbij mijn pure reactie op jouw pure stukje. Omdat ik weet dat je over de ‘onderbuiksels’ zou dichten; voor je zou zien, zou proeven/voelen/ruiken welke couleur-locale je met een (paar) woordje(s) over zou willen brengen. Zoals niet veel mensen dat kunnen, maar jij altijd zo raak.
Knuffie, Pau’tje.

KawaSutra · 12 juli 2008 op 02:21

Lijkt wel een motortreffen. Die zoon van jou is op de goede weg! 😀

Dees · 12 juli 2008 op 11:36

Hmm, ik sluit me bij WB aan, maar met minder omhaal. Ik vind namelijk dat dit een schrijverssite is of zou moeten zijn en dat het niet de sympathiekaart is die zou moeten bepalen of je kritisch mag zijn of niet.

Ik zou ook het stukje van ‘iedereen is uniek en toch gelijk’ eruit halen, het is namelijk een heel mooi sfeerstukje tot dat moment, dan verzuipt het een beetje in een opvatting die hoewel ‘goed’ niet echt heel interessant is… De sfeer had het niet nodig!

pally · 13 juli 2008 op 12:27

Leuk die bmxend zoon , Peep. Ben het wel een beetje eens met dagboekgehalte hier en daar. maar leuk om te lezen,

groet van pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder