Onderzoeksbureau Het O.I.L (1955) zoekt mannen met gebroken hart. Mannen met liefdesverdriet veelal – door hun vrienden- losers genoemd- schamen zich als een partner hen heeft verlaten, soms met de noorderzon zijn vertrokken of zelfs de complete bankrekening leeg getrokken. 

Zo ook de heer X2019-459876 uit Termunterzijl, die we gemakshalve Tsjerk hebben genoemd. Tsjerk een vriend van Wiebe, vertelde openhartig over zijn liefdesverdriet: ‘ Enfin, ze was dan wel 45 jaar jonger en kwam uit Thailand, we waren straal verliefd. Dat dit mij nog mocht overkomen daar was iedereen verbaasd over en Wiebe het meest. Het was 7 maanden geleden toen ik Pyiachat op Schiphol weer in mijn armen zou kunnen nemen. Ik ben 67 en zij 22 maar dat zag niemand aan Pia want zo noemde ik haar. 

Wij van Absurdistisch Magazine vroegen:” En toen Tsjerk, waardoor ging het toch mis…?”

“Het ging mis toen ik vernam, dat Pia niet in het vliegtuig zat. Gezien haar omvang bleek ze namelijk twee stoelen te moeten betalen en dat geld had ze niet. Dus ging de vlucht niet door, Dat resulteerde in een betaling van mij aan haar van ruim tienduizend euro, waarna ik nooit meer van haar hoorde. Zij bleek met de Noorderzon vertrokken in plaats van met het vliegtuig. 

‘De Noorderzon??’ 

‘Jazeker, de Noorderzon. Die komt maar één keer per jaar voorbij dus zeg maar dag met mijn handje naar mijn geld. Achteraf leidde dit wel tot een depressie. Ik mag wel zeggen, een diepe depressie waar ik bijna aan onderdoor ging. 

Later hoorde ik dat Pia een vliegtuig naar de Bahama’s had genomen met haar nieuwe vriend, en dit vliegtuig kwam ook in die depressie terecht en heeft dit niet overleefd.’

Aan Prof.Dr.Mr.Ir.R.Leijdecker, hoofd van het O.L.L vroegen wij naar de duur van het onderzoek:

Leijdecker: ‘Zeven maanden. De kandidaten moesten drie keer op gesprek komen en een vragenlijst invullen. Ook wordt er een MRI scan gemaakt. Zo ook bij eh…Tjerk, en daaruit bleek dat Tjerk ze niet allemaal op een rijtje heeft. Uit nader onderzoek bleek dat hij zelfs nooit over een rijtje heeft beschikt. Dat noopte ons het onderzoek voortijdig te staken. Daarvoor in de plaats gaan wij onderzoeken waarom artiesten zich doodvechten op een plaatsje in het songfestival danwel in de beste zangerts van Nederland, maar dit terzijde..’

Dit was T van der Riggel en Nummer 22

voor Absurdistisch Magazine

Categorieën: Co-Column

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

1 reactie

Nummer 22 · 10 september 2019 op 10:34

Waarde van Gellekom. Een ‘gebroken hart’ wie niet in Glamour TV malloten land. Zo wachten er nog vele boeren en boerinnen op de ware. Derk, een 39 jarige boer met een koeienbedrijf vertelde aan het AM dat hij het zat is om naar et loeiend geroddeld van zijn 175 ‘ dames’ te moeten luisteren tijdens het melken soms met de machine en een aantal toppers met de hand. Derk spreekt namelijk met zijn koeien (zie ook Huilen & Janken met de Jakhalzen door John Talpa) ‘ Oh Sjannie 128, wat heeft Derk warme handen als hij zo doorgaat dan geef ik warme melk” waarop Sjannie 128 tegen Mieke 93 loeit ” Jah, ik voel dat ook en geef nu al chocolade melk’ Wah dat moet wel loeiend heet zijn. De hele stal met dames loeiden mee van het blatend geroddel.

Geef een reactie