Als naïef en onnozel persoontje, ben ik de ideale prooi voor mensen die dingen aan de man willen brengen. Met een vlotte babbel, een vriendelijke oogopslag en een ietwat overtuigende intonatie heb je me in luttele seconden waar je me maar hebben wil. Mijn inboedel bestaat dan ook uit de meest bizarre gebruiksvoorwerpen.
Zo heb ik een klein frietpannetje, compleet met netje, waar je 1 fricandelletje gehalveerd in kunt bakken. Onmisbaar natuurlijk in een huishouden dat bestaat uit 4 personen.

Ik heb ook een enorm vernuftig ramen-zeem-apparaatje overgehouden aan mijn eerste en laatste huishoudbeurs-bezoekje. Dit was het helemaal: soppen, trekken en zemen in één beweging. Gemaakt voor mensen als ik, met een godsgruwelijke hekel aan ramen lappen. Heb er welgeteld één keer de tuinstoelen mee afgesopt, toen de spons onvindbaar bleek, maar verder ligt het ergens achter in de schuur ideaal te wezen.

Het kan me allemaal niet multi-functioneel genoeg zijn. Net als dat afwasborsteltje met ingebouwd reservoir, te vullen met sop. Ik moest en zou dat ding hebben, en ik kocht het ook. Vals misleid door een miepje in mijn buurtsuper, waar ik op donderdagavond in licht hysterische toestand mijn wekelijkse boodschappen doe. Ze overviel me met een vette pan, een onschuldig bakje water en nog geen minuut later liep ik mét atribuut de winkel uit. Zielsgelukkig.
Dit afwaswonder ligt al voor het derde jaar nagelnieuw in het gootsteenkastje, inclusief reservoir.

Ook ben ik de trotse eigenaar van de meest sublieme uitvinding op het gebied van badkamer-innovatie; een ijzeren rekje dat zich vol overtuiging met zijn zuignapjes aan de badkamertegels zou vastzuigen, mij eindelijk verlossend van de eeuwig rondslingerende shampoo flessen en zo meer.
Ja-wel, in mijn bezit. Mijn leventje zou er namelijk enorm van opknappen. Dus toog ik met bijzonder hoog gespannen verwachtingen met mijn wonderrekje onder de douche, alwaar ik de zuigertjes tegen de tegels plakte. Niet meer te stuiten stapelde ik de flessen in het ding waarna de hele zooi met een rotgang over de tegels naar beneden roetsjte. Ge-we-ldig.

Met het stofzuigertje zonder zak, die men nonchalant over den schouder diende te slingeren, zou ik al wandelend moeiteloos mijn hele huis zonder problemen stofvrij kunnen maken. Deze werd me aangesmeerd in een klusmarkt, waar ik over het algemeen redelijk ontoerekeningsvatbaar rondloop. Daar kom ik namelijk alleen als ik onverwachts en geheel tegen de planning in materiaal tekort kom tijdens het doen van een pokkeklus. Op zulke momenten ben ik zelfs in staat om iemands schoonmoeder over te nemen, om er maar vanaf te zijn. Dit superding ligt in 38 stukken verspreid door het huis omdat meteen ná het eerste gebruik de naden niet stofdicht bleken.

Ik heb olijvenscheppertjes, rubberen doppendraai-doekjes, een droogloopmat buiten en een schoonstampmat binnen. Ik heb een douchekraan-poetsertje, een lepelglijertje, een fietsdopdraaiertje, een ovenbakkertje, een koekbliksmeerdertje, een setje spiegelreflex-vorkjes, een libidoplakkertje, een doucheput-raggertje, een mandenvlechtertje, een anti-stalking-lamp, een navulbare ketjap-schenker, een tepelkloof mutsje, een klitkletsertje een brievenbuskoekeloerdertje, een lampen-knipper op benzine, eentje op batterijen…

En oja, een huishouden-op-rolletjes uiteraard.

Categorieën: Diversen

22 reacties

KingArthur · 11 april 2005 op 17:14

Leuk en gelukkig niet herkenbaar. Deze conservatief vind een schaar al bijna te modern. Klein tipje: als je ervan af wilt. Het is weer bijna 31 april. Kan je er nog een leuk zakcentje aan overhouden 🙂 .

KingArthur · 11 april 2005 op 17:20

wat zei ik, 31 april? Gaat niet werken dan die tip :-).

Eddy Kielema · 11 april 2005 op 17:23

[quote]Ik heb een douchekraan-poetsertje, een lepelglijertje, een fietsdopdraaiertje, een ovenbakkertje, een koekbliksmeerdertje, een setje spiegelreflex-vorkjes, een libidoplakkertje, een doucheput-raggertje, een mandenvlechtertje, een anti-stalking-lamp, een navulbare ketjap-schenker, een tepelkloof mutsje, een klitkletsertje een brievenbuskoekeloerdertje, een lampen-knipper op benzine, eentje op batterijen…[/quote]
Kun je wat preciezer zijn, want ik heb ze nog niet op Tell Sell gezien. Waar heb je ze gekocht? 🙂

WritersBlocq · 11 april 2005 op 17:58

:laugh: :laugh:
Met welke aangesmeerde gezichtssmeersels smeer jij je gezicht onder?

champagne · 11 april 2005 op 18:21

Geweldige column!
He louise: jij hebt vast ook al die nieuwe deo: U verdwijnt en de lucht blijft? 😀

Li · 11 april 2005 op 18:48

:-P:-P Ha, ha, daar weet ik alles van.
Ik heb zelfs een standwerkersverbod opgelegd gekregen.:-D

Wil jij jouw libidoplakkertje ruilen tegen mijn vrouwenplasser 😕

Li

Louise · 11 april 2005 op 19:23

Jongens, er kan gewoon geboden worden, hoor! geen enkel probleem 😀
alles z.g.a.n. of i.z.g.s. en de pr. is n.o.t.k.

Mosje · 11 april 2005 op 20:07

Doe mij die klittenkletser maar.
😛

Ik heb hier nog een verstekbak liggen voor stokbrood. Zodat de stukjes mooi recht worden, of mooi schuin, alnaargelang je dat wenst.
Wie biedt?

pepe · 11 april 2005 op 21:36

GEWELDIG en zo H********R (het woord wat ik te vaak lees hier)

Heerlijk gelachen Loutje, ik ben blij weer iets te lezen van jou.

Ma3anne · 11 april 2005 op 22:52

Een I-clipper iets voor jou? Heb ik serieus in de aanbieding. Uitvinding van mijn zoon en hij verovert de markt op dit moment. *vriendelijke oogopslag en nieuwsgierigmaak modus*.

sally · 11 april 2005 op 23:24

Als deze column geen gouden tientje waard is weet ik het niet meer!!!!!!!

super de suup.
Ik heb de helft minder keukenla/kast nodig als ik alle overbodige rotzooi eruit zou gooien.

liefs
Sally

melady · 11 april 2005 op 23:29

[quote]in een klusmarkt, waar ik over het algemeen redelijk ontoerekeningsvatbaar rondloop.[/quote] 😀 😀 😀

[quote]tepelkloof mutsje[/quote]

Ik heb nog een setje tepelklemmetjes in de aanbieding…ruilen?

Helemaal super deze column.

Louise · 11 april 2005 op 23:51

[quote]Een I-clipper iets voor jou? Heb ik serieus in de aanbieding.[/quote]
Vertel eens wat meer, Ma3! *hevig geïnteresseerd modus*
En Mosje, die klitkletser is voor jou. (met gratis klitklem, omdat jij het bent). Hou je nou dan op met al die pb’tjes?! Je zit al ruim 800% boven de hoogste bieder 😀

Ma3anne · 12 april 2005 op 08:14

Je bent inderdaad gemakkelijk nieuwsgierig te maken, Loutje! 😀

Kijk effe bij je PB’s voor nadere uitleg.

Kees Schilder · 12 april 2005 op 08:28

Kan ik alles in een partij overnemen voor een schappelijk bedrag? 😀

Wright · 12 april 2005 op 08:43

Gaddamme, wat herkenbaar! :laugh: :laugh: :laugh:

(Voor de allernieuwste [url=http://www.gadgetnews.nl/]gadgets[/url])

viking · 12 april 2005 op 09:08

😛 😛 😛
Nog een man nodig?

Louise · 12 april 2005 op 09:39

[quote]Nog een man nodig?[/quote]
Had je iemand speciaals in gedachten, Viking?;-)

Angelique · 12 april 2005 op 09:52

GEWELDIG … je hebt één van mijn vriendinnen op zeer herkenbare manier omschreven … 🙂 Ik mail het verhaal naar haar door. TOP !!

Wright · 12 april 2005 op 10:02

Gaan we Mosje binnenkort echt [url=http://www.bowlingual-dog-translator.com/]begrijpen?[/url]

Eddy Kielema · 12 april 2005 op 11:48

Geweldig, die Bowlingual Dog Translator, bedankt voor de tip! Ik ben al druk in gesprek met mijn hond. Wellicht ook iets voor Louise? :-P[img align=left]http://images.sharperimage.com.edgesuite.net/all/en/images/products/TK100BLU-PIP.jpg[/img]

Raindog · 12 april 2005 op 18:30

Haha lachen. Vooral de conversatie tussen Lou en Mosje. Ik heb meteen zo’n Bowlingual Dog Translator besteld zodat ik het ook kan volgen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder