BRABANTS DAGBLAD 10 MAART 2015 ‘S-HERTOGENBOSCH
Omstreeks half elf in de ochtend werd een vrouw (46) op heterdaad betrapt terwijl zij een overtreding beging. Omstanders in de Vughterstraat zagen haar, terwijl zij zich al fietsend over het voetpad voortbewoog, en zij probeerden de vrouw staande te houden, maar die liet zich niet stoppen. De arm der wet was dankzij het oplettend publiek snel ter plaatse en hield de vrouw aan.
 Objection, Objection
Doordat de vrouw bleef ontkennen en zich uiteindelijk uit de voeten probeerde te maken, heeft de politie haar onder luid protest meegenomen naar het bureau aan de Vogelstraat. Aldaar aangekomen was zij nog dusdanig geagiteerd, dat men haar een aantal uren heeft laten kalmeren in een cel, alvorens een proces verbaal kon worden opgemaakt. De vrouw verklaarde niet bewust op het voetpad gereden te hebben, maar werd gedreven door innerlijke krachten.
 Gedreven door innerlijke krachten 
Zij betuigde totaal geen berouw op het moment dat zij werd voorgeleid aan de officier van justitie, bleef maar roepen ‘objection, objection’ en ‘anything you say can and will be used against you in a court of law’. De vrouw heeft de Nederlandse nationaliteit, maar houd van LA Law.
De officier van justitie heeft haar een boete opgelegd voor ‘zich voortbewegen op een ongeoorloofde plaats’ en voor ‘belediging van een ambtenaar in functie’. De betreffende agent deed geen aangifte van mishandeling omdat hij niet onder behandeling van een arts hoefde te worden gesteld en omdat hij achteraf nog erg gelachen had met de vrouw, aldus de agent.
 Vrijheid van fietspad
In de vooravond mocht de vrouw het politiebureau verlaten. Onder het motto ‘Vrijheid van fietspad’ verklaarde zij in hoger beroep te zullen gaan.


Arta

Zijn. bewonderen, verwonderen, notuleren, opwaarderen; Het zijn zomaar wat steekwoorden, die voor mij onlosmakelijk zijn verbonden aan 'Schrijven'. *Overigens schrijf en reageer ik als arta natuurlijk op persoonlijke titel

8 reacties

Frans · 14 maart 2015 op 09:30

Ik hoop dat dit soort politiegeweld nu de twee crimefighters het kabinet hebben verlaten niet meer voorkomt. Al zijn er natuurlijk ook weer scherpslijpers die vinden dat Nederland er met al dat stoepfietsen niet veiliger op wordt. Waar moet het heen als we dat allemaal gaan doen.
Leuk hoe je de werkelijkheid van je kinderlijk gedrag mengt met de fictie van de aanhouding. Al kan het je maar zo gebeuren dat inspecteur Vlijmscherp je ervoor aanhoudt.

Suzanna · 14 maart 2015 op 10:36

“Vrijheid van fietspad!”…Helemaal mee eens! :heh:

grijnzend gelezen… 😀

Mien · 14 maart 2015 op 11:24

Je voeten vegen aan een fiets. Je moet er maar opkomen … ehhh … afkomen. Ik zou zeggen doorfietsen tot aan het EHRM!!! Desnoods met Bossche Bollen bekogelen (eieren is zo old-school). Leve de Partij voor de Fietsvrijheid. 🙂 🙂 🙂

trawant · 14 maart 2015 op 14:59

Dat krijg je er nu van als je kind in jezelf maar vrij laat spelen.
HEt is een mooie spin off van je laatste column!
En een bewijs van literair millieubewust hergebruik…

Meralixe · 14 maart 2015 op 17:23

Ik moet nog beginnen aan mijn uitdaging van de maand. Ik vind het ‘hartstikke’ moeilijk weg te schrijven van de eigen schrijfgewoonte. Het is net alsof je een soort typetje neer zet. Dat heb je schitterend gedaan. :yes:

Ferrara · 15 maart 2015 op 16:14

Arta, lekker druktemakertje, ik hoor en zie het. Leuk gedaan.

Mijn uitdaging is ook een ‘ouwetje’ dat ik heb omgezet, moet hem nog inschieten.

Dees · 16 maart 2015 op 15:10

Is het een spin off, of heb je een inleiding geschreven bij deze?

Hij is leuk. Misschien wat haastig geschreven, want ik mis ergens een t van stam +t, ergens een e in een bijvoeglijk naamwoord en ik zie een hoop aan elkaar geknoopte zinnen met maars en omdats en ens, die daarmee een wat haastig karakter hebben. Niets voor jou, vind ik!

En hoe deze zin precies goed geformuleerd kan worden heb ik ook niet 1,2,3 opgeschreven, maar zo klopt hij niet:

“De vrouw verklaarde niet bewust op het voetpad gereden te hebben, maar werd gedreven door innerlijke krachten.”

To end on a positive note, het is een feelgood stukje, word er vrolijk van.

pally · 19 maart 2015 op 22:49

Ik moet er vooral erg om lachen. Slim hoe je oude lapjes gebruikt voor een nieuwe rok! En tja, misschien wat slordig genaaid… 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder