Mijn opa, Ton heet ie, opa Ton noem ik hem, hij is ergens in Mei 83 geworden. Zit met een probleem. Hij weet niet wat ie moet stemmen.

Een paar maanden geleden wist hij het nog wel. Toen was hij nog erg trots op Nederland, nou ja, ik moet zeggen hij was trots op Rita, die op haar beurt Trots Op Nederland is en haar partij daarnaar heeft vernoemd, afgekort: TON. In zijn ogen is de beweging van Verdonk naar hem vernoemd, hij was dan ook zeer vereert. Maar gisteren las oop dat de afkorting van de beweging Trots op Nederland niet TON mag zijn maar Trots op NL is. Dit omdat Verdonk, als lid van Trots op NL, geen tonnetje genoemd wil worden. Dat heeft met haar jeugdsentiment te maken, het ligt aan haar lichaamsbouw houdt haar moeder vol.

Opa Ton heeft sinds kort ook een goudvis bij de dierenwinkel gekocht en er meteen een mooie vissenkom bij gekocht, je weet wel zo’n mooie ronde. Nog een paar mooie blaadjes groen erin en het plaatje was helemaal compleet.
Hij kwam thuis, zette de tv aan en tegelijkertijd vulde hij de vissenkom, hij had hem nog niet voor de helft gevuld of hoorde al dat die trut van een Thieme vissenkommen wil verbieden. ‘Wat een kutwijf hoor ik hem nog roepen’. Ik probeer oop nog een beetje te kalmeren door te zeggen dat een vierkante vissenkom beter is voor de diertjes maar het mocht niet helpen.

De SP, een beetje de wannabee van de tweede kamer, is ook met een eigen filmpje gekomen. In dit filmpje kleedt een hoogbejaarde vrouw zich helemaal uit en doet haar beklag over de Thuiszorg. Het CDA wil dit filmpje verbieden omdat zij vinden dat het misleidend is. Volgens hen geeft het een negatief beeld van de Thuiszorg. Ik vind het alleen maar zielig voor opa Ton, heeft hij eindelijk weer eens iets om naar te kijken vind het CDA het weer misleidend.

Opa Ton is wel erg blij dat de pornofilm Deep Throat word uitgezonden op 23 februari door BNN en de VPRO. Hij vond trouwens dat zo’n ouwe film meer iets voor Max was.
De SGP wil de film verbieden op de Nederlandse tv. Zij wijzen op de ontberingen die de hoofdrolspeelster Linda Lovelace heeft moeten ondergaan voor de film. Waarop Opa meteen zijn levensvisie op los laat en me laat weten dat je geen omeletje kan maken zonder een eitje te breken. Maar toch zie ik aan hem dat hij gefrustreerd is, ik probeer hem dan ook gerust te stellen met de gedachte dat de ChristenUnie de tijd waarop de film wordt uitgezonden wil vervroegen. Het huidige tijdstip is namelijk 1 uur op Zaterdagavond, maar dan is het eigenlijk al zondag. En dat betekend dat de CU het hele spektakel mist omdat er op zondag geen tv mag worden gekeken. Met deze gedachte in het achterhoofd, denk ik toch dat de CU een streepje voor heeft op de rest.

Wordt vervolgd.

Categorieën: Media

2 reacties

Mosje · 16 februari 2008 op 11:59

wordt vervolgd, o jee.

Neuskleuter · 16 februari 2008 op 12:52

Arme opa. Leuke pov! (Euh, point of view)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder